La jornada de transferència dels Premis Respon.cat 2017 aprofundeix en l’intercanvi d’experiències i bones pràctiques entre empreses

2018-02-20_Jornada_transferencia Premis Respon.cat 2017_2

  • Més de 50 assistents en la tercera Jornada de Transferència de Bones pràctiques d’RSE mantenen l’alt interès en aquesta sessió-taller.
  • La Jornada pretén aprofundir en la Responsabilitat Social de les empreses guanyadores dels Premis Respon.cat 

S’ha celebrat la Jornada de Transferència de Bones Pràctiques dels Premis Respon.cat 2017 a l’auditori de la seu d’ESCI-UPF. Ha donat la benvinguda a les més de 50 persones assistents Xavier Carbonell, tresorer de Respon.cat i director de la Càtedra Mango de Responsabilitat Social Corporativa.

28061124_10154994581330946_4397117515520276338_oMercè Mullor, vicepresidenta de Respon.cat i consellera delegada del Grup Mullor Facility Services, ha emmarcat la jornada en la voluntat de Respon.cat de promoure la responsabilitat social en el teixit empresarial del país, des del compromís de millora continua de les empreses que operen a Catalunya. Mullor ha agraït el suport del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya i la col·laboració del Consell de Cambres de Catalunya en el desenvolupament dels Premis Respon.cat.

Narcís Bosch, secretari de Respon.cat i gerent del Consell General de Cambres de Comerç de Catalunya, ha destacat l’interès del format d’aquesta sessió-taller en l’aprofundiment de les bones pràctiques portades a terme per les empreses guanyadores dels Premis Respon.cat, com a espai d’intercanvi i coneixement per a altres organitzacions que volen incorporar pràctiques responsables a la seva gestió.

btyJosep Maria Canyelles, coordinador de Respon.cat, ha donat pas al panel d’experiències premiades, en el qual representants de les empreses premiades han pogut exposar el detall, les motivacions i l’impacte de les pràctiques que les han fet mereixedores dels premis i reconeixements.

Iris Pérez, Sustainable Business & Communications Executive d’Unilever, ha destacat que “rebre aquest premi ha ajudat a la companyia a posar en ordre totes les bones pràctiques d’RSE i suposa una motivació per continuar millorant en aquesta matèria”. Unilever ha integrat la gestió de l’RSE de manera transversal en tot2018-02-20_Jornada_transferencia Premis Respon.cat 2017_Novell6s els àmbits de l’empresa, amb pràctiques destacades com, per exemple, la incorporació de l’economia circular en la cadena de producció.

Ramon Novell, Co director general de Cafès Novell ha declarat que “l’RSE forma part de la proposta de valor de l’empresa i de la seva estratègia empresarial, perquè estan convençuts que això la fa consistent i durable”. “Som cafeters, i en tot el recorregut des de la compra de la matèria primera fins a la tassa de cafè que prenem integrem estratègies d’RSE”, ha afirmat.

2018-02-20_Jornada_transferencia Premis Respon.cat 2017_Novatis1Maria Lluïsa Benlloch, responsable de Comunicació interna de Novartis, ha aprofundit en la importància de les relacions que es generen en el si de l’empresa gràcies a un programa de voluntariat. “A l’empresa el que ens fa felices és la qualitat de les relacions humanes i el voluntariat serveix per estrènyer aquestes relacions”, ha dit Benlloch.

Maria Trias, directora comercial i d’exportació de Trias Galetes-Biscuits, ha descrit l’empresa com “una organització no contaminant, que demana el mateix als seus proveïdors”. Per això, ha dit “només s’utilitzen ingredients naturals i de 2018-02-20_Jornada_transferencia Premis Respon.cat 2017_Trias6proximitat”. Trias ha compartit que la col·laboració amb la Fundació Emys, que ha estat l’objecte del reconeixement atorgat, “és una relació en la qual totes les parts hi guanyen, amb un enfocament de win-win-win: guanya l’empresa, guanya l’entitat i guanya, sobre tot, la societat”.

Gemma Sivill, directora de la Fundació Pro Penedès, ha compartit l’experiència de la comarca de l’Alt Penedès, un dels programes pioners de Territori Socialment Responsable a Catalunya. “L’experiència parteix d’un model basat en un treball constant a ritme anual amb els diferents agents, molt especialment pimes, ajuntaments i agents econòmics, i en menor 2018-02-20_Jornada_transferencia Premis Respon.cat 2017_Alt_Penedes1mesura sector no lucratiu i que incorpora l’RSE de manera transversal en tots els eixos estratègics” ha exposat Sivill.

La segona part de la sessió ha estat pràctica, amb tallers simultanis a les aules de l’edifici de l’ESCI-UPF, que han permès conèixer en profunditat les bones pràctiques i iniciatives premiades. Aquests tallers han estat dinamitzats per representants de cada organització guanyadora i ha estat un espai on s’ha pogut dialogar i aprofundir en les bones pràctiques i la gestió de l’RSE de cada cas.

Durant els tallers s’ha proporcionat a les persones assistents les fitxes impreses que descriuen les pràctiques de les empreses reconegudes amb els Premis Respon.cat 2017. Us podeu descarregar les fitxes en aquests enllaços:

  • Premi Respon.cat a la trajectòria del compromís en RSE per a empresa granUnilever [vídeo] [fitxa]
  • Premi Respon.cat a la trajectòria del compromís en RSE per a empresa petita i mitjana: Cafès Novell [vídeo] [fitxa]
  • Reconeixement Respon.cat al programa empresarial de voluntariat: Novartis [vídeo] [fitxa]
  • Reconeixement Respon.cat al programa empresarial ambiental de col·laboració: Trias Galetes-Biscuits [vídeo] [fitxa]
  • Reconeixement Respon.cat als territoris socialment responsables: Comarca de l’Alt Penedès representat per la Fundació Pro Penedès [vídeo] [fitxa]
  • Reconeixement Respon.cat a la gestió de la diversitat d’origen: Xocolates Genescà [vídeo] [fitxa]
  • Reconeixement Respon.cat a les bones pràctiques empresarials de reforma horària: Parlament de Catalunya [vídeo[fitxa]
  • Reconeixement especial a una persona pel seu compromís amb la responsabilitat social a CatalunyaFrancesc Martínez de Foix [Document homenatge]

En aquest enllaç trobareu les Fotos de la jornada 

Els Premis Respon.cat s’organitzen en conveni amb el Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya i amb la col·laboració del Consell General de Cambres de Catalunya. Compten, a més, amb la col·laboració del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies en el Reconeixement Respon.cat a les bones pràctiques empresarials de reforma horària i en el Reconeixement Respon.cat a la gestió de la diversitat d’origen.

About author

Us podria interessar també

Sense categoria

Santacreu: “avui fem un pas rellevant en la trajectòria de l’RSE a Catalunya” #responcat

Tuits en ordre invers: respon.cat ‏@respon_cat  4 h Santacreu: #responcat no és de grans empreses. També obert a pimes, perquè l’RSE ha de ser transversal a totes les empreses i sectors Expandir

Sense categoria

Conferència “El Pacte Mundial i el desenvolupament sostenible” a càrrec d’Àngel Pes

El proper 11 de novembre a les 19.00 h, ESCI-UPF International Business, en el seu compromís amb la Responsabilitat Social Corporativa, es complau a convidar-vos a la conferència: “El Pacte

Sense categoria

[ARTICLE] La funció del DiRSE en relació amb els “altres"

Respon.cat ha reunit responsables de gestió ambiental d’empreses membres, seguint l’objectiu d’anar convocant altres responsables funcionals diferents dels d’RSE. L’any passat ja vam reunir els directors de comunicació i màrqueting, a més dels