Neix Opositaresfacil.cat, la primera plataforma en línia amb IA i machine learning per preparar oposicions a Catalunya

Neix Opositaresfacil.cat, la primera plataforma en línia amb IA i machine learning per preparar oposicions a Catalunya

Plataforma Elearning CBS Quality

 • Josep Maria Canyelles, coordinador de Respon.cat, intervé amb un ponència sobre els ODS a la presentació de la plataforma Opositaresfacil.cat impulsada per CBS Quality.
 • L’eina, que automatitza un mètode de preparació d’oposicions únic basat en més de 15 anys d’experiència, planifica un itinerari d’aprenentatge personalitzat per a cada alumne. 
 • L’ús de la intel·ligència artificial i el machine learning permet a la plataforma optimitzar el temps d’estudi i adaptar el contingut a la realitat i capacitats de l’opositor a mesura que avança en la seva formació.
 • Opositaresfacil.cat, nascuda a Tarragona, arrenca amb material per preparar prop de 15 oposicions a Catalunya.

Tarragona, 19 de setembre del 2022 – Neix la primera plataforma e-learning que empra intel·ligència artificial (IA) i machine learning per preparar oposicions a Catalunya, Opositaresfacil.cat.

Es tracta d’una eina intel·ligent que automatitza un mètode de preparació d’oposicions únic basat en més de 15 anys d’experiència, dissenyat per la Clara Brull, fundadora i CEO de Grup CBS Quality, grup basat a Tarragona i impulsor de la iniciativa.

La nova plataforma compta amb un planificador que estableix un itinerari d’aprenentatge pas a pas adaptat a les necessitats de cada opositor, combinant totes les tasques i les tècniques d’estudi en un ordre concret. Gràcies a l’aplicació de la IA i el machine learning, l’eina és capaç de personalitzar en temps real el contingut i l’itinerari al ritme i capacitats de cada alumne segons aquest va avançant en la seva formació, optimitzant així el seu temps d’aprenentatge.

Segons Clara Brull, “amb l’aplicació de les noves tecnologies la plataforma aprèn tant de cada alumne, com del conjunt dels opositors conforme van estudiant, la qual cosa permet que s’adapti constantment a la realitat de cadascun d’ells. De fet, com més ús es faci de l’eina, la IA i el machine learning aconseguiran optimitzar més el mètode i els temps d’estudi per aconseguir millors resultats en menys temps.”

A més de la figura del Planificador, la plataforma també incorpora la del Preparador, que a través de vídeo sessions li ensenya a l’alumne les diferents tècniques d’estudi que s’utilitzen durant el període de formació. Finalment, la plataforma es completa amb la figura del Coach, que també a través de vídeo sessions i dotada amb machine learning, ofereix a l’alumne l’acompanyament, motivació i guia que necessita en la seva preparació.

Encara que es tracta d’una eina en línia, gràcies al desenvolupament realitzat, a la dinàmica del mètode i als materials audiovisuals preparats, l’alumne té la sensació que de manera permanent compta amb un professor que li indica en cada moment el que ha de fer.

L’eina, que s’ha desenvolupat internament, ha suposat tres anys de treball i una inversió de prop d’1 milió d’euros, incloent-hi la nova seu de la companyia a Tarragona.

Un mètode testat amb més de 2.000 opositors

El mètode, testat i optimitzat amb més de 2.000 opositors, marca pas a pas les tasques que ha de realitzar l’alumne en cada moment i com ha de fer-les. En aquest sentit, l’opositor rep la formació a través de vídeo classes, anotacions, recursos visuals i podcasts, i durant el procés d’aprenentatge utilitzarà diferents tècniques d’estudi com subratllar, llegir, realitzar test, fer activitats, etc.

“Una de les claus del mètode i, per tant, de l’eina, és l’ordre concret en el qual es planteja cadascun dels exercicis perquè l’opositor no tingui la sensació d’estar estudiant. De fet, a nosaltres no ens agrada utilitzar la paraula estudiar. Per a nosaltres el verb estudiar és igual a subratllar, a fer un test, a llegir, a veure una vídeo classe, etc. És a dir, sempre ha d’anar acompanyat d’una acció que és la que realment et fa aprendre, i és la que nosaltres indiquem en el nostre mètode”, afegeix Brull.

Per assegurar el major èxit en la preparació de l’oposició, Opositaresfacil.cat també manté el component humà. Els opositors compten amb professors assignats que, a més de fer sessions periòdiques en línia per resoldre dubtes, motivar, guiar i ampliar continguts, realitzen el seguiment continu de cada opositor a través de panells que permeten conèixer la traçabilitat dels resultats i l’evolució de cadascun dels seus alumnes.

Objectiu: preparar per a totes les oposicions autonòmiques i locals de Catalunya

En una primera fase, que està previst duri tres anys, Opositaresfacil.cat té com a objectiu oferir la preparació per a totes les oposicions autonòmiques i locals de Catalunya.

“Amb el llançament d’aquesta nova plataforma volem atendre més persones -ara mateix comptem amb llistes d’espera de fins a sis mesos-, a més d’ampliar el nostre radi d’actuació més enllà de Tarragona per arribar a la resta de províncies catalanes”, explica la Clara.

L’eina arrenca amb material per preparar 15 oposicions a través de 27 cursos, que es preveuen ampliar a 40 abans que acabi l’any. En els pròxims dos anys l’objectiu és aconseguir les 30 oposicions a través de 60 cursos.

Després d’aquesta primera fase, CBS té previst fer el salt a altres territoris per convertir-se en la primera eina de preparació d’oposicions a nivell estatal.

Llistat total d’oposicions 2022-2023:

2022:

 • Mossos d’Esquadra
 • Policies Locals i Guàrdia Urbana
 • Auxiliar Administratiu Ajuntaments i Diputacions
 • Subaltern Generalitat Catalunya
 • Auxiliar administratiu Generalitat Catalunya
 • Agents Rurals
 • Bombers Generalitat i Bombers voluntaris
 • Cursos a mida per a oposicions locals no massives
 • Vigilants municipals
 • Policia Portuària

2023:

 • Auxiliar Administratiu i Administratiu Institut Català de la Salut
 • Administratiu Generalitat Catalunya
 • Administratiu Ajuntaments i Diputacions

Plataforma adaptada per a persones amb discapacitat intel·lectual

Opositarésfàcil.cat té previst incorporar a la plataforma noves funcionalitats durant els propers anys. En aquest sentit, un dels desenvolupaments més rellevants serà l’adaptació completa de l’eina per a persones amb discapacitat intel·lectual que vulguin preparar les seves oposicions. Aquesta nova versió estarà disponible durant l’any que ve.

Sobre Grup CBS Quality

Grup CBS Quality és un grup amb seu a Tarragona que compta amb diferents àrees de negoci: la de formació (Opositar és Fàcil i Estudiar és Fàcil), l’editorial (CBS Editorial), la de consultoria en excel·lència i qualitat (CBS Consultoria) i, finalment, la divisió de desenvolupament d’eines tecnològiques aplicades a l’educació. Actualment al Grup CBS Quality treballen 15 persones.

About author

Us podria interessar també

newsletter

Suara habilita un web especial amb informació sobre Coronavirus i un telèfon d’atenció ciutadana

Suara Cooperativa ha posat en marxa el repte #JoSocSocial per posar en valor la tasca del sector social la implicació ciutadana amb la comunitat. A travès d’una pàgina web específíca

Sense categoria

Dia mundial de l’Aigua

En el Dia Mundial de l’Aigua Respon.cat ha preparat un recull d’algunes bones pràctiques que estan desenvolupant empreses membres de l’associació: Aigües de Barceloan i Mina Terrassa  Aquest 2019 el

Últimes notícies

Inscripcions obertes a la Magic Line Sant Joan de Déu 2021 #MésQueMai

Sant Joan de Déu, empresa membre de Respon.cat, organitza la 8a edició de la Magic Line destinada a ajuts Covid-19.L La Magic Line serà el proper 13 de juny amb un