Premis Respon.cat 2021

Premis respon.cat | 2021

Les organitzacions guanyadoras dels Premis Respon.cat 2021 són:

PREMI RESPON.CAT


PREMI RESPON.CAT A LA TRAJECTÒRIA DEL COMPROMÍS EN RSE PER A EMPRESA GRAN

Suara Serveis és una empresa cooperativa d’economia social amb gairebé 40 anys d’experiència en el sector d’atenció a les persones.

Dona resposta a les necessitats d’atenció, suport, assistència i educació d’infants i joves; de famílies; de persones que requereixen algun tipus de suport per a ser més autònomes; de persones que volen entrar en el mercat laboral o tenen com a objectiu millorar professionalment; de persones que necessiten suport davant situacions de crisi.

Realitza la seva activitat en els àmbits de serveis socials, atenció a la dependència, infància i famílies, benestar i salut, gent gran, justícia,  educació i formació, i ocupació i treball, entre altres.

 

PREMI RESPON.CAT A LA TRAJECTÒRIA DEL COMPROMÍS EN RSE PER A EMPRESA PETITA I MITJANA

Mercabarna és el principal mercat majorista d’aliments frescos d’Europa en volum de comercialització. Funciona les 24 hores del dia com una ciutat alimentària amb l'objectiu de garantir l'aprovisionament d'aliments frescos a la ciutadania. En el seu recinte concentra 600 empreses especialitzades en la distribució, elaboració, importació i exportació de productes frescos i congelats.

 

RECONEIXEMENT RESPON.CAT


RECONEIXEMENT PROGRAMA EMPRESARIAL DE VOLUNTARITAT

Logo d'Aigües de Barcelona

Aigües de Barcelona, ofereix servei a prop de 3 milions de persones als municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona. Així mateix, la companyia desenvolupa una política de gestió orientada a la proximitat a la clientela, l'excel·lència en la prestació de serveis, l'aposta per la innovació i el talent de l'equip de professionals la col·laboració amb altres empreses, entitats i administracions públiques per generar valor i el desenvolupament d'un model sostenible com a eix estratègic.

 

RECONEIXEMENT PROGRAMA EMPRESARIAL AMBIENTAL DE COL·LABORACIÓ
Logo d'Omplim Omplim gestiona de forma global tot el cicle de producció de projectes immobiliaris destinats a la venda, lloguer, o qualsevol altra modalitat de tinença, per a inversors d'impacte, entitats del tercer sector, comunitats de propietaris i l’Administració, sensibilitzades en la sostenibilitat ambiental, social i empresarial, i que volen oferir edificis amb habitatges innovadors i energèticament eficients. Generar impacte en el teixit productiu de la indústria de la construcció, per transformar la manera de construir i accedir a l’habitatge: promoure el dret a l’habitatge generant assequibilitat en l’accés i l’ús; promoure habitatges flexibles, en comunitats inclusives, sostenibles i de qualitat.  
RECONEIXEMENT TERRITORIS SOCIALMENT RESPONSABLES

Comarca del Pallars Jussà

  El Pallars Jussà disposa d’un pla de desenvolupament socioeconòmic que ha influït en l’aposta per un desenvolupament socialment responsable, posant al centre del creixement econòmic la qualitat de vida de les pallareses i dels pallaresos. D’aquesta manera tant, s’ha entès el creixement econòmic tenint en compte les oportunitats que generaven els recursos endògens comarcals representats pels sectors agroalimentari, comercial i turístic, apostant per l’acompanyament en la creació de noves empreses, cooperatives incloses, i vetllant per la formació i l’ocupabilitat de la població. Igualment, ha estat molt present, l’aposta per uns serveis socials i de benestar de qualitat, que garantissin drets de ciutadania a la vegada que suposaven oportunitats de desenvolupament econòmic, de generació de llocs de treball i fixació de població. Durant aquest 2021, s’ha realitzat un procés d’actualització de l’estratègia econòmica i de reactivació que ha mantingut l’essència de l’anterior pla, treballant per fer una comarca més habitable, més sostenible i amb més oportunitats de desenvolupament personal, social i comunitari per a tothom. Recull el reconeixement el Consell Comarcal del Pallars Jussà  
RECONEIXEMENT BONES PRÀCTIQUES EMPRESARIALS REFORMA HORÀRIA

Logo d'Indústries Tapla

Indústries Tapla és una empresa fundada el 1968 dedicada des de l’inici a la producció d'articles flocats per a diverses aplicacions.

La seva política de millora contínua els ha permès perfeccionar la tecnologia pròpia de flocat fins a aconseguir excel·lents productes tècnics d’aplicació a diversos sectors, que avui dia exporten regularment a un creixent nombre de clients a tot el món.

Amb una sòlida base en R+D+I, a Indústries Tapla dissenyen i fabriquen solucions flocades globals, destinades totes elles a satisfer les necessitats de la clientela oferint serveis i productes amb un alt estàndard de qualitat, comprometent-se en tot moment a prevenir i minimitzar l'impacte ambiental de l’activitat.

La seva política és impulsada pel Comitè de Direcció i és seguida amb total responsabilitat i implicació per cada membre de l'equip, de manera que s’aconsegueixen els objectius definits.

Es manté un efectiu i eficient programa de Gestió de la Qualitat, RSE, Medi Ambient i Seguretat, buscant en tot moment la millora contínua i una major competitivitat en el mercat, promovent la motivació i la formació continuada de l’equip i dels proveïdors.

Sota la filosofia de l’economia del bé comú i, tenint en compte totes les parts d’interès, sempre es treballa de forma constant per mantenir alineats els objectius amb la responsabilitat social empresarial.

Com a part dels valors fonamentals d'Indústries Tapla, hi ha un fort compromís per promoure un model de gestió basat en la integritat, la transparència i l'ètica en tots els àmbits.

L’empresa es compromet a complir amb tots els reglaments vigents i altres requisits subscrits en tots els seus processos i productes, com també a la protecció del medi ambient.

 

RECONEIXEMENT ESPECIAL A LA TRAJECTÒRIA DESTACADA D'UNA PERSONA PEL COMPROMÍS EN LA RESPONSABILITAT SOCIAL A

Fotografia de Núria Basi

 

Núria Basi és una activista en la seva lluita per consolidar el paper de la dona al món empresarial i una gran defensora dels valors familiars que s'ha traduït en la implicació en un gran nombre d'organitzacions i iniciatives socials.