RSE.Pime

RSE.Pime

RSE.Pime, el programa anual de referència en responsabilitat social per a les pimes catalanes 

Millora la gestió de la responsabilitat social de la teva organització.

Cada cop més pimes disposen de bones pràctiques matèria ambiental, social, econòmica, laboral o de bon govern. És important, però, que les puguin vincular al model d’empresa i la seva estratègia corporativa. El Programa RSE.Pime vol ajudar-les en aquest sentit, contribuint a que hi posin ordre i les connectin amb la competitivitat.

L'RSE.Pime és un acompanyament a l’empresa pime perquè pugui sistematitzar la gestió de la seva responsabilitat social empresarial (RSE), contribuint a:

- Crear valor compartit per a totes les parts interessades en l'organització (propietat, equip intern, clientela, comunitat i planeta).

- Posar en valor els actius més intangibles de l’organització amb metodologies que ens permeten incidir en els impactes en la cultura interna i el talent i generar confiança en la clientela i altres grups d’interès.

- Sistematitzar la gestió de l’RSE anant més enllà de la suma de bones pràctiques.

- Afrontar un creixement sostenible i ser més competitius davant les cadenes de valor cada vegada més exigents i possibles licitacions.

- Gestionar riscos i oportunitats establint mecanismes de diàleg amb les parts interessades i comunicant el compromís amb el desenvolupament sostenible.

Amb l’RSE.Pime les empreses participants elaboraran un pla d’acció a mida i una fitxa de bones pràctiques que reflectirà el seu compromís en responsabilitat social. A més, es treballarà el seu propòsit empresarial.

Alhora, el programa ofereix un espai de networking professional, on conèixer bones pràctiques i compartir reptes i desafiaments actuals.

Cal que la persona participant sigui de nivell directiu i que els continguts abordats en els tallers siguin alhora tractats dins de cada empresa, evitant que pugui ser una mera formació a una persona.

L'edició 2025 de l'RSE.Pime s'iniciarà al gener i constarà de 5 sessions formatives presencials, de matí i tarda, amb una metodologia teòrica-pràctica. Es faran a Can Jaumandreu – UOC (Universitat Oberta de Catalunya): carrer del Perú, 52, 08018 Barcelona. A més, hi haurà 3 sessions d’acompanyament expert. En total, seran 40 hores de programa.

Les inscripcions s'obriran al setembre.

Amb més de 250 empreses participants al llarg de deu anys, l’RSE.Pime s’ha consolidat com un programa de referència. La matrícula és de 442 euros, bonificables per Fundae, que suposa un 25% del valor total de 1.800 euros del programa. Aquest preu és possible gràcies a l’aportació del Departament d'Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya i la pròpia associació Respon.cat, amb la voluntat de promoure els recursos per a les pimes en un enfocament de gestió cada cop més vinculat a la sostenibilitat empresarial.

Podeu demanar més informació omplint aquest formulari.

L'RSE.Pime l'organitza Respon.cat amb el suport del Departament d'Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya i la col·laboració del Consell General de Cambres de Catalunya, la Cambra de Comerç de Barcelona i la UOC (Universitat Oberta de Catalunya).

RSE.Pime 2023-2024 Testimonis i Trobada de pimes de totes les edicions:

Podeu navegar pels capítols del vídeo a YouTube.