Reconeixement especial a una persona pel seu compromís amb la responsabilitat social a Catalunya
Reconeixement especial a una persona pel seu compromís amb la responsabilitat social a Catalunya
Miquel A. Torres Riera, president de Família Torres, continua destacant-se com a referent en el món empresarial gràcies al seu profund compromís ambiental i amb la societat. A través dels anys, la seva dedicació incansable ha transcendit les fronteres del sector del vi, convertint-se en un exemple inspirador per a tothom que anhela un futur més sostenible i equitatiu. Cal ressaltar el seu paper pioner en la implementació de pràctiques sostenibles a l'interior de Família Torres.
Maravillas Rojo Torrecilla, llicenciada en Ciències Econòmiques i senior executive per Esade, ha treballat de manera incansable per transformar el model d’empresa i contribuir així a construir una societat més igualitària, inclusiva i justa, tant des de l’àmbit públic com actualment des d'Abacus Cooperativa. Dona amb caràcter, mirada oberta, gran comunicadora i compromesa amb els valors del cooperativisme, Maravillas Rojo és una referent a l’hora de liderar projectes que tenen un impacte real en el món empresarial, en les ciutats i en la ciudadania.
Núria Basi és una activista en la seva lluita per consolidar el paper de la dona al món empresarial i una gran defensora dels valors familiars que s'ha traduït en la implicació en un gran nombre d'organitzacions i iniciatives socials.
Josep Santacreu té la capacitat d’acció i l’energia que han fet ben visibles els resultats per a la societat de vincular la gestió amb la responsabilitat social de l’empresa. El doctor Santacreu ha impulsat iniciatives en els àmbits de l’esport, la cultura, l’acció social en múltiples vessants i el medi ambient.
Santacreu és un activista, capaç de veure les necessitats socials i de planificar i focalitzar-se en la manera de reduir-les. La seva mirada pràctica es complementa amb la capacitat d’acció i amb la tria dels objectius més ambiciosos i justos.
Ens podem imaginar algú que vulgui crear un negoci, però només amb persones amb malaltia mental i dirigit per un psicòleg que es digui Cristóbal Colón? Aquesta és la situació que es troba l’alcalde d’Olot, Joan Sala Villegas, a principis dels anys 80, quan un “Cristóbal Colón” se li presenta al despatx per muntar una empresa per a 14 persones en tractament psiquiàtric. L’alcalde sent que li tremolen les cames, pensant que, qui es troba davant seu, ha perdut realment el seny... Però un cop es refà de l’espant, decideix cedir a en Colón i a la seva colla un local a El Carme d’Olot, a prop dels bombers i de Ràdio Olot. Serà l’origen de La Fageda.
Francesc Martínez de Foix i Llorens (1954-2017) va destacar al llarg de la seva trajectòria professional pel seu compromís amb les persones amb discapacitat intel·lectual i amb els valors del cooperativisme i l’economia social. I ha lluitat especialment perquè aquest col·lectiu accedeixi al món del treball, a l’habitatge i a uns serveis de qualitat, i gaudeixi de l’esport i de l’oci, en definitiva, d’una vida plena. Al 2012 va rebre la Creu Sant Jordi per aquesta dedicació. Era -com a ell li agradava presentar-se- germà del Joan, per qui va lluitar, juntament amb els seus pares, Josep Martínez de Foix i Josi Llorenç, i el seu germà Alex, per construir un futur millor per a les persones amb discapacitat intel·lectual. Martínez de Foix va començar al TEB com a monitor als anys setanta i, des de llavors, ha treballat per generar ocupació per a aquest col·lectiu i per defensar el dret a l’habitatge i als serveis de qualitat.