Premis Respon.cat 2022

Premis respon.cat | 2022

Les organitzacions guanyadores dels Premis Respon.cat 2022 són:

PREMI RESPON.CAT


PREMI RESPON.CAT A LA TRAJECTÒRIA DEL COMPROMÍS EN RSE PER A EMPRESA GRAN
Noel Alimentària Noel Alimentària és un grup d'alimentació familiar de quarta generació especialitzat en la producció i distribució de pernil cuit, curat, embotits, carns i elaborats frescos, plats preparats, productes vegans plant-based, pizzes, cremes i sucs vegetals, tant per al mercat nacional com a internacional. Està present en la totalitat de la gran distribució i és present a més de 60 països. Compta amb 16 centres de producció repartits per tota la geografia catalana i espanyola, a més de filials i delegacions a Portugal, Regne Unit, Estats Units i la Xina.
 
PREMI RESPON.CAT A LA TRAJECTÒRIA DEL COMPROMÍS EN RSE PER A EMPRESA PETITA I MITJANA
Concentrol Concentrol és una empresa que fabrica especialitats químiques i està formada per quatre grans àrees diferenciades: Performance Materials, Food Processing Aids, Additives i Adhesives.  través d’elles donen servei i cobertura a escala mundial a un ampli ventall de clients del sector industrial. L'empresa compta amb més de 200 productes que intervenen en diferents processos de producció. Bona part d’aquests productes són avui dia líders en el mercat internacional. Concentrol treballa de manera propera amb la clientela, amb l’objectiu de trobar les millors solucions per als seus processos. Un camí que s’aconsegueix gràcies a una gran inversió en recursos d'R+D. La combinació de recerca i dedicació permet arribar a la creació d’un producte d’alta qualitat i amb un alt valor afegit per a la seva clientela.
 

RECONEIXEMENT RESPON.CAT


RECONEIXEMENT PROGRAMA EMPRESARIAL DE VOLUNTARITAT
DammDamm és una empresa líder en el sector de l'alimentació i begudes, amb presència en els sectors de la logística, la distribució i la restauració. La companyia fou fundada el 1876 pel mestre cerveser alsacià August Kuentzmann Damm, sent avui un exemple d'empresa que aposta per les persones, per la innovació i per la sostenibilitat, tant en els seus productes com en la seva gestió empresarial. Actualment, Damm està present a més de 130 països i disposa de 17 fàbriques repartides per tota la península ibèrica, des d’on produeix i envasa 19,3 milions d’hectolitres de begudes.
 
RECONEIXEMENT PROGRAMA EMPRESARIAL AMBIENTAL DE COL·LABORACIÓ
Veritas Fundada l’any 2002 a Barcelona, Veritas és la cadena de supermercats ecològics líder a l'Estat espanyol. Actualment compta amb 80 botigues, incloent la botiga online, amb les quals dona servei a més de 200.000 famílies a través de dues marques; Veritas i Ecorganic. L’àmbit d’actuació de Veritas és Catalunya, el País Valencià, el País Basc, Navarra, les Illes Balears, Madrid i Andorra, mentre que Ecorganic opera tan sols al País Valencià. Amb més de 6.000 referències, Veritas és pionera en la venda de productes amb certificat ecològic i saludables. El Grup Veritas també inclou una empresa de Food Service ecològic: Anna Ecològica distribueix productes ecològics a entitats com escoles, hospitals, empreses, hotels i restaurants, etc., abastant tota la península. A través de l’oferta dels seus productes, el Grup Veritas es compromet amb la salut de la seva clientela, alhora que fomenta el consum responsable i la protecció ambiental.
 
RECONEIXEMENT TERRITORIS SOCIALMENT RESPONSABLES

Ciutat de Mataró

Mataró és una ciutat pionera en treballar per la Responsabilitat Social a les Organitzacions i com a Territori Socialment Responsable. En els darrers vint anys, l’Ajuntament ha anat integrant en els seus plans d’acció, iniciatives que contribueixen a incrementar l’impacte en l’àmbit de la Responsabilitat Social, esdevenint un eix transversal present en l’execució de la política pública local. Una d’elles és l’aposta pel creixement i consolidació de l’Economia Social i Solidària, amb fort arrelament històric a la ciutat. A la pràctica suposa la consolidació de noves formes d’entendre l’empresa i l’economia impulsant nous models socioeconòmics de construcció d’una ciutat de drets i oportunitats. L’economia ha d’estar al servei de les persones i contribuir al desenvolupament integral del territori, partint de criteris de sostenibilitat individual, col·lectiva i mediambiental. Recull el reconeixement l'Ajuntament de Mataró Ajuntament de Mataró  
RECONEIXEMENT BONES PRÀCTIQUES EMPRESARIALS REFORMA HORÀRIA
Amat Immobiliaris Amat Immobiliaris és una empresa familiar fundada el 1948 per Joan Amat, i des del 1952 va ser dirigida per Concepció Amigó, vídua d'Amat, i des del 1990 per Imma i Joana Amat. Al 2010 s’incorpora la tercera generació, Guifré i Martina Homedes Amat i Nadia Massagué Amat. Des de 2018, Guifré Homedes pren el relleu en la direcció general de l’empresa. Ofereixen un servei professional i competent. Tenir un equip professional d’alt nivell que formi part de la companyia és un dels seus objectius. Els entusiasma la seva feina, transmeten aquesta passió a les persones que hi treballen i les empreses clientes i proveïdores. Innoven Estant al dia de les innovacions, tant tecnològiques com de procediments i, en especial, s'han afegit a la transformació digital i a la utilització de big data per fer més eficient el seu servei. Busquen la personalització Tenen un equip format per professionals de l'advocacia, l'economia, l'assessorament immobiliari, aparelladores i aparelladors, etc., amb preparació per conèixer i avançar-se a les necessitats de la clientela. Compromís amb la qualitat Va ser la primera empresa del sector en aconseguir l’ISO 9001, que renova cada any. Integració en el nostre temps Formen part de les associacions professionals relacionades amb les àrees de la seva activitat i treballa en col·laboració amb els i les millors professionals. Participen en molts dels centres de debat i associacions de la societat civil. La Responsabilitat Social forma part del seu ADN i, per tant, està integrada a l’estratègia.
 
RECONEIXEMENT ESPECIAL A LA TRAJECTÒRIA DESTACADA D'UNA PERSONA PEL COMPROMÍS EN LA RESPONSABILITAT SOCIAL A
Mavi Rojo   Maravillas Rojo Torrecilla, llicenciada en Ciències Econòmiques i senior executive per Esade, ha treballat de manera incansable per transformar el model d’empresa i contribuir així a construir una societat més igualitària, inclusiva i justa, tant des de l’àmbit públic com actualment des d'Abacus Cooperativa. Dona amb caràcter, mirada oberta, gran comunicadora i compromesa amb els valors del cooperativisme, Maravillas Rojo és una referent a l’hora de liderar projectes que tenen un impacte real en el món empresarial, en les ciutats i en la ciudadania.