Observatori

Observatori del Desenvolupament Sostenible

  Participa en la relació d’empreses compromeses amb l’RSE a Catalunya

Des que el 2015 les Nacions Unides van proclamar els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), Respon.cat, com a organisme de referència de la responsabilitat social empresarial a Catalunya, en va voler liderar el foment entre les empreses que operen a Catalunya. Així ho va avalar el seu Consell Social, que va donar suport a la creació de l’Observatori del Desenvolupament Sostenible. Un Observatori de les empreses i per a les empreses; l’objectiu del qual és contribuir a generar i difondre coneixement sobre el compromís de les empreses que operen a Catalunya amb els ODS, en particular, i amb la responsabilitat social, en general. Un coneixement amb vocació pràctica; que serveixi per a fomentar un desenvolupament empresarial que integri la competitivitat sostenible i contribueixi als reptes locals i globals de desenvolupament sostenible. Un coneixement que reculli i posi en valor la contribució de les empreses que operen al nostre territori a l’Agenda 2030.

Per assolir aquest objectiu l’Observatori s’ha proposat crear una Relació d’empreses compromeses amb la responsabilitat social a Catalunya. Ni més ni menys que una base de dades de totes aquelles empreses que operen a Catalunya i en els darrers anys han manifestat un compromís d’RSE, ja sigui ambiental, social, econòmic o de bon govern.

Més concretament:

  • Volem demostrar que les empreses compromeses són més sostenibles i que generen un millor impacte per a la societat, de manera que mereixen el reconeixement social i ser premiades pels consumidors.
  • Volem proporcionar-los eines per saber com estan en responsabilitat social en referència a l’agenda global i l’agenda local, de manera que es puguin comparar amb altres empreses similars.
  • Volem afavorir el seu reconeixement, donant a conèixer les bones pràctiques que vulguin compartir o optant als Premis Respon.cat, els Premis de l’RSE a Catalunya.
  • Volem afavorir que les organitzacions interessades en la millora contínua en les diferents matèries d’RSE puguin formar part d’espais empresarials de trobada.
  • Volem evidenciar que a Catalunya són moltes les empreses compromeses amb l’RSE, entre les quals moltíssimes pimes.

Per això, si sou una empresa sensible amb la responsabilitat social, us convidem a emplenar el següent qüestionari. No us portarà més de 5 minuts! De totes maneres, en cas que us sorgeixin dubtes responent l’enquesta, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres a través del correu ods@respon.cat o concertant un acompanyament telefònic.

Participa en l’Observatori!

Un cop emplenat se us enviarà un segon formulari complementari que cerca aprofundir en la manera com esteu gestionant la vostra responsabilitat social. A partir d’aquesta informació elaborarem un seguit de documents i publicacions orientades a posar en valor la contribució de les empreses que operen a Catalunya amb l’Agenda 2030 i a proporcionar-vos eines per a fer la vostra gestió encara més sostenible i responsable. A més, optareu com a candidates als Premis Respon.cat i pel fet de formar part de la Relació d’empreses compromeses amb l’RSE a Catalunya, tindreu accés al Vídeo-Fòrum de Respon.cat!

Si voleu saber-ne més, podeu descarregar la Presentació de l’Observatori.

Vídeo-Fòrum de Respon.cat

El Vídeo-Fòrum és un espai virtual de trobada entre empreses compromeses amb la responsabilitat social i els ODS. Cada 15 dies l’equip de Respon.cat obre un fòrum de debat a partir d’un vídeo que planteja una temàtica concreta en matèria de responsabilitat Social, i es convida les persones usuàries a participar amb opinions, dubtes, experiències, etc.

Des de Respon.cat es dinamitzarà aquest debat que pretén construir comunitat entre les empreses compromeses en RSE de Catalunya i consolidar així espais de coneixement i aprenentatge en l’àmbit de la Responsabilitat Social.

Aquest espai estarà disponible per les empreses membres de Respon.cat i per a les empreses que formin part de l’Observatori de Desenvolupament Sostenible.