El conseller Baiget demana que les empreses prenguin partit per l’RSE

Acte_RSE.Pime_2016_grup

  • Avui s'ha celebrat l'acte de cloenda del programa RSE.Pime 2016 i llançament de la nova edició del programa.
  • Durant l'acte s'han reconegut les 19 pimes participants en l'RSE.Pime amb la publicació del recull de bones pràctiques que duen a terme en aquesta matèria.
  • Queda oberta la convocatòria de l'RSE.Pime 2017 fins al 20 de juny. Sol·licituds d'inscripció.

Més d'un centenar de persones han assistit avui a l'acte de cloenda de l'RSE.Pime 2016 en el qual les 19 empreses participants han rebut el reconeixent per part del conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, i el president de Respon.cat i conseller delegat de DKV Assegurances, Josep Santacreu.

L'acte també ha servit per llançar la nova edició de l'RSE.Pime, en el qual es preveu que un mínim de 15 empreses hi puguin participar. Es pot sol·licitar de formar part d'aquest programa fins al 20 de juny. En la tria es prioritzaran les empreses amb una trajectòria basada en el compromís i les bones pràctiques que vulguin ordenar i sistematitzar aquest enfocament de gestió. Fins i tot microempreses poden ser acceptades.

Acte_RSE.Pime_2016_Josep_SantacreuJosep Santacreu, president de Respon.cat i conseller delegat de DKV Assegurances, ha remarcat l'esforç de les empreses que alineen la gestió empresarial amb la responsabilitat social, posant en valor els 19 casos que participants en l'RSE.Pime 2016.  Santacreu ha demanat que cada empresa repensi la cadena de proveïment, la relació amb els treballadors, les entitats i la clientela per a fer un món més feliç. Santacreu ha afirmat que "igual que les empreses en tenen, els territoris i els països també tenen ànima"

Santacreu, que ha agraït al Consell de Cambres i la Generalitat el suport rebut durant els tres anys de vida de Respon.cat, ha destacat el paper de l'associació en la construcció l'agenda global marcada pels Objectius de Desenvolupament Sostenible declarant que "volem aportar solucions concretes que generin un impacte en el marc del ODS". Finalment ha afirmat que el repte de la responsabilitat social s'ha de sumar als reptes de la innovació i de la internacionalització que tenen les empreses catalanes.

Acte_RSE.Pime_2016_Jordi_Baiget1Jordi Baiget ha afirmat que una de les gran riqueses del l'empresa catalana és la seva gran diversitat per dimensió, territori, activitat i forma jurídica. Les empreses s'implanten en el territori i a la societat i hi generen impactes; per això el conseller ha demanat que les empreses prenguin partit i que entenguin la responsabilitat social com un actiu. Finalment Baiget ha parlat de la sostenibilitat com estratègia de país, afirmant que "les societats avancen cap a la sostenibilitat i nosaltres hi hem de ser".

Les 19 empreses participants han recollit de la mà de les autoritats la publicació de les seves bones pràctiques en RSE, que és un dels resultats del programa, juntament amb la pla d'acció que cada empresa ha realitzat amb l'acompanyament de consultors especialzats.

La major part de les empreses participants en l'edició 2016 han estat petites, Singular Net ConsultingPeixe Software, Tick TranslationsAgrícola Falset Marçà, Campos EstelaTroca per a la Integració LaboralGeneration RFID, Olaria Esports EAP Poble Sec. Un altre bloc han estat les set de dimensió mitjanaIndustrias Puigjaner, Amat ImmobiliarisEAP Dreta Eixample, Cirprotec, Creaciones Gráficas CG, Fundació Privada ASPRONISAssociació Alba. Cal destacar que també hi ha hagut tres microempreses participantsSweet CentreAss. Comerciants Creu CobertaEstudiar és Fàcil.

[Publicació de les fitxes de bones pràctiques de les empreses participants en l'edició 2016 del programa RSE.Pime]

Acte_RSE.Pime_2016_Tick_Translations1Dues des les empreses participants, Peixe Software i Tick Translatations, han parlat en nom de totes valorant molt positivament l'experiència de participar en el programa i l'oportunitat d'aprendre a gestionar la responsabilitat social en moments de canvi.

Josep Maria Canyelles, coordinador de Respon.cat, després de presentar l'edició de l'RSE.Pime 2017, ha situat la nova línia de treball de l'associació. Així, ha convidat les pimes a incorporar-se a la gestió de la responsabilitat social, cosa que serà bona per l'entorn i per a la pròpia empresa, però ha anat més enllà, situant el repte de treballar per uns Territoris Socialment Responsables, on els valors de la responsabilitat siguin presents en les organitzacions del territori, en les seves interrelacions, i el la capacitat d'abordar els reptes. En aquet sentit ha presentat la iniciativa del Seminari TSR+10, que tundrà lloc el proper 8 de juny a Vilanova i la Geltrú.Acte_RSE.Pime_2016_MIquel_Valls

Ha donat la benvinguda a l'acte Miquel Valls, president del Consell General de Cambres de Catalunya, que ha aportat una visió des de la perspectiva d'un organisme estretament vinculat al món empresarial, i ha posat en valor l'esforç de les empreses que aposten per una gestió basada en la responsabilitat social com un model avantguardista amb una tendència creixent en l'escenari internacional.

Fotos de l'acte

Combinat_Rse.Pime

About author

Us podria interessar també

Sense categoria

Llagurt, producte làctic

El Llagurt és la cadena de iogurteries del Territori Català, actualment hi ha aproximadament uns 30 punts de venta i em obtingut 9 premis i reconeixements. El que us proposem

Sense categoria

DATA PER RESERVAR: Dilluns 15 de desembre tindrà lloc l’acte de Respon.cat de reconeixement de pimes amb RSE

El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, presidirà l’acte, que tindrà lloc a la Llotja de Mar L’esdeveniment servirà per reconèixer algunes pimes i microempreses i per llançar iniciatives de

Sense categoria

Respon.cat proposa unes quotes proporcionals al moment d’alta

La Junta directiva aprova una proposta per a fer un pagament de les quotes per un import proporcional al temps de l’any transcorregut. S’entén que aquesta és una bona pràctica