Més pimes per la responsabilitat social més enllà de les obligacions: Iniciem l’RSE.Pime 2025!
- Mentre que les empreses grans es veuen induïdes per una major exigència normativa, la majoria de pimes actuen per una gran convicció.
- El Programa RSE.Pime acompanya les pimes per connectar el seu compromís amb la competitivitat.
Engega l’RSE.Pime 2025
Avui, dijous 23 de gener, ha començat l’edició 2025 del Programa d’acompanyament RSE.Pime, reafirmant el compromís de les petites i mitjanes empreses catalanes amb una responsabilitat social que transcendeix les obligacions normatives. Aquest programa es consolida com un referent en l’acompanyament de pimes per integrar la responsabilitat social empresarial (RSE) de manera sistemàtica, connectant el seu compromís amb la competitivitat empresarial i la sostenibilitat.
La sessió inaugural ha tingut lloc a Can Jaumandreu, seu de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), amb la presència de Narcís Bosch Andreu, director gerent del Consell General de Cambres de Catalunya i secretari de Respon.cat. En el seu discurs de benvinguda, Bosch ha animat les empreses participants a aprofitar al màxim aquesta oportunitat per potenciar la seva gestió en RSE.
La formadora del programa, Ester Benach Diaz, ha introduït els conceptes clau del propòsit empresarial i els cinc vectors d’impacte de l’RSE, oferint als participants una metodologia pràctica i col·laborativa per abordar aquests aspectes en les seves organitzacions.
Diversitat sectorial i territorial
Enguany, l’RSE.Pime acull la participació de 16 empreses procedents de diferents comarques i sectors, demostrant així la diversitat i la implicació territorial en la responsabilitat social. Entre elles es troben empreses del Vallès Occidental, el Vallès Oriental, el Moianès, el Barcelonès, el Maresme, el Baix Empordà, el Gironès i el Penedès.
Enguany, al costat de les empreses mercantils de sectors empresarials clàssics, també s’hi incorporen algunes organitzacions culturals, esportives i socials, amb la voluntat de facilitar que la responsabilitat social s’estengui en la cultura organitzacional catalana entre tota mena d’organitzacions, així com facilitar l’aprenentatge a partir dels diferents models corporatius. Aquesta varietat permet un enriquiment mutu en compartir bones pràctiques i experiències.
Amb aquestes ja són 275 les empreses participants al llarg de deu anys, fet que consolida l’RSE.Pime com el programa de referència en capacitació de les pimes catalanes en RSE.
Un programa per transformar les pimes
L’objectiu principal de l’RSE.Pime és dotar les petites i mitjanes empreses d’eines i metodologies per sistematitzar la gestió de la seva responsabilitat social. Aquest enfocament permet crear valor compartit per a totes les parts interessades, posar en valor els actius intangibles de l’organització i generar confiança entre clients, empleats i altres grups d’interès. A més, facilita a les empreses afrontar reptes vinculats al creixement sostenible, la gestió de riscos i les exigències creixents de les cadenes de valor.
El programa inclou deu càpsules formatives sobre els aspectes clau de l’RSE, assessorament personalitzat amb consultoria experta i l’elaboració d’un pla d’acció a mida. També ofereix un espai per al networking professional, on els participants poden conèixer bones pràctiques i compartir desafiaments actuals.
Suport i col·laboració
L’RSE.Pime l’organitza Respon.cat amb el suport del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya i la col·laboració del Consell General de Cambres de Catalunya, la Cambra de Comerç de Barcelona i la UOC (Universitat Oberta de Catalunya).
Més informació a: respon.cat/rse-pime
Fotografies de la sessió: https://flic.kr/s/aHBqjBZ1Pv
Pimes participants
- Vallès Occidental, Vallès Oriental i Moianès:
- Dinàmic Comunicació
- Rolyms Vallès
- Glolvi
- Fundació Privada Sant Andreu de Castellcir
- Barcelonès
- Institut Opinòmetre
- Emiser
- Dharma Factory
- Centre Obert Heura
- Òmnium Cultural
- Maresme
- SolarTradex
- Ecoarrels
- Baix Empordà i Gironès
- Fundació Hospital Asil de Pobres i Malalts de Torroella de Montgrí
- Mimasa Washtech
- Hotel Casamar
- Fundació Bàsquet Girona
- Penedès
-
- Fundació Mas Albornà
Le podría interesar también
¡Inscripciones abiertas! La gestión responsable del impacto ambiental: economía circular
Profundizaremos en el significado de la economía circular y en las claves para diseñar un sistema que permita reducir, reciclar y reutilizar los residuos que genera la organización. Hablaremos de
El sector salud es puntero en el despliegue de la RSC con creación de valor compartido
El sector salud profundiza en la gestión de la responsabilidad social, incorporando retos sociales, economía circular, organización saludable o sentido de propósito hacia el valor compartido. La Jornada sobre RSC
Aliances per enfortir la cohesió social en territoris socialment responsables
S’ha dut a terme la Càpsula de coneixement en RSE sobre “Territoris socialment responsables i cohesió social”. Les aliances entre entitats i pimes del territori poden suposar un impuls clau