Pimes catalanes es troben a Igualada per guanyar competitivitat enfortint la seva responsabilitat social

 • La Unió Empresarial de l’Anoia ha pres part en el programa RSE.Pime, juntament amb dues empreses igualadines, MgComunicació i Intarex.
 • Amb aquesta vuitena edició del Programa ja sumen més de 160  pimes que han volgut millorar la gestió de la seva responsabilitat social.
 • Enguany el Programa RSE.Pime ha acollit 15 organitzacions: set microempreses, set empreses petites i dues empreses mitjanes, de diferents territoris catalans i diversos sectors d’activitat

Els nous requeriments de competitivitat empresarial, entre els quals hi ha la sostenibilitat o la captació de talent, han entrat amb força a les empreses, incloent les petites i mitjanes. Algunes organitzacions integren aquest sentit de responsabilitat cap a la societat en la seva estratègia i model d’empresa.

Amb aquest motiu, s’han trobat a Igualada les 15 pimes participants en l’edició 2021-22 del programa d’acompanyament RSE.Pime. Aquesta darrera sessió s’ha fet presencial, a diferència de les nous sessions anteriors, que es van fer com a tallers virtuals.

La trobada ha tingut lloc a l’Adoberia Bella, del barri del Rec d’Igualada, i els participants han pogut fer una aproximació al sector de la pell amb una presentació inicial a càrrec de Jordi Vidal, director del Leather Cluster, el Cluster de la Pell, que ha remarcat l’aportació a l’economia circular que fa el sector. Posteriorment, les empreses participants han abordat el procés de millora que estan portant a terme per mitjà del programa RSE.Pime i n’han avaluat el funcionament. La trobada, que posa fi als 10 tallers del programa, ha acabat amb un dinar al Somiatruites.

Des del setembre passat, una selecció de pimes han iniciat el camí per donar robustesa a aquest model i fer-ne un model de competitivitat, a partir d’una gestió responsable en els cinc vectors d’impacte: econòmic, laboral, ambiental, social i bon govern. Al llarg de mig any, persones directives de les 15 pimes han participat en tallers per compartir punts de vista i adquirir habilitats per fer un salt en la seva responsabilitat social i orientar-se a crear valor compartit.

El programa RSE.Pime està promogut per l’associació empresarial Respon.cat, i es fa amb el suport del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat i la col·laboració del Consell de Cambres de Comerç i altres organitzacions empresarials com la UEA.

Amb aquesta edició que ara acaba, ja són més de 150 les pimes que hi han participat, després de l’èxit de set edicions anteriors, i ja està oberta la propera edició en la qual noves empreses petites i mitjanes i també microempreses podran optar a ser-hi seleccionades per aprofitar aquest acompanyament gratuït a càrrec de Respon.cat.

Les tres empreses de l’Anoia mostren la vitalitalitat d’aquest enfocament de negoci a la comarca, amb un compromís per part de la UEA, i la implicació d’Intarex, una pime de serveis informàtics dirigida per Blai Paco, i MG Comunicació, del sector disseny, comunicació i màrqueting, dirigida per Miquel Gleyal. Les empreses que anualment participen anualment a l’RSE.Pime provenen de sectors, comarques, i dimensions molt diversos.

 

 

Participants RSE.Pime 2021- 2022:

 • Asemon Consultors Laborals
 • Assenur
 • BioPharma Synergie
 • Biovert
 • Col·legi Oficial d’Agents de la Propietat Immobiliària (API) de Girona
 • El Equipo Creativo
 • Fundació Ared
 • Grafix Gestió Informàtica
 • Intarex
 • Intracon Marketing Solutions
 • Lékué
 • Mg Comunicació
 • Organic Cotton Colours
 • Tandem Company
 • Unió Empresarial de l’Anoia

A la posada en marxa d’aquesta edició, Jordi Serret, director del programa d’atenció a la pime del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, va considerar que la responsabilitat social ha de formar part de la manera catalana de fer empresa i que és una manera de disposar d’empreses més competitives. Per la seva banda, Narcís Bosch, director del Consell General de Cambres de Comerç de Catalunya, va destacar que “es tracta d’un element competitiu cada vegada més tingut en compte en els mercats internacionals”.

Respon.cat

Respon.cat és l’organisme empresarial de referencia en RSE a Catalunya amb més de 100 empreses membres. Des de Respon,cat es vol s’oferir l’espai de trobada i col·laboració entre empreses de sectors, territoris i dimensions diverses,amb l’objectiu de promoure un salt qualitatiu i quantitatiu de l’RSE a Catalunya.

Unió Empresarial de l’Anoia

La Unió Empresarial de l’Anoia (UEA) és una associació empresarial que va néixer fa 40 anys, integrada per diferents empreses, gremis i associacions, i que representa més de 1.000 empreses de la comarca. Una entitat que té una implicació directa en el foment i la reactivació de l’Anoia per tal que les empreses puguin créixer i ser més competitives: implicant-se, en aquest sentit, en polítiques actives de les diverses administracions; però també, a través de projectes propis, per al progrés econòmic i social del territori.

Des de la UEA s’impulsen -entre altres accions- per informar, orientar i acompanyar a les empreses del territori a l’hora de sensibilitzar dels beneficis de les bones pràctiques a nivell social, mediambiental i laboral. Per aquest motiu, la UEA treballa en diversos projectes relacionats en l’economia circular, la transició energètica, en la igualtat, la inserció laboral, amb l’escola i orientant als joves, implantació i orientació de les ODS a les empreses, entre altres; amb un propòsit social de desenvolupar i transformar la comarca, garantint el benestar de la societat.

About author

Us podria interessar també

Sense categoria

[Vídeo] Efebé proposa el teletreball saludable: com adaptar la oficina a casa durant el confinament

Amb la voluntat de mostrar com responen les empreses compromeses davant la crisi del coronavirus, Respon.cat ha elaborat un recull de vídeos amb propostes, bones pràctiques, crides o altres iniciatives

Últimes notícies

En el dia Internacional del Voluntariat, sabies que…

Amb motiu del Dia Internacional del Voluntariat que se celebra el 5 de desembre Respon.cat vol destacar algunes dades rellevants que posen de manifest que el voluntariat d’empresa està molt present en l’escenari empresarial

Sense categoria

Respon.cat i la FCVS signen un conveni de col·laboració per enfortir les relacions d’entitats de voluntariat i empreses

Respon.cat i la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) signen un conveni per enfortir les relacions entre les entitats de voluntariat i les empreses. La FCVS incrementarà la seva vinculació