- El taller “Com podem promoure hàbits saludables a l'empresa?”organitzat per Respon.cat i amb la col·laboració de la Fundació Claror en la cessió d’espais i organització, ha posat de manifest com incideix un estil de vida saludable en el benestar, l'equilibri i la qualitat de vida de les persones.
- Les persones participants han compartit bones pràctiques en tres àmbits clau: alimentació saludable, estil de vida actiu i promoció de la salut.
- Durant el taller, s’ha fet un tastet d’una sessió pràctica de millora d'hàbits posturals a càrrec d'una persona experta en aquesta matèria de la mà de Club esportiu Claror.
Representants de diverses empreses de diferents sectors, però amb l’objectiu compartit d’avançar cap a un paradigma d’empresa més saludable han compartit un espai de reflexió i intercanvi, centrat en la promoció dels hàbits saludables en els entorns empresarials.
Tres empreses membres del grup de treball d’Empresa saludable de Respon.cat han encetat el debat, compartint algunes bones pràctiques que es porten a terme a les seves organitzacions:
- Mercè Aguilar (Atenció Primària Vallcarca – Sant Gervasi) ha exposat algunes actuacions portades a terme per la seva organització en l’àmbit de l’alimentació saludable.
- Ester Benach (Fundació Claror) ha destacat la importància de promoure un estil de vida actiu, des d’exemples concrets que les empreses poden desenvolupar.
- Rafaela Carnerero (Airpharm) ha compartit actuacions de promoció de la salut desenvolupades a la seva empresa i que poden aplicar-se a altres organitzacions.
Per últim, Adela Suñer (Martiderm), ha detallat el programa d’empresa saludable que estan desplegant a la companyia.
Després d’aquestes exposicions, i des del debat i reflexió compartida, les persones assistents han identificat alguns factors clau per avançar en la implementació de mesures de promoció d’hàbits saludables a les empreses, com la concreció d’un pla d’acció, la posada en marxa de comissions interdepartamentals, el seguiment de resultats mitjançant indicadors, la rendició de comptes i la participació i la mesura de l’impacte de les actuacions realitzades en la salut de la plantilla, entre d’altres.
Nekane Navarro (Respon.cat) ha conduit la sessió, aportant algunes dades resultants de l’aplicació pilot de l’eina d’autodiagnòstic elaborada pel grup de treball d’Empresa saludable de Respon.cat que es pot consultar aquí.
Aquest ha estat el tercer d’un cicle de tallers pràctics per aprofundir en l’itinerari que podem seguir en cada àmbit englobat en l’estratègia d’empresa saludable i per compartir, des d’un plantejament pràctic, en l’intercanvi d’experiències.
Properes dates:
• Ambient físic (21 de gener 2020, 9.30h a 11.30h)
• Afectació a clientela i la salut pública (24 març 2020, 9.30h a 11.30h)
• Estratègia d'empresa saludable (26 maig 2020, 9.30h a 11.30h)
Inscripció:
Pots fer la teva inscripció per a les properes sessions en aquest enllaç.
La proposta d’organitzar aquestes sessions de treball va néixer a la jornada Empresa saludable, empresa responsable celebrada el 20 de novembre de 2018 en la que vam poder intercanviar experiències i identificar àmbits d’interès de les empreses per seguir avançant en aquest camí. En aquella jornada, les persones assistents van manifestar l’interès de seguir compartint espais de treball i intercanvi.