Mercadona aposta pel Voluntariat per la llengua, un recurs per a les empreses

 

  • Mercadona, empresa membre de Respon.cat, entre altres empreses catalanes que han experimentat la formació de parelles lingüístiques.
  • El Voluntariat per la Llengua treballa des del 2010, i al llarg d'aquests anya s'han arribat a formar més de 200 parelles en l'àmbit empresarial.

 

El Voluntariat per la llengua (VxL) treballa des del 2010 amb les empreses per facilitar que persones que tenen coneixements bàsics de català el puguin practicar amb els companys de feina o amb persones externes que el parlen habitualment.

D'aquesta manera, les empreses poden oferir al seu personal millorar el nivell de català dins de l'entorn laboral i guanyen, alhora, en competitivitat, qualitat de servei i arrelament amb l'entorn immediat. Que el personal entengui el català i pugui expressar-s'hi amb fluïdesa millora la comunicació interna, però també la relació amb els clients.

El Corte Inglés, Mercadona, l'Hotel Termes Montbrió, Girona Actua o T-Systems han experimentat la formació de parelles lingüístiques al llarg d'aquests anys, en què s'han arribat a formar més de 200 parelles en l'àmbit empresarial.

Enguany, i per primer cop, el VxL s'ha incorporat a la Fira RSC en línia de la 7a Setmana de la Responsabilitat Social com a recurs per a l'empresa que vol incorporar o millorar la seva responsabilitat social.

Com funciona el Voluntariat per la llengua?

El Voluntariat per la llengua (VxL) és un programa gratuït per practicar català a través de la conversa. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari, que parla català fluidament, i un aprenent, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa.

Els participants han de ser majors de 18 anys, i tant si es vol ser voluntari com aprenent cal disposar d'un mínim d'una hora a la setmana durant 10 setmanes i tenir ganes de parlar. Això no obstant, el Consorci per la Normalització Lingüística adapta el programa a les necessitats de cada empresa.

El programa va néixer l'any 2003 i ja hi han passat més de 100.000 parelles. És un programa reconegut per la Unió Europea i adoptat a l'Aran, Perpinyà, Andorra, el País Valencià, les Illes Balears, Bolzano (Itàlia) i Flandes (Bèlgica).

Qualsevol empresa interessada a implementar el VxL o oferir-lo als seus treballadors pot contactar amb el Consorci per la Normalització Lingüística (empresa@cpnl.cat).

Font: www.cpnl.cat

Le podría interesar también

Gestió de la responsabilitat lingüística

L’agenda local definida pel Projecte Focus es treballa de manera interrelacionada amb l’agenda global, representada principalment pels Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides. Eines i recursos per a la gestió de la responsabilitat

7 de juliol: Dia Internacional de les Cooperatives

Amb motiu del Dia Internacional de les Cooperatives que se celebra el 7 de juliol en el marc d’una setmana en què les cooperatives obren les seves portes amb activitats

Respon.cat signa l’acord nacional per a l’Agenda 2030 a Catalunya

Aquest matí s’ha formalitzat el compromís de Respon.cat amb l’acord nacional per a l’Agenda 2030 a Catalunya a l’acte de signatura l’Aliança 2030. Respon.cat ha participat en el procés per