Respon.cat reuneix els primers executius de les empreses membres

2017_26-01_FOTOS_Dinar_Respon.cat_1rs_executius_Santacreu-FerrerS

  • Ha tingut lloc una trobada de primers executius d’empreses membres de Respon.cat, amb una intervenció de Sergi Ferrer-Salat 
  • Santacreu ha anunciat la voluntat de fer un dinar col·loqui com aquest anualment 
  • Aquest espai de trobada reforça el lideratge de Respon.cat i la creació de la xarxa d’empreses

Els primers executius i executives de les empreses membres de Respon.cat es van trobar ahir en el marc d’un dinar-col·loqui organitzat per l’associació, que va comptar amb la presència de Sergi Ferrer-Salat, president del Grup Ferrer, que va compartir un seguit de reflexions als presents.

Davant d’un auditori amb representants de quaranta empreses membres, tant grans com pimes, Josep Santacreu, president de Respon.cat i conseller delegat de DKV Assegurances, va explicar que Respon.cat ha nascut per ser l’organisme empresarial de referència en RSE a Catalunya i que ja agrupa 63 empreses, grans, mitjanes i petites, però amb una gran voluntat de créixer i arribar a tota mena de sectors i de tot el territori.

Santacreu va justificar el sentit del dinar amb primers executius i va expressar la voluntat de repetir-lo anualment, per tal de disposar d’un espai on el primer nivell de direcció de les empreses membres es pugui trobar per compartir els anhels i inquietuds en RSE i per contribuir a fer associació. També va indicar que el país ha de fer front a reptes molt importants, tant de competitivitat com de cohesió social, i que les empreses han de saber contribuir a donar-hi resposta. Finalment, va referir-se a Catalunya com un país de solidaritat, amb empresaris i empresàries implicats en la cultura i en la societat, però que tenim el repte d’anar més enllà i fer de Catalunya un Territori Socialment Responsable, amb una cultura empresarial compromesa en la construcció d’un món més sostenible i una RSE vinculada a la competitivitat empresarial.

Sergi Ferrer-Salat, president del Grup Ferrer, va voler compartir algunes reflexions que es van convertir en un al·legat contundent en defensa de l’ètica en la gestió empresarial com a factor determinant en la creació d’un model socioeconòmic més equitatiu i democràtic. Ferrer-Salat afirmà que “és obvi que les empreses han de garantir la sostenibilitat econòmica, però això s’ha d’articular amb un comportament ètic“, i ha destacat que el “private profit” ha de créixer de manera paral·lela i equilibrada amb el “social benefit”. Segons Ferrer-Salat, la realitat ens mostra que les desigualtats socials afavoreixen l’aparició de líders populistes, i aquests accentuen la indignació social. L’educació i l’accés a la formació és la fórmula per millorar la igualtat d’oportunitats i alimentar la democràcia i la igualtat. Així mateix, va considerar com una obvietat que una empresa ha de ser rendible i que hi ha una sostenibilitat econòmica però no es poden sacrificar les altres sostenibilitats: les persones i el medi ambient. El paper de l’empresa és el desenvolupament harmoniós de la societat. L’empresa ha de decidir anar més enllà del benefici econòmic i comprometre’s amb les tres potes del desenvolupament sostenible. Ferrer-Salat també va fer un èmfasi especial en la igualtat d’oportunitats tot indicant que quan aquesta es trenca es generen molts problemes per a la societat, de manera que el millor és garantir l’accés a l’educació, ja que com més baix és el nivell educatiu, més fàcil és manipular una societat.

El president de Ferrer va concloure que només amb l’ètica empresarial i sent conscient del teu rol en el país i la societat es pot aconseguir entrar en un món més ètic i cohesionat. La conseqüència d’aquesta crisi de l’ètica empresarial és que finalment es qüestiona el sistema de lliure empresa i l’excés d’ostentació d’alguns ha repercutit en la reputació general dels empresaris.

Durant el torn de debat, Daniel Ortiz, membre de la Junta directiva de Respon.cat i director de Relacions Institucionals de l’Institut Cerdà, va fer esment a una certa tendència “antiempresa” de la qual som testimonis en molts entorns, afirmant que algunes males praxis empresarials són les que alimenten aquesta percepció. Ortiz va declarar que “és la tasca de les persones empresàries mostrar que una manera de fer empresa basada en l’ètica no és només possible, sinó que que la realitat ens mostra que a llarg termini és més sòlida i sostenible”. Des d’aquest enllaç podeu accedir a les fotos del dinar-col·loqui. Entrades relacionades:

About author

Us podria interessar també

Sense categoria

Conferència: Cap una economia sostenible. Els objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)

  Respon.cat col·labora en la Conferència: Cap una economia sostenible. Els objectius de Desenvolupament Sostenible, el proper 9 de novembre   Data: 09 novembre 2016 Homologació per a col·legiats: 2 hores

Sense categoria

El compromís de les pimes cap a la societat es manté sòlid

Les pimes que van començar a gestionar la responsabilitat social segueixen fent-ho de manera molt majoritària L’efecte de la crisi ha estat limitat en la gestió de la Responsabilitat Social

Sense categoria

El Govern atorga la Creu de Sant Jordi al Dr. Santacreu, president de Respon.cat

El Govern ha acordat avui concedir la Creu de Sant Jordi al Dr. Josep Santacreu i Bonjoch, directiu empresarial, promotor de Metges sense Fronteres a Espanya, conseller delegat del grup d’assegurances