Una marató de tallers amb les guanyadores dels Premis Respon.cat 2022 per compartir coneixement i experiències en responsabilitat social
- La setena edició de la Jornada de Transferència de Bones pràctiques d’RSE es consolida amb un creixent interès d’un teixit empresarial cada vegada més compromès.
- Una vegada més hem assistit a una marató de tallers debat que s’han convertit en espais d’intercanvi d’experiències i coneixement compartit.
- En format virtual, hem gaudit de la ponència inspiradora d’Anna Fornt, vicepresidenta de Respon.cat i directora d’Efebé “Com fem empresa les organitzacions que volem ser motor de canvi social”
La setena edició de la Jornada de Transferència de Bones Pràctiques de les empreses guanyadores dels Premis Respon.cat 2022, celebrada aquest dijous, ha posat de manifest que creix l’interès per compartir bones pràctiques en els diversos vectors de la responsabilitat social i sobretot per vincular l’enfocament d’RSE a l’estratègia corporativa i al propòsit empresarial.
Les empreses participants, cada vegada més nombroses, han fet d’aquest espai un moment de coneixement compartit i d’intercanvi d’experiències. La jornada s’ha composat de dues parts, una sessió plenària matinal i una marató de tallers debat sobre bones pràctiques en RSE cada hora en punt durant tot el dia.
La sessió plenària ha comptat amb la ponència inspiradora d’Anna Fornt, vicepresidenta de Respon.cat i directora d’Efebé “Com fem empresa les organitzacions que volem ser motor de canvi social”, una intervenció per mostrar el backoffice d’empreses que volen ser palanques de canvi. Fornt ha presentat l’estratègia d’RSE d’Efebé, afirmant que “més enllà de transformar espais, volen transformart la visa de les persones des de les empreses.
Vegeu vídeo
Narcís Bosch, gerent del Consell General de Cambres de Comerç de Catalunya, ha encoratjat les empreses premiades per la contribució que fan en construir un teixit empresarial compromès amb la gestió responsable. Bosch ha volgut destacar l’alt nivell de les empreses premiades amb projectes innovadors que cerquen la millora permanent perquè la gestió de la responsabilitat social sigui un element competitiu per a les empreses.
Abans de la marató de tallers debat, les empreses guanyadores han fet una breu presentació. Jordi Port Tarrés, director corporatiu de Comunicació de Noel Alimentària, empresa gran premiada per la seva trajectòria en RSE, ha explicat la transversalitat amb què plantegen la sostenibilitat . Clara Brull Sardaña, founder&CEO del grup CBS Quality, ha presentat Noel Cooperativa detacant-ne la mirada 360° de l’orgamització en el taller debat reforçant la idea que apuntava Port definint Noel Alimentària com una organització gran i una gran organització pel seu compromís i tota la feina feta en l’àmbit de la responsabilitat social. Vegeu-ne vídeo i fitxa
Vegeu vídeo del taller
Jessica Àlvarez Gómez, directora Persones i Organització de Concentrol, empresa pime premiada per la seva trajectòria en RSE, ha presentat el model de gestió de responsabilitat social que despleguen de manera transversal i integrada des de tots els departaments de l’organització. En el taller debat, que ha estat presentat per Ricardo Martín Pedrós, director general de Corresponsables, Àlvarez ha explicat que des de Concentrol volen ser impulsors de la sostenibilitat i referents en matèria ambiental posant el focus en temes que els són molt propers per la seva activitat, i molt preocupats perquè els avenços tecnològics arribin a la societat. Yago Zabala Martínez, Business Development&Innovations Concentrol, ha volgut destacar la importància d’alinear el propòsit empresarial amb la gestió de la responsabilitat social. Vegeu-ne vídeo i fitxa.
Vegeu vídeo del taller
Sophie Pagnon, chief Communication, Marketing de Veritas, organització reconeguda pel programa ambiental de col·laboració, ha explicat les moltes iniciatives que estan desenvolupant en aquest àmbit. Al taller debat, Pagnon, juntament amb Carla van Esso Castellet, Human&Planet Responsible de Veritas, han detallat com estan constantment cercant fórmules per contribuir a millorar la salut de les persones i del planeta des de l’alimentació. Vegeu-ne vídeo i fitxa.
Vegeu vídeo del taller
Alba Linares Griera, RSC Manager Damm, empresa reconeguda pel seu programa de voluntariat, ha explicat que entenen el voluntariat com una eina de transformació social per l’impacte directe que genera així com l’efecte cohesionador del mateix equip de treball. Durant el taller debat, Linares ha fet un resum de la llarga i consolidada trajectòria que tenen amb el programa de voluntariat i ha dinamitzat aquest espai per construir un programa de voluntariat des de zero. Vegeu-ne vídeo i fitxa.
Vegeu vídeo del taller
Guifré Homedes Amat, director general d’Amat Immobiliaris, empresa reconeguda per les bones pràctiques en reforma horària, han recordat la història d’Amat, que des de l’inici es marca com a objectiu que cap dona estronqui la seva carrera professional per voler ser mare, i aquesta llavor ha anat creixent fins convertir la felicitat de les persones treballadores d’Amat, en una de les grans fortaleses de l’empresa En el taller debat, que ha estat moderat per Ariadna Güell Sans, co-coordinadora de la Barcelona Time Use Initiative for a Healthy Society, Trini Ropero Fuentes, directora de l’Àrea de Persones i Serveis Generals d’Amat Immobiliaris, ha explicat les iniciatives que estan duent a terme per poder conciliar en el sector serveis garantint la qualitat de l’atenció que ofereixen. Vegeu-ne vídeo i fitxa.
Vegeu el vídeo del taller
El reconeixement a les bones pràctiques en Territori Socialment Responsable ha estat per la ciutat de Mataró. Sergi Morales Díaz, president del Consell Econòmic i Social de Mataró (CESM) i regidor d’Ocupació i Empresa, Economia Social, Emprenedoria, Indústria i Polígons Industrials de l’Ajuntament de Mataró, ha remarcat la llarga trajectòria que acumula aquest territori treballant per la sostenibilitat i els fruits que estan donant les aliances que durant aquest temps s’han anat travant. En el taller taller, Maria Calvo Vergés, tècnica especialista de la oficina tècnica de gestió de Residus i impuls de l’Economia Circular de l’Ajuntament de Mataró, ha mostrat moltes de les activitats que es desenvolupen en el territori per evolucionar cap a una circularitat des d’un plantejament estratègic que transsecta en tots els àmbits: ambiental, social, empresarial i econòmic de la ciutat. Albert Huerta Molina, soci consultor de Vector5 excel·lencia i sostenibilitat ha presentat el taller, destacant que la suma d’implicacions en clau de territori que es dona a Mataró els fa referents en matèria de Territori Socialment Responsable. Vegeu-ne vídeo i fitxa.
Vegeu el vídeo del taller
Us podria interessar també
Tarannà Viatges amb Sentit vol crear el llibre d’experiències de viatges, t’apuntes?
Tarannà Viatges amb Sentit, empresa membre de Respon.cat, vol crear un llibre digital amb un recull de les millors experiències de viatges, t’apuntes? Aquest recull es farà a partir de
[Vídeo] Què aporta a Apunts ser membre de Respon.cat?
Micro entrevistes realitzades a empreses membres de Respon.cat. Apunts mostra el sentit de l’RSE per a la seva organització i què els aporta ser membre de Respon.cat
Estudi RSE a les pimes catalanes: valoren els incentius a l’RSE
Ahir es va presentar un estudi sobre la integració de l’RSE a les pimes catalanes, en el marc de l’acte de llançament del programa RSE.Pime. L’estudi també estableix un comparatiu