Iniciem el cicle de visites a empreses membres de Respon.cat visitant bonÀrea a Guissona

Iniciem el cicle de visites a empreses membres de Respon.cat visitant bonÀrea a Guissona

Visita bonÀrea (2)Hem iniciat el cicle de visites a empreses membres de Respon.cat, que es faran trimestralment, per descobrir de primera mà les seves bones pràctiques.

La primera d’aquestes visites va ser divendres passat, quan més d’una trentena de representants d’una vintena d’empreses i l’equip de Respon.cat vam visitar les instal·lacions de bonÀrea a Guissona per conèixer més sobre el seu funcionament. bonÀrea és membre de Respon.cat des del juny de 2023.

A la sala d’actes de bonÀrea vam rebre la visita de Jaume Alsina Cornellana, director general de la Corporació Alimentària Guissona, i Ramon Alsina Cornellana, CEO de la Corporació Alimentària Guissona, que van donar-nos una càlida benvinguda.

Es va fer una presentació a càrrec de Daniel Marsol Trescents, director de comunicació, màrqueting, relacions corporatives i RSC de bonÀrea Agrupa. Marsol ens va explicar com bonÀrea té un model de negoci únic, en el que els productes es fan arribar directament als consumidors sense intermediaris.

Visita bonÀrea (11)A més, fan servir un procés de logística inversa o economia circular: envien els productes amb les anomenades caixes blanques i, un cop col·locats els productes a les botigues, aquestes caixes retornen a la fàbrica per tornar a ser utilitzades una vegada i una altra.

Així s’evita fer ús de cartró, film i altres envasos d’un sol ús. Aquestes caixes disposen d’un microxip que permet la traçabilitat dels productes i també cap on han de dirigir-se en tornar al centre alimentari, desplaçament que es fa de manera automatitzada a través de cintes transportadores.

Després de la presentació vam fer una visita guiada per la fàbrica, passant pels espais de tall i envasat de diversos productes càrnics, les bodegues per curar el pernil, el laboratori i les àrees on s’envasen altres productes alimentaris.

El 86% dels treballadors de bonÀrea tenen contractes a jornada completa, un 98% són contractes indefinits i el 100% del personal està cobert pel conveni col·lectiu. A més, promocionen programes d’FP dual, amb 103 alumnes en pràctiques l’any 2023 i la incorporació de 26 persones.

Visita bonÀrea (16)En acabar la visita, bonÀrea va obsequiar tots els assistents amb un lot d’embotits i una tassa per cadascú i, a més, va convidar a dinar a qui volgués al seu restaurant del bonÀrea Golf Pitch&Putt, ubicat en un entorn privilegiat envoltat de camps.

Dins d’aquest cicle de visites també en tenim una programada a TERSA pel 29 de novembre. TERSA és una companyia pública, que opera a l’àrea metropolitana de Barcelona, especialitzada en la gestió de serveis ambientals relacionats amb l’economia circular.

A través de la seva activitat proporcionen solucions al repte que suposa la gestió dels residus i la generació i comercialització d’energies renovables, i promouen el compromís de la ciutadania amb el seu entorn.

Enllaç a les fotografies de la visita a bonÀrea a Flickr

About author

Us podria interessar també

Últimes notícies

Es convoquen els XIII Premis Corresponsables per posar en valor les bones pràctiques en RSE i sostenibilitat

La Fundació Corresponsables, membre de Respon.cat, torna a posar en valor les bones pràctiques desenvolupades a l’àmbit de l’RSE i la sostenibilitat mitjançant els XIII Premis Corresponsables a Espanya i

Sense categoria

La jornada de transferència dels Premis Respon.cat 2018 es consolida com a espai d’intercanvi d’experiències i bones pràctiques entre empreses compromeses

 La quarta edició de la Jornada de Transferència de Bones pràctiques d’RSE es consolida com a espai d’intercanvi d’experiències referents en aquesta matèria. La Jornada es va celebrar a ESCI-UPF

Últimes notícies

Atenció Pimes: darrera oportunitat per inscriure’s a l’RSE.Pime 2023-2024

    Fins al 21 juliol segona tanda per inscriure’s a l’RSE.Pime, un programa d’acompanyament per fer un salt qualitatiu en la gestió de la vostra RSE. Un pla d’acció en RSE en 10