Reconeixement Respon.cat al programa empresarial ambiental de col·laboració
Reconeixement Respon.cat al programa empresarial ambiental de col·laboració:
La Vinyeta és una explotació ecològica de vinyes i oliveres. Els darrers anys La Vinyeta ha anat incorporant vinyes velles, algunes centenàries, de viticultors que han anat abandonant l’ofici. Així, a dia d’avui, es treballen unes 90 ha de vinya, totes ecològiques, que són l’hàbitat d’algunes espècies endèmiques i fortament amenaçades com la tortuga mediterrània o la terrerola, una au estepària cada dia més rara a casa nostra i que és una espècie en greu perill d’extinció a Catalunya. Els vins de La Vinyeta es venen a Catalunya i també a l’estranger. La Vinyeta és també un celler de portes obertes on es fan visites, tastos, esmorzars, pícnics, activitats de verema en família, sopars entre vinyes amb música, poesia, astronomia... S’ofereixen més de trenta experiències anuals i a més disposen d’un petit hotel on
pernoctar. El 2017 el celler va rebre el premi nacional al millor celler de Catalunya per la seva proposta enoturística. El 2018 va ser escollit el Millor Celler per l’Associació Catalana de Sommeliers.
Fundada l’any 2002 a Barcelona, Veritas és la cadena de supermercats ecològics líder a l'Estat espanyol. Actualment compta amb 80 botigues, incloent la botiga online, amb les quals dona servei a més de 200.000 famílies a través de dues marques; Veritas i Ecorganic. L’àmbit d’actuació de Veritas és Catalunya, el País Valencià, el País Basc, Navarra, les Illes Balears, Madrid i Andorra, mentre que Ecorganic opera tan sols al País Valencià.
Amb més de 6.000 referències, Veritas és pionera en la venda de productes amb certificat ecològic i saludables. El Grup Veritas també inclou una empresa de Food Service ecològic: Anna Ecològica distribueix productes ecològics a entitats com escoles, hospitals, empreses, hotels i restaurants, etc., abastant tota la península.
A través de l’oferta dels seus productes, el Grup Veritas es compromet amb la salut de la seva clientela, alhora que fomenta el consum responsable i la protecció ambiental.
Omplim gestiona de forma global tot el cicle de producció de projectes immobiliaris destinats a la venda, lloguer, o qualsevol altra modalitat de tinença, per a inversors d'impacte, entitats del tercer sector, comunitats de propietaris i l’Administració, sensibilitzades en la sostenibilitat ambiental, social i empresarial, i que volen oferir edificis amb habitatges innovadors i energèticament eficients. Generar impacte en el teixit productiu de la indústria de la construcció, per transformar la manera de construir i accedir a l’habitatge: promoure el dret a l’habitatge generant assequibilitat en l’accés i l’ús; promoure habitatges flexibles, en comunitats inclusives, sostenibles i de qualitat.
El Gremi de Carnissers i Xarcuters Artesans de les Comarques de Girona és la patronal dels minoristes càrnics de les comarques gironines que vol donar eines a les carnisseries perquè millorin els seus resultats. El Gremi col·labora amb la Fundació Pau Costa en el rojecte RAMATS DE FOC on s’activa la presència del ramader per netejar el sota bosc amb el ramat, a partir d’uns punts crítics determinats per Bombers i que la carn d’aquest ramats es comercialitza a les carnisseries sota aquesta marca.
En aquest projecte, bombers, ramaders i carnissers actuen junts en un projecte per potenciar pastures en àrees amb risc d’incendis. La carn i els productes lactis obtinguts es comercialitzen amb el distintiu Ramats de Foc.
Des dels seus orígens com a cellerers el 1870 tot i que abans ja desenvolupaven activitat relacionada amb la vinya i el vi, la Família Torres ha unit tradició i innovació en l’elaboració de vins i brandis de prestigi, treballant sempre amb el màxim respecte cap al medi ambient. Arrelada al Penedès des de fa més de tres segles ha comptat històricament amb cellers i vinyes al Penedès, la Conca de Barberà, Priorat i Costers del Segre.
Trias és una empresa familiar dedicada a la fabricació de galetes d’alta qualitat fetes a base d’ametlla. El sabor, aroma i textura de les seves galetes provenen de receptes centenàries i d’esmerçats processos d’elaboració. Actualment ofereix una gamma àmplia de galetes, amb més de 30 varietats incloent-hi les tradicionals i també les de sense sucre, sense gluten i galetes ecològiques. A la mateixa fàbrica té el Museu Trias de les Galetes, inaugurat el 1994 i pel qual se li va concedir el Premi Bonaplata com a reconeixement a la conservació del Patrimoni Industrial de Catalunya.
El vi biodinàmic Ratpenat neix del compromís entre el Celler Credo i el Museu de Ciències Naturals de Granollers per a la defensa del medi ambient i dels éssers vius que hi habiten. El 60% dels beneficis d’aquest vi es destinen a projectes que tenen com a objectiu divulgar la importància de la ratapinyada en l’ecosistema i en la conservació d’aquest mamífer a l’entorn de la vinya com a eficient insectívor natural. Des del 2013 i fins a l’actualitat, el Museu de Ciències Naturals de Granollers i el Celler Credo col·laboren per avaluar l’estat de les poblacions de ratpenats a les vinyes i aplicar mesures per conservar-ne les poblacions.
El seu programa ambiental es basa en un concepte integral de conservació de la natura, promovent accions que ajuden a fomentar una actitud responsable vers l’entorn. Col·laboren en projectes de biodiversitat i millora ambiental amb diverses entitats amb les quals tracten aspectes tan diferents com el desenvolupament de tècniques i mètodes per minimitzar l’impacte d’emissions atmosfèriques (taüts ecològics, vehicles elèctrics...) i d’altres que contribueixen a conservar i recuperar la biodiversitat en el territori (recuperació i cura d’esquirols, quiròpters, papallones, tortuga mediterrània...).