Entrevista a Jeroni Ferrer, director assistencial de l’ABS Alt Camp Oest, amb motiu del Dia intenracional de la micro, petita i mitjana empresa

Entrevista a Jeroni Ferrer, director assistencial de l’ABS Alt Camp Oest, amb motiu del Dia intenracional de la micro, petita i mitjana empresa

Amb motiu del Dia internacional de la micro, petita i mitjana empresa entrevistem al director assistencial de l'Àrea Bàsica de Salut Alt Camp Oest (CAP Alcover, Tarragona), Jeroni Ferrer.

  • Ferrer afirma que "un cop penses en RSE, independentment de la mida de la teva empresa, si n'estàs convençut, iniciaràs una manera de treballar per tota la vida".

ENTREVISTA

  1. Quin sentit té per a una empresa petita com la vostra l’RSE?

Probablement el ser una empresa socialment més responsable del que, per la nostra feina, ja de per si, ens pertoca ser. D’alguna manera, ens permet guanyar legitimitat com organització i ens compromet a treballar d’una determinada manera.

  1. Què us va motivar a incorporar criteris i pràctiques de responsabilitat i sostenibilitat a la vostra gestió?

Vam reflexionar força sobre la missió de la nostra empresa, relacionada totalment amb la salut, i ens vam plantejar que calia crear valor compartit d’una manera diferent, sense despeses, només pensant en allò que hem anat aprenent en el món de l’RSE i intentant integra-ho a la manera de fer de totes les persones treballadores.

  1. Quines dificultats heu hagut d'afrontar?

Probablement el no tenir formació en aquest camp a l’inici va ser el que ens va frenar més. El fet de no ser “gestors” d’empresa va ajudar. Som metges assistencials, i els metges, poques coses més saben fer. Però ràpidament vam entendre que es tractava d’una filosofia en la que ens sentíem molt còmodes i que calia aprofundir i avançar. I aquí estem.

  1. Què els diríeu als que no entren en l'RSE perquè consideren que comporta una despesa econòmica?

Que realment no han entès encara què vol dir l’RSE  i que, independentment del que cadascú hi pugui destinar, no és tant una qüestió econòmica, com de concepte, de transparència,  de manera de fer, i que la societat té el dret, cada cop més, d’exigir que les empreses siguem socialment responsables.

  1. I a una microempresa que consideri que “això de l’RSE és per a empreses mitjanes o grans”, què li diríeu?

Que el límit se’l posa cadascú, com tot a la vida. Que un cop penses en RSE, independentment de la mida de la teva empresa, si n’estàs convençut, indefectiblement iniciaràs una manera de treballar que un empresari d’un sol treballador pot seguir fent durant tota la seva vida. I que hi ha exemples que així ho indiquen.

  1. Amb quins grups d'interès l'RSE us ha permès generar una relació més positiva?

Probablement amb els clients interns (és a dir, amb els nostres propis treballadors amb tot el tema de la conciliació laboral-familiar) i els clients externs “usuaris” del CAP amb qui cada vegada interaccionem més, sent més transparents amb les dades publicades a la nostra pàgina web o bé fent activitats fora del CAP, la qual cosa permet un diàleg diferent, en un entorn diferent i que fa que puguem recollir inquietuds o necessitats que d’altra manera no arribarien a nosaltres.

Entrades relacionades:

Dia Internacional de les Pimes

Le podría interesar también

Sin categorizar

[Vídeo] A Mullor hem abordat la crisi aportant solucions adaptades a cada situació

Amb la voluntat de mostrar com responen les empreses compromeses davant la crisi del coronavirus, Respon.cat ha elaborat un recull de vídeos amb propostes, bones pràctiques, crides o altres iniciatives

Coneixem els secrets d’HP visitant les seves instal·lacions de Sant Cugat

Divendres 27 de setembre vam visitar HP Barcelona, empresa membre de Respon.cat, a Sant Cugat. Ens va rebre Ramon Pastor, Global Head and General Manager at HP, i María Carrá

Sin categorizar

Tres pimes membres de Respon.cat mostren les bones pràctiques en compromís social al Bizbarcelona

  Respon.cat convida tres pimes membres al bizbarcelona per mostrar les bones pràctiques d’RSE en tres àrees clau vinculades al projecte Focus de l’RSE a Catalunya. El 31 de maig a les 18.00