L’impacte social de les empreses a través de les fundacions del territori

L’impacte social de les empreses a través de les fundacions del territori

  • Jornada per debatre sobre com l’RSC ha de millorar l’impacte en el territori.
  • Castell de Raymat organitza aquest esdeveniment en col·laboració amb Respon.cat.
Un dels reptes en el camp de l’RSC que les empreses no han acabat de sistematitzar per assegurar-ne un millor impacte és la relació amb el territori.

Precisament el Grup de treball de Reptes social de Respon.cat està abordant com millorar l’impacte social de les empreses i com situar els reptes socials de manera més destacada a l’agenda empresarial de la responsabilitat social, amb millor sistematització i una orientació al propòsit.

Respon.cat ha estat pionera en el foment de territoris socialment responsables, com una manera de ser propositius.

Les fundacions comunitàries són precisament una de les maneres com es poden abordar els reptes del territori, i el Castell de Raymat, per mitjà de la Fundació Comunitària Raimat Lleida, ens aporta una via encara avui més explorada en altres països.

Aquesta trobada ens permetrà debatre sobre la qüestió i fer-ho amb la participació de destacats experts en el camp de les fundacions comunitàries, que ens oferiran una visió detallada i pràctica sobre com les empreses poden crear impacte social en col·laboració amb les fundacions.

A més, de la mà d’una de les veus més autoritzades, com a ponent central, el mexicà Agustín Landa, que ens hi acompanyarà presencialment. Aprofitant la seva presència a casa nostra, s’ha ofert per compartir unes reflexions amb un grup d’empreses que us interessi la matèria, convidat per la Fundació Raimat Lleida.

Jornada“L’impacte social de les empreses a través de les fundacions del territori”
  • Data: divendres 7 de juny
  • Horari: 10 a 12h
  • Lloc: Castell de Raymat
  • Inscripcions: sol·liciteu assistir-hi en aquest formulari (aforament limitat, restareu a l’espera de confirmació per assistir per mitjà del correu electrònic que faciliteu)
Presentació

Elena de Carandini Raventós, CEO del Castell de Raymat i presidenta de la Fundació Comunitària Raimat Lleida.
Rafel Oncins i Pujol, president de Respon.cat i director d’RSC de Pujol Plusfresc.

Ponents

Agustín Landa. Agustín ha creat i impulsat dues Fundacions Comunitàries a Mèxic i ens oferirà una visió del moviment de les Fundacions Comunitàries. Actualment, assessora a la Fundació Charles Stewart Mott, amb l’objectiu d’impulsar aquest moviment en tota Llatinoamèrica.

Rosa Gallego. Rosa és directora de Relacions Internacionals i Fundacions Comunitàries de l’Asociación Española de Fundaciones des de fa més de 20 anys. És membre del comitè de govern i nominacions de Philea – Philanthropy Europe Association, a Brussel·les, i de la Junta Directiva de Candid a Nova York. També és Presidenta de Dafne – Donors and Foundations Networks in Europe. Rosa té una àmplia experiència en el sector no lucratiu, liderant la creació de xarxes de suport a la filantropia i fundacions, i és experta en comptabilitat i direcció econòmica financera d’entitats no lucratives.

Elena de Carandini Raventós. Elena és CEO del Castell de Raymat i presidenta de la Fundació Comunitària Raimat Lleida, des d’on treballa en l’economia regenerativa a través del Raimat LAB i el Raimat Arts Festival, el primer festival Water Positive del món amb impacte en el territori. Membre dels patronats de Fundació Boscana i Fundació María Raventós i assessora de Fundació Exit i Fundació United Way. Membre de la Junta de l’Asociación Española de Fundaciones, presidenta de la Comissió d’Impacte i Sostenibilitat del Círculo Ecuestre de Barcelona, consellera de Monumenta (Cases i Castells de Catalunya) i impulsa la filantropia a través d’Ideas&Filantropía entre famílies empresàries.

Moderació a càrrec de Josep Maria Canyelles i Pastó, coordinador de Respon.cat.

Esperem que aquesta trobada sigui una excel·lent oportunitat per compartir coneixements, experiències i establir sinergies entre les empreses i les fundacions del territori, a més de tenir l’oportunitat de conèixer un espai tan emblemàtic com el Castell de Raymat.

About author

Us podria interessar també

Últimes notícies

Respon.cat participarà a la taula rodona sobre “Mobilització dels agents socials en el foment dels ODS” amb motiu dels 60 anys de l’@ANUE_ONU

Amb motiu del 60è aniversari de l’Associació per a les Nacions Unides a Espanya, ens complau convidar-vos a assistir a la conferència sobre el Multilateralisme centrat en les persones i

Últimes notícies

Respon.cat posa en marxa el curs de formació de responsabilitat social per a empreses membres

• Respon.cat posa en marxa un curs de formació en responsabilitat social per a les empreses membres on es tractaran àrees clau d’RSE en format tallers. • Aquest curs respon

Últimes notícies

Respon.cat convidada en el cafè tertulia per a fundraisers professionals “Aliances, pimes i tercer Sector”

Respon.cat convidada en el cafè tertúlia per a fundraisers professionals que tindrà lloc el proper 22 de novembre sobre “Aliances, pimes i tercer Sector”. Et convidem a una tarda inspiradora