Testimonials Dr. Santacreu

Reconeixement Honorífic per la seva trajectòria en Responsabilitat Social Empresarial al Dr. Josep Santacreu

En la cinquena edició dels Premis Respon.cat es va reconèixer al Dr. Josep Santacreu per la seva trajectòria en RSE.  En el marc d’aquest reconeixement honorífic s’ha elaborat un tríptic amb un breu resum de la biografia i algunes dedicatòries de persones que li han volgut expressar el seu agraïment i reconeixement. Més avall podeu llegir la totalitat de les paraules dedicades al Dr. Santacreu.

En l’acte de lliurament del Reconeixement honorífic al Dr. Santacreu vam comptar amb la presència de la model i directora de la Fundació Ared, Judit Mascó, que va fer un breu recorregut per la vida de Santacreu, recordant les circumstàncies en què es van conèixer i algunes anècdotes entranyables, que podeu veure a continuació:

 

Paraules del Dr. Josep Santacreu en agraïment al reconeixement rebut, on es pot copsar l’incansable activisme de Santacreu a favor de la Responsabilitat Social Empresarial.

 

Testimonials Dr. Santacreu

Eugenio Ampudia. Artista

La meva relació amb Josep va començar sense que jo me n’assabentés. Ell col·leccionava les meves peces. A partir d’un dia que ens vam conèixer en una fira d’art i vam veure que teníem molts interessos comuns. Evidentment ens vam fer amics. Després he anat veient tota la càrrega social que tenen les seves múltiples activitats i, per descomptat, tant com he pogut m’he unit a algunes d’elles. És algú que fa que les coses succeeixin.

Òscar Camps. Open Arms

Josep Santacreu és un gran persona, les grans persones són les que ajuden a fer grans coses als que tenen al seu voltant, Open Arms es gran gràcies a ell. Reconeixement ben merescut!

Ignasi Carreras. ESADE

Em va agradar molt quan vaig veure un escrit públic firmat pel Josep Santacreu en el qual junt al seu nom posava CEO de DKV i activista pel clima. Vaig pensar: que bé! Necessitem CEOs, encara que al principi sols siguin poquets, que aspirin a ser activistes per la transformació de la nostra societat. En Josep ho fa amb gran autenticitat i generositat. Amb una immensa contribució social des de l’empresa, les ONG i altres entitats. Tot un referent.

Juanma Castro

Josep Santacreu representa per a mi el compromís. Compromís moral amb la societat i la humanitat, i empatia, perquè només l’empatia salva la humanitat. I jo tinc la fortuna d’anomenar amic a Josep.

Cristóbal Colon. La Fageda

El Dr. Josep Santacreu, gràcies a la seva formació i a una mirada global sobre la salut, ha estat sempre amatent a les realitats humanes, impulsant nombrosos projectes que han contribuït a apropar el treball, l’art i la normalitat a col·lectius generalment marginats. Com a màxim executiu a Espanya d’una empresa multinacional, ha estat un dels grans precursors de la responsabilitat social corporativa, fent-la creïble i allunyant-la del pur màrqueting.

Enric Crous. Fundació Catalunya Cultura

Es difícil per a mi buscar una persona més solidaria i compromesa amb el país i el planeta que en Josep… Em costa entendre com pot lligar tot això amb la gestió d’un gran grup… és una màquina! Em seria molt difícil buscar entre els meus amics una persona tan solidària i compromesa a la vegada amb el planeta terra com en Josep. El que a més a més meravella és que pot combinar això amb una brillant gestió professional. Si també és un grandíssim amic… és complicat millorar aquest “pastís”, és un honor formar part de la seva “colla”.

Toni Espinal. Ampans

El Dr. Santacreu és un home de valors. Per la meva dedicació, he tingut la sort de conèixer grans persones, persones que amb la seva intel·ligència, fan millor el món. Per a mi, les persones solidàries són intel·ligents, i el Dr. Santacreu és la combinació de totes dues, intel·ligència i solidaritat. Admiro la seva gran capacitat de treball, incansable i sensible, sempre al costat de les causes socials i ambientals. Si la coherència és un dels fonaments de la responsabilitat social, Josep Santacreu, encarna tots els seus valors. Només desitjo que no s’aturi.

Rosa Maria Estrany. FEM

En Josep és amic dels seus amics, company de projectes solidaris. Les seves respostes sempre incondicionals. Jo tan sols tinc paraules d’agraïment, al poder estar a prop seu, quan el necessitem.  

Moncho Ferrer. Fundació Vicente Ferrer

El Dr. Santacreu és per a mi el perfecte ambaixador de l’humanisme tan necessari per a la construcció d’un món millor. Amb una trajectòria marcada per un fort compromís i determinació d’ajudar els altres, parlo a títol personal i en nom de la Fundació Vicente Ferrer quan dic que ha estat un veritable plaer per a nosaltres haver tingut l’oportunitat de treballar al costat de Dr. Santacreu el marc de l’acord de col·laboració amb la Fundació DKV Integràlia. Junts hem contribuït no només a transformar les vides de centenars de joves amb discapacitat a l’Índia rural sinó que hem construït ponts d’intercanvi i solidaritat.

Pepa Múñoz. Grup Cooperatiu TEB

Gràcies, Josep, per la teua capacitat de connectar persones, cultures, lluites, projectes artístics… Ens fas sentir part del teu univers ampli, i alhora familiar i acollidor, que ens esperona a continuar lluitant per una societat més justa i sostenible, a obrir-nos a nous horitzons, a conèixer noves realitats. Amb tu hem après a pensar en gran, a ser ambiciosos en els projectes i al mateix temps, a celebrar qualsevol petita conquesta.

 

Albert Ollé. Fundació Valora

Josep, gràcies pel suport i carinyo que sempre m’has donat, com amic, com empresari i com a patró de la nostra estimada fundació Valora. Si alguna cosa sempre he admira’t de tu, és la teva gran capacitat de visió i de lideratge, a més del teu do d’ajudar la gent a coordinar la seva ment, el seu cos i la seva ànima d’una manera tan natural. Josep gràcies per existir i estar present en les nostres vides!! 

Javier de Oña. DKV Integralia

Es molt difícil poder resumir en unes línies el projecte que he compartit amb el Josep Santacreu durant els últims 20 anys de la meva vida professional i personal.  Si penso en un sentiment o emoció són la de Gratitud, Responsabilitat i Exemple. Gratitud, per pensar sempre en les capacitats de les persones, per veure el potencial que tenim i no discriminar a cap persona per motius de com és mou, com pensa, d’on ve o la discapacitat que té. Responsabilitat, per demostrar que si cadascun de nosaltres posa un petit gra de sorra, entre tots farem un món millor, especialment per les persones que més ho necessiten. I perquè demostra que tot es pot fer des de l’empresa i la seva,  amb el seu lideratge, és el millor exemple. Enhorabona per aquest reconeixement pel compromís que tens amb la societat de la qual formes part i no canviïs mai el teu IKIGAI.

Albert Quiles Martínez. Amics de la Gent Gran

El Dr. Santacreu és una persona molt compromesa amb diversos problemes socials com la soledat que pateixen les persones grans. Proposa idees i es mobilitza buscant solucions per contrarestar el patiment humà. Especialment durant tot el temps de pandèmia, la seva contribució i col·laboració ha estat fonamental per fer front a la greu crisi viscuda. Moltes gràcies, una abraçada. 

Joan Anton Maragall. Sala Parés

El Dr Santacreu es com si tingués un “radar” per saber on i quan cal ajuda i també com fer-la efectiva. Sigui on sigui que sorgeixi la necessitat, ell s’hi entrega amb saviesa i amb el gran do que te perquè altres persones ens sentim implicades en les seves moltes i diverses causes. Enhorabona!!!

Jordi Nadal. Plataforma Editorial

Josep Santacreu és una persona d’una integritat i coherència admirables.  Persona d’una extraordinària capacitat de treball, afable i acollidor, és un torrent d’iniciatives sempre molt ben pensades, sigui en salut, en drets humans, en integració o en medi ambient.  Quan penso en ell, admiro el seu compromís amb la sostenibilitat i, molt especialment, amb la reforestació del Planeta Terra: Josep Santacreu s’estima la vida i, per tant, els arbres.

Cristian Rovira. Grupo Sifu

Moltes gràcies Josep per tot el que ens has ensenyat, ho has fet amb l’exemple i no amb la paraula. Gràcies per tot el que has aportat, sense que ningú t’ho demanés, només amb la intenció de servir, i mai de servir-te’n. Gràcies Josep per ajudar a construir un món i un país millor per a tots. Gràcies per haver permès que t’acompanyi en alguns del teus reptes, continues sorprenent amb noves iniciatives, obrint camí per tal que d’altres el continuïn. Gràcies per tenir a la vida un propòsit tant generós com és ajudar. Felicitats per aquest merescut reconeixement i molta força per seguir amb el camí, d’altres si podem seguirem el teu rastre.

Gervasio Sánchez.

Vaig conèixer en Josep Santacreu el setembre del 1997 a Saragossa. Aquella primera trobada va donar pas a una relació que ja dura prop d’un quart de segle. He conegut homes poderosos (inclosos consellers delegats d’empreses molt importants) i gairebé sempre m’he portat grans decepcions. Gairebé no: sempre. Amb Josep ha passat tot el contrari. Amb els anys m’ha demostrat que és incombustible i que manté els mateixos principis que quan era un simple metge. DKV Assegurances seria una empresa molt diferent a Espanya (ho és en altres països) sense en Josep. Com que ja comença a visionar la seva jubilació, que segur que utilitzarà per millorar la seva visió de món amb múltiples viatges, el meu major desig és que aconsegueixi que el seu substitut doni continuïtat a una manera molt sensible de mantenir la responsabilitat social. Un gran abraçada, Josep!

Maite Fibla, Xavier Pont i Clara Navarro. Ship2B

Quan al 2013 vam fundar Ship2b, tots tres teníem claríssim que en Josep havia de ser el nostre president. Aleshores ningú ens coneixia, i que acceptés va suposar una infusió de confiança i un valor incalculable per empènyer un projecte pioner que sense ell no hauria arribat fins aquí. En Josep a més és un gran connector que sempre ens anima a col·laborar i a ser ambiciosos. Gràcies per la inspiració, la confiança i tanta coherència! 

 

Maite Trepat. Grup Alba

Josep Santacreu per a mi és un home de tracte proper i senzill, amb qui hem impulsat projectes conjuntament amb la Fundació Casa Dalmases, exposició Art Singular i amb el Grup Alba com la creació del Centre Art de la Fundació Josep Santacreu a Guissona. Un gran emprenedor, amb una visió oberta al món i buscant noves oportunitats per a les persones amb capacitats diverses. Un plaer tenir-lo al costat donant suport 

Ousman Umar. Feeding minds

En Josep Santacreu és un gran padrí. Sempre m’ha mostrat molta confiança i he aconseguit donar una estructura molt professional a NASCO Feeding Minds. Hem creat un Consell d’Assessors i tenim un despatx al centre de Barcelona. DKV ens ha donat molt suport amb les activitats que fem. He participat en els dinars que organitza a casa seva amb diferents fundacions. M’ha ajudat sempre a crear un networking brutal. Josep Santacreu és una ONG amb potes.

Javier Vega de Seoane. DKV Assegurances

La responsabilitat empresarial és una de les claus per resoldre els problemes de la humanitat; Josep Santacreu ha estat pioner i és un exemple a seguir per la comunitat empresarial, no només pel seu comportament en l’àmbit de la responsabilitat social corporativa i personal sinó també en matèria ambiental, govern corporatiu i ètica empresarial. Com a president de DKV Assegurances en els últims 11 anys puc donar fe de tot això.

Jordi Villacampa. Joventut Badalona

Dues paraules et defineixen. Sostenibilitat i pensar que el nostre planeta es finit. Lluitar per això i per deixar un món millor per als que ens precedeixen és la teva fita. Liderant diferents organitzacions sense ànim de lucre, des de plantar arbres per ajudar a frenar al canvi climàtic o ajudar a través de Open Arms que les persones no morin ofegades al Mediterrani, entre altres. Deixar un llegat és el propòsit. El lideratge per aquestes causes son el fi.