Reconeixement Respon.cat al programa empresarial ambiental de col·laboració

Reconeixement Respon.cat al programa empresarial ambiental de col·laboració:

2023 - Celler La Vinyeta

Celler La Vinyeta logo

La Vinyeta és una explotació ecològica de vinyes i oliveres. Els darrers anys La Vinyeta ha anat incorporant vinyes velles, algunes centenàries, de viticultors que han anat abandonant l’ofici. Així, a dia d’avui, es treballen unes 90 ha de vinya, totes ecològiques, que són l’hàbitat d’algunes espècies endèmiques i fortament amenaçades com la tortuga mediterrània o la terrerola, una au estepària cada dia més rara a casa nostra i que és una espècie en greu perill d’extinció a Catalunya. Els vins de La Vinyeta es venen a Catalunya i també a l’estranger. La Vinyeta és també un celler de portes obertes on es fan visites, tastos, esmorzars, pícnics, activitats de verema en família, sopars entre vinyes amb música, poesia, astronomia... S’ofereixen més de trenta experiències anuals i a més disposen d’un petit hotel on
pernoctar. El 2017 el celler va rebre el premi nacional al millor celler de Catalunya per la seva proposta enoturística. El 2018 va ser escollit el Millor Celler per l’Associació Catalana de Sommeliers.

2022 - Veritas

Veritas

Fundada l’any 2002 a Barcelona, Veritas és la cadena de supermercats ecològics líder a l'Estat espanyol. Actualment compta amb 80 botigues, incloent la botiga online, amb les quals dona servei a més de 200.000 famílies a través de dues marques; Veritas i Ecorganic. L’àmbit d’actuació de Veritas és Catalunya, el País Valencià, el País Basc, Navarra, les Illes Balears, Madrid i Andorra, mentre que Ecorganic opera tan sols al País Valencià.

Amb més de 6.000 referències, Veritas és pionera en la venda de productes amb certificat ecològic i saludables. El Grup Veritas també inclou una empresa de Food Service ecològic: Anna Ecològica distribueix productes ecològics a entitats com escoles, hospitals, empreses, hotels i restaurants, etc., abastant tota la península.

A través de l’oferta dels seus productes, el Grup Veritas es compromet amb la salut de la seva clientela, alhora que fomenta el consum responsable i la protecció ambiental.

2021 - Omplim

Logo d'Omplim

Omplim gestiona de forma global tot el cicle de producció de projectes immobiliaris destinats a la venda, lloguer, o qualsevol altra modalitat de tinença, per a inversors d'impacte, entitats del tercer sector, comunitats de propietaris i l’Administració, sensibilitzades en la sostenibilitat ambiental, social i empresarial, i que volen oferir edificis amb habitatges innovadors i energèticament eficients. Generar impacte en el teixit productiu de la indústria de la construcció, per transformar la manera de construir i accedir a l’habitatge: promoure el dret a l’habitatge generant assequibilitat en l’accés i l’ús; promoure habitatges flexibles, en comunitats inclusives, sostenibles i de qualitat.