El nou paradigma organitzacional es basa en la confiança i l’empoderament de les persones

  • Vector5, Saoprat i Sertram, tres empreses membres de Respon.cat, han aportat el seu coneixement i experiència sobre el nou paradigma organitzacional en la cinquena sessió de Formació en RSE de Respon.cat.
  • El Programa de formació en RSE està concebut per capacitar a partir de tallers fets per altres empreses membres, cosa que aporta valor d’aprenentatge compartit.

El passat 14 de gener es va realitzar la cinquena trobada del Programa de Formació en RSE de Respon.cat que va tractar sobre els “Nous sistemes de gestió organitzacional” amb tres persones representants d’empreses membres de l’associació. Brais Padin consultor de la cooperativa Vector5 | excel·lència i sostenibilitat, Ma Carmen Olaya, directora de SAOPRAT i Jordi Balcells, director d’Innovació de Sertram.

Brais Padin va introduir el tema fent un recorregut pels diferents paradigmes organitzacionals al llarg de la història, i el canvi des de les “empreses taronges”, filles de la revolució industrial, a les organitzacions “TEAL” (color turquesa) que són organitzacions que treballen per maximitzar el poder de cada persona perquè puguin desenvolupar el seu màxim potencial. Per la seva banda, Ma Carmen Olaya va compartir la seva experiència en incorporar aquest nou paradigma organitzatiu basat en la confiança i com els ha ajudat a millorar el potencial de cada persona.

Durant la sessió també es va presentar la metodolia proposada per l’Economia del Bé Comú (EBC), sobre el qual Brais Padin, consultor de l’Associació Catalana pel Foment de l’EBC, va aportar elements de base d’aquesta iniciativa que intenta unir les bondats del capitalisme i el socialisme. Per últim, Jordi Balcells va relatar com ha estat l’experiència d’implementar el Balanç del Bé Comú a la seva organització i els beneficis que els ha aportat sistamatitzant i monitoritzant les accions per tal de generar un major impacte a la societat i a la resta dels seus grups d’interès.


Respon.cat organitza anualment el Programa de formació en RSE que té per objectiu capacitar les persones que dirigeixen o gestionen l’RSE aportant-los els coneixements i metodologia necessària per millorar l’exercici de la funció DiRSE.
La metodologia del programa també pretén generar un espai d’intercanvi entre les persones participants, de manera que es puguin intercanviar i analitzar bones pràctiques i es desenvolupin maneres innovadores d’abordar els reptes.

Podeu demanr més informació a formació@respon.cat

Entrades relacionades:

Us podria interessar també

Presentació a Girona del llibre “Planta’t” de Josep Santacreu

Trobada empresarial sobre els reptes actuals de la Responsabilitat Social de les Empreses i l’activisme empresarial. El llibre “Planta’t. Crisi climàtica, boscos i salut humana”, del Dr. Josep Santacreu, és

S’han lliurat els Premis de Responsabilitat Social de la Federació Catalana de Voluntariat Social

SOM Fundació, l’Associació Nou Horitzó i Ressò – Associació de Musicoteràpia, guanyadors del Premi Lluís Martí al Valor Social La 4a edició del Premi ha reconegut projectes amb bones pràctiques

Respon.cat contribueix a l’Acord Nacional per a l’Agenda 2030 a Catalunya

Respon.cat ha participat en el procés per elaborar el document de l’Acord Nacional per a l’Agenda 2030 Aquest acord contribueix a la localització a Catalunya dels ODS i a crear una