Més de 150 persones assisteixen a la presentació de la Fundació UEA, en la que intervé Josep Maria Canyelles

Més de 150 persones assisteixen a la presentació de la Fundació UEA, en la que intervé Josep Maria Canyelles

  • Més de 150 persones assisteixen a la presentació de la Fundació UEA.
  • La nova entitat vol orientar laboralment els joves i la gent de la comarca de l’Anoia, a més de donar resposta a les necessitats de les empreses.

Presentació Fundació UEALa Fundació UEA s’ha presentat en societat. El Teatre de l’Ateneu Igualadí ha acollit un acte que ha servit per explicar els eixos principals d’aquesta entitat nascuda de la Unió Empresarial de l’Anoia i que treballa pel progrés de la comarca. En aquest acte de presentació va intervenir el coordinador de Respon.cat, Josep Maria Canyelles i Pastó, que va introduir el Manifest per una Economia amb Propòsit.

La Fundació UEA neix de la voluntat i la preocupació que les empreses tenen per la realitat del territori, especialment pel present i futur dels joves i els professionals. En aquesta línia, el propòsit de la Fundació és que les persones de la comarca, especialment els joves i la gent que està sense feina, coneguin la realitat empresarial del territori, les possibilitats laborals i a través de la informació, l’acompanyament i la formació es pugui donar resposta a les necessitats de personal que tenen les empreses per contribuir a una societat equilibrada, amb major qualitat de vida i benestar, creant llocs de treball i acompanyant un model econòmic i social basat en la sostenibilitat.

Josep Maria Canyelles i Pastó Acte presentació Fundació UEA Igualada

 

El president de la Fundació, Joan Mateu, ha remarcat que, naixent de la inquietud empresarial, és una fundació “de les persones que hi ha darrere” i que “treballa per les persones del nostre territori”. Així, ha convidat a tothom a formar-ne part: empreses, organismes, institucions i societat en general, tot fent una crida a la participació i a la implicació, donat que l’objectiu és plenament comú.

L’acte ha estat conduït pel periodista igualadí Kilian Sebrià i ha servit també per presentar els projectes de la Fundació. Un d’ells, Professions de Futur, un projecte amb diferents iniciatives orientades a què els joves, els centres educatius i les famílies coneguin la realitat empresarial de la comarca, les possibilitats formatives i sortides laborals i les necessitats de competències, formació i actituds i valors que fan falta en el dia a dia. També el Centre d’Oficis i indústria, que sorgeix de la necessitat de posar en valor i recuperar oficis industrials que necessiten relleu i acompanyar a les persones que volen reciclar-se per tornar a entrar a la roda del mercat laboral, posant de costat les empreses i les persones. I un tercer eix, el RMOU lligat al Mercat d’Intercanvi de la Fundació, que a través de l’aportació de materials, restes i productes, les escoles en poden disposar per a fer manualitats, tallers o joc simbòlic. Una aposta de sostenibilitat, educació i corresponsabilitat.

Us podria interessar també

Jornada Corresponsables d’Organitzacions laboralment responsables i saludables

El proper 2 d’octubre se celebra la Jornada Corresponsables “Organitzacions laboralment responsables i saludables”. Empreses membres de Respon.cat intervenen en aquesta jornada: Carburos Metálicos i TSR Territori Socialment Responsable, que presentarà el

Fitxes de Bones Pràctiques en RSE de les empreses participants en l’RSE.Pime 21-22

En el marc del programa l’RSE.Pime s’elaboren les fitxes de Bones Pràctiques realitzades per persones expertes on es reflecteix el compromís de les empreses participants en Responsabilitat Social. Amb l’actual

Suara habilita un web especial amb informació sobre Coronavirus i un telèfon d’atenció ciutadana

Suara Cooperativa ha posat en marxa el repte #JoSocSocial per posar en valor la tasca del sector social la implicació ciutadana amb la comunitat. A travès d’una pàgina web específíca