Premis Respon.cat 2023

Premis respon.cat | 2023

Les organitzacions guanyadores dels Premis Respon.cat 2023 són:

PREMI RESPON.CAT


PREMI RESPON.CAT A LA TRAJECTÒRIA DEL COMPROMÍS EN RSE PER A EMPRESA GRAN
L’Hospital Sant Joan de Déu Barcelona és un centre d’alta especialització en el tractament d’infants, adolescents i dones embarassades. Pertany a l’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu. És una institució privada sense afany de lucre, amb vocació de servei públic des de la seva creació el 1867. En l’actualitat, és un dels centres pediàtrics d’alta especialització més importants d’Europa.
PREMI RESPON.CAT A LA TRAJECTÒRIA DEL COMPROMÍS EN RSE PER A EMPRESA PETITA I MITJANA

ALQVIMIA fa gairebé 40 anys que confia en el poder de la naturalesa i els olis essencials per oferir cosmètica natural i holística amb beneficis “cosmètics, terapèutics i emocionals”. És la base fonamental del que avui dia s'anomena cosmètica emocional. ALQVIMIA treballa cada dia per ser una empresa més justa, social i ecològica.

 

  Fitxes bones pràctiques   Veure vídeo

RECONEIXEMENT RESPON.CAT


RECONEIXEMENT PROGRAMA EMPRESARIAL DE VOLUNTARITAT

Logo Kern PharmaKern Pharma és un laboratori farmacèutic que forma part del grup familiar empresarial Grupo Indukern. Actualment disposa d’un vademècum de 260 productes en 763 presentacions diferents. L’activitat de Kern Pharma gira entorn a cinc línies de negoci com son els medicaments genèrics i ètics, autocura de la salut, biosimilars, productes per a la salut de la dona sota la marca Gynea® i de nutrició esportiva amb la marca Finisher®.

 

  Fitxes bones pràctiques   Veure vídeo

RECONEIXEMENT PROGRAMA EMPRESARIAL AMBIENTAL DE COL·LABORACIÓ

Celler La Vinyeta logo

La Vinyeta és una explotació ecològica de vinyes i oliveres. Els darrers anys La Vinyeta ha anat incorporant vinyes velles, algunes centenàries, de viticultors que han anat abandonant l’ofici. Així, a dia d’avui, es treballen unes 90 ha de vinya, totes ecològiques, que són l’hàbitat d’algunes espècies endèmiques i fortament amenaçades com la tortuga mediterrània o la terrerola, una au estepària cada dia més rara a casa nostra i que és una espècie en greu perill d’extinció a Catalunya. Els vins de La Vinyeta es venen a Catalunya i també a l’estranger. La Vinyeta és també un celler de portes obertes on es fan visites, tastos, esmorzars, pícnics, activitats de verema en família, sopars entre vinyes amb música, poesia, astronomia... S’ofereixen més de trenta experiències anuals i a més disposen d’un petit hotel on pernoctar. El 2017 el celler va rebre el premi nacional al millor celler de Catalunya per la seva proposta enoturística. El 2018 va ser escollit el Millor Celler per l’Associació Catalana de Sommeliers.

 

RECONEIXEMENT TERRITORIS SOCIALMENT RESPONSABLES

Ripollès, Vall del Ges, Orís i Bisaura

Aquest territori lidera un projecte anomenat ENFOCC (Energia, Forest i Canvi Climàtic), que treballa per promoure una gestió forestal sostenible per tal de contribuir a la conservació dels ecosistemes naturals i fer-los més resilients a pertorbacions com els incendis forestals. Alhora, promou l’aprofitament dels recursos que ofereixen els boscos a partir de la promoció de l’ús de la biomassa amb finalitats energètiques, la revalorització de l’ús de la fusta i les fórmules de gestió silvopastorals. D’aquesta manera s’assoleix una estratègia transversal que promou l’ocupació per la creació d’economies a escala i la revalorització de les activitats forestals i ramaderes, les quals també ajuden a mantenir el paisatge, un altre dels elements patrimonials dels territoris rurals. Recull el reconeixement l'Associació Leader Ripollès Ges Bisaura.

Associació Leader Logo

RECONEIXEMENT BONES PRÀCTIQUES EMPRESARIALS REFORMA HORÀRIA

Basetis Logo

Basetis és una empresa TIC amb un equip de persones compromeses amb la societat i amb l’objectiu d’oferir solucions tecnològiques, serveis TIC i serveis de consultoria per a empreses. El seu lema també és una manera de definir-se: “solucions digitals amb valors”. Creada l’any 2009, a Basetis s'ofereix una gran varietat de serveis a través dels quals cobreixen les necessitats tecnològiques de les empreses o entitats que els sol·liciten ajuda. Com a mostra de tots els serveis que ofereixen poden mencionar l’assessoria i desenvolupament d’aplicacions i software per a tota mena de dispositius, plataformes web, o la consultoria en dades per impulsar la presa de decisions estratègiques.

 

RECONEIXEMENT ESPECIAL A LA TRAJECTÒRIA DESTACADA D'UNA PERSONA PEL COMPROMÍS EN LA RESPONSABILITAT SOCIAL A

Miquel A. Torres Riera

 

Miquel A. Torres Riera, president de Família Torres, continua destacant-se com a referent en el món empresarial gràcies al seu profund compromís ambiental i amb la societat. A través dels anys, la seva dedicació incansable ha transcendit les fronteres del sector del vi, convertint-se en un exemple inspirador per a tothom que anhela un futur més sostenible i equitatiu. Cal ressaltar el seu paper pioner en la implementació de pràctiques sostenibles a l'interior de Família Torres.