Economia circular, cap a un nou paradigma més respectuós amb l’aigua i el medi ambient

  • Aigües de Barcelona i Lavola Anthesis han participat en la desena sessió de Formació en RSE de Respon.cat parlant sobre com avançar en el paradigma de l’economia circular.
  • El Programa de formació en RSE està concebut per capacitar a partir de tallers fets per altres empreses membres, cosa que aporta valor d’aprenentatge compartit.

Aquest dijous ha tingut lloc la desena sessió de Formació en RSE de Respon.cat on hem comptat amb la participació de la responsable d’Economia Circular de Lavola Anthesis, Berta Mota i el director de Transició Ecològica i Justa d’Aigües de Barcelona, Xavier Bernat.

Berta Mota, experta en economia circular, va establir les bases d’un enfocament e presarial amb la mirada cap a un model més sostenible i va explicar quins sectors i organitzacions l’han incorporat i de quina manera. Mota va afirmar que l’economia circular representa una oportunitat de transició cap a un model sostenible a nivell ambiental, econòmic i social, en contraposició al model econòmic lineal actual, basat en extreure, utilitzar i llençar.” 

També va posar sobre la taula el repte del packaging, un tema que interpel·la una societat cada vegada més sensibilitzada en matèria ambiental. L’experta de la Lavola Anthesis va citar frases com “el millor packaging és el NO packaging” o “si totes les empreses del món volguessin treballar amb plàstic reciclat no hi hauria plàstic de qualitat per a tothom” que van generar un debat molt interessant i enriquidor entre les empreses assistents.

Xavier Bernat va exposar com s’està abordant el canvi de paradigma des d’Aigües de Barcelona, afirmant que “cal generar evidències perquè l’economia circular s’implanti”Bernat va recordar que “l’aigua és un element fonamental en la conversió dels models productius i de consum actuals en models més circulars, sostenibles i resilients“.

Aigües de Barcelona s’alinia amb els ODS, sobre tot l’ODS6, i l’ODS17 en la seva creuada cap a la sostenibilitat ambiental. L’ODS 6: Aigua neta i sanejament, ja que son conscients que garantir un sanejament de qualitat es fonamental el el procès de la reutilització i l’ODS17: Aliances, que crida a treballar en partenariat amb altres actors i cotreballar per la sostenibilitat.


Respon.cat organitza anualment el Programa de formació en RSE que té per objectiu capacitar les persones que dirigeixen o gestionen l’RSE aportant-los els coneixements i metodologia necessària per millorar l’exercici de la funció DiRSE.
La metodologia del programa també pretén generar un espai d’intercanvi entre les persones participants, de manera que es puguin intercanviar i analitzar bones pràctiques i es desenvolupin maneres innovadores d’abordar els reptes.

Podeu demanr més informació a formació@respon.cat

 

Entrades relacionades:

About author

Us podria interessar també

Últimes notícies

Mercadona accelerarà la seva estratègia per reduir el plàstic amb una inversió de més de 140M d’euros

Mercadona, empresa membre de Respon.cat, augmentarà els recursos de l’estratègia 6.25 per a la reducció del plàstic per “una Mercadona més verda”. La cadena ha creat un equip de treball

Novetats

Ara fa vuit anys que Nacions Unides va proclamar els ODS i va fixar l’Agenda 2030

Aquest 25 de setembre ha fet vuit anys des que UN va proclamar els ODS en el marc temporal de l’Agenda 2030. Des de Respon.cat celebrem aquest vuitè aniversari i

Últimes notícies

1 d’octubre: Dia internacional de la gent gran

Amb motiu del Dia Internacional de la gent gran que se celebra l’1 d’octubre Respon.cat ha preparat un monogràfic amb experiències d’empreses preocupades per l’envelliment i els reptes i implicacions que se’n