Una app per portar Respon.cat a la butxaca i créixer com a comunitat d’empreses compromeses

 • Respon.cat fa el salt a la digitalització amb la posada en marxa de la Comunitat Digital Respon.cat
 • L’app ha de servir per afavorir el desenvolupament dels Grups de Treball i fomentar les interaccions entre les empreses membres de Respon.cat

Des de fa temps que s’estava valorant treballar per millorar la comunicació interna de les empreses membres per generar sinergies entre organitzacions que aposten per una gestió responsable. Aquest demanda també s’ha fet palesa des de les mateixes empreses membres i la situació actual, que ens obliga a desenvolupar la major part de l’activitat en línia, ha estat el detonant per fer el salt a la digitalització.

La Comunitat Digital Respon.cat és una app amb una gran funcionalitat i alhora molt senzilla d’utilitzar que permetrà la gestió de les activitats a l’associació en temps real i de manera àgil. Ens agrada dir que portarem Respon.cat a la butxaca.

A més, amb la reactivació dels Grups de Treball la Comunitat Digital Respon.cat pren més sentit que mai, ja que en facilitarà dinàmiques de funcionament participatives i eficients.

Vídeo de l’Acte de llançament de la Comunitat Digital Respon.cat on es poden veure les indicacions bàsiques de funcioment

Dos aspectes pràctics:

 1. S’ha  donat d’alta a la Comunitat Digital Respon.cat totes aquelles persones que són representants a l’associació o que formen part d’un grup de treball. Si considereu que altres persones de la vostra organització han de disposar d’accés a l’app, feu-nos-ho saber a projectes@respon.cat
 2. Els Grup de Treball han de ser espais de diàleg, reflexió, compartir coniexement i experiències, fer propostes…en aspectes clau de l’RSE. Convidem les empreses membres que estiguin interesades en participar en algun d’aquest grups si encara no ho fan, alhora ens agradaria saber si a més del Grups de Treball que ja existeixen en voleu proposar algun altre. Tot plegat ho podeu fer a través del mateix xat de la Comunitat Digital Respon.cat o bé enviant un mail a projectes@respon.cat.

Grups de Treball Respon.cat

 • Grup sobre els ODS
  Aquest grup ha tingut una gran activitat i ara té per davant el repte de fer una jornada de presentació dels indicadors dels ODS que es van treballar i donar a conèixer bones pràctiques.
 • Grup Marketplace
  Es preten generar contactes i relacions entre les empreses membres per fomentar les interaccions comercials o de col·laboració. El 2020 es va celebra una trobada de Marketplace digital a partir de la qual es vol continuar construint comunitat.
 • Grup canvi organitzacional
  Aquest grup va néixer fruit de la situació de pandèmia per abordar els canvis culturals que algunes empreses afronten des de fa temps però que el context actual ha evidenciat.
 • Organització d’actes
  Es un grup de petit format per participar en l’organització d’esdevenmiments de Respon.cat.
 • Territori Socialment Responsable
  Aquest grup es reuneix un cop a l’any per compartir i debatre sobre Territori Socialment Responsable.
 • Responsabilitat lingüística
  Aquest grup es reuneix un cop a l’any i s’hi convida organismes relacionats amb aquesta matèria per abordar la responsabilitat lingüística en clau d’RSE.
 • Grup sobre contractació i compra pública
  Aquest grup sorgeix de manera reactiva davant el pla de millores de la contractació pública. Ara mateix el funcionament està condicionat pel període electoral.
 • Comunicació dels ODS a la ciutadania
  Aquest grup sorgeix del grup dels ODS però donada la gran activitat que se’n desprès s’està valorant si ha de tenir funcionament propi.
 • Grups territorials
  S’han fet reunions amb empreses del territori. A banda de Girona i Lleida, cal planificar quin seran els propers grups.
 • Grup economia circular
  Es preveu que aquest grup es pugui posar en marxa durant el 2021 per abordar l’economia circular com una de les tendències més importants de l’RSE.

About author

Us podria interessar també

Sense categoria

“Ara és el moment, fes el canvi!”, la nova campanya de Barcelona Energia

Grup Tersa, empresa membre de Respon.cat, impulsa una campanya per promure la transició energètica “ara és el moment, fes el canvi”. Barcelona Energia és la comercialitzadora pública de l’àrea metropolitana de

Sense categoria

RESERVA D’AGENDA – 20 de juny: acte de cloenda de l’RSE.Pime 2022-23 i llançament de la nova edició

El proper 20 de juny celebrem l’acte de cloenda de RSE.Pime 2022-23 i llançament de la nova edició al Palau Robert de Barcelona En aquest acte es farà un reconeixement a

Últimes notícies

El proper 30 de juny Carlota Pi amb “RSE i Pimes, marcar la diferència” a l’acte RSE.Pime

Carlota Pi, cofundadora i directora executiva d’Holaluz, parlarà sobre “RSE i Pimes, marcar la diferència“, a l’acte RSE.Pime el proper 30 de juny a les 16.00h en streaming. Durant l’acte