Amb les aliances tothom hi guanya! #ODS17

Amb les aliances tothom hi guanya! #ODS17

  • Càritas Diocesana de Barcelona, Grup Alba i Obra Social Sant Joan de Deu, empreses membres de Respon.cat, han participat en el programa de Formació en RSE de Respon.cat parlant sobre aliances i maneres de relacionar-se amb altres organitzacions en clau d’RSE.
  • El Programa de Formació en RSE està concebut per capacitar a partir de tallers fets per altres empreses membres, cosa que aporta valor d’aprenentatge compartit.

El passat dijous 15 de febrer en la setena sessió de Formació en RSE de Respon.cat vam treballar les aliances estratègiques entre entitats del Tercer sector i les empreses. Vam comptar amb la col·laboració de tres professionals de primera divisió per explicar-nos com ha de ser la relació entre una empresa i una entitat per poder generar impacte social per a tots les actors involucrats: Ferran Casamitjana, adjunt a Comunicació i RRII de Càritas Barcelona; Maite Trepat, directora gerent del Grup Alba i Tatiana Villaseca, responsable d’Aliances Corporatives de l’Obra Social Sant Joan de Déu i a més alumni de la primera edició d’aquest curs. Per tancar amb nota vam comptar també amb la participació de la Clara Rabat que està fent el programa aquest any i que va explicar el programa de Voluntariat de la Fundació GAES.

Com és la relació  entre organitzacions i empreses en clau de Responsabilitat Social

Ferran Casamitjana va explicar el seu programa d’Empreses amb cor. Aquest programa ajuda persones dintre del món empresarial i empreses a implicar-se a millorar l’empleabilitat i les capacitats de persones amb dificultat d’integració. Casamitjana va destacar que la pandèmia ha portat a Càritas persones que mai abans s’havien vist en aquesta necessitat. Amb aquesta realitat es constata que el creixement de la bretxa de la desigualtat i que les empreses poden implicar-se en revertir aquesta situació. Des de Càritas es mesura la tangibilitat i la col·laboració perquè les empreses puguin tenir clar el gran impacte que genera les seves intervencions.

Tatiana Vilaseca va parlar dels diferents programes que a St. Joan de Deu Solidari posen en marxa per sensibilitzar i apropar la realitat al món social. Activitats com la Magic Line o la Vertical Montserrat son alguns d’aquests exemples. Vilaseca ha mostrat la importància i la força de la col·laboració entre entitats. Com les aliances generen una gran quantitat d’oportunitats que es tradueixen en impacte social real.

Maite Trepat va parlar de la importància de treballar en xarxa amb empreses, subratllant el paper de l’administració pública, sobretot en àmbits locals. Trepat va presentar el model d’autogestió del Grup Alba que segueix la proposta de les organitzacions TEAL explicades a la sessió anterior d’aquesta formació.

Per últim, Clara Rabat va parlar de la col·laboració entre empreses i entitats des del punt de vista empresarial. La Fundació GAES porta a terme una labor de voluntariat a través de la Fundació Vicente Ferrer i la casa del Tibet així com els seus programes d’atenció de salud auditiva a nens que venen d’acollida durant l’estiu. Rabat va explicar que en tots els seus projectes incorporen la variable de la salut auditiva ja que aquesta és la gran fortalessa i expertise de l’orgaització.

Per acabar es va realitzar un debat entre entitats i ponents sobre quina és la millor manera de realitzar aliances perque siguin efectives i tothom guany.


Respon.cat organitza anualment el Programa de formació en RSE que té per objectiu capacitar les persones que dirigeixen o gestionen l’RSE aportant-los els coneixements i metodologia necessària per millorar l’exercici de la funció DiRSE.
La metodologia del programa també pretén generar un espai d’intercanvi entre les persones participants, de manera que es puguin intercanviar i analitzar bones pràctiques i es desenvolupin maneres innovadores d’abordar els reptes.

Podeu demanar més informació a formació@respon.cat

Entrades relacionades:

Us podria interessar també

Carburos Metálicos signa un acord de col·laboració amb la Fundació Escola de Futbol Pobla de Mafumet

· La companyia dóna suport a la tasca de promoció i foment de la pràctica del futbol base a la localitat. · Carburos Metálicos, empresa membre de Respon.cat, participa socialment

Inscripcions obertes al Postgrau en gestió de la Responsabilitat Social Corporativa a ESCI-UPF

ESCI-UPF, organització membre de Respon.cat, obre les inscripcions del “Postgrau en gestió de l’RSC” El 6 mesos adquiriràs eines i recursos per liderar el canvi sostenible i ambiental de la

L’Orfeó lleidatà proposa un clam per la lluita contra el canvi climàtic amb l’espectacla Mare Terra

La Fundació Orfeó Lleidatà, organització membre de Respon.cat, us convida a l’espectacle Mare Terra que vol ser clam per la lluita pel canvi climàtic. Mare Terra es l’espectacle dels Cors