L’economia circular a Catalunya

Economia_Circular_ACCIO_Respon.cat

 

 

 

 

A Catalunya existeixen 391 empreses que ofereixen solucions d'economia circular. Juntes sumen una facturació d'11.038 milions d'euros i donen feina a 70.419 treballadors. Elaborat per ACCIÓ, l'estudi "L'economia circular a Catalunya" identifica les principals característiques del sector, les oportunitats d'internacionalització en països concrets i les potencialitats de Catalunya per a la inversió estrangera. També detecta quines són les tecnologies que avui en dia faciliten l'aplicació de l'economia circular.
Vés a la publicació
Vés a la presentació de la publicació

La sostenibilitat està en el punt de mira de les polítiques europees i l’economia circular n’és un eix clau.
S’han detectat a Catalunya 391 empreses que ofereixen solucions d’economia circular, tenen una facturació agregada d’11.038 milions d’euros i donen feina a 70.419 treballadors.
4.090 milions d’euros de la facturació d’aquestes empreses està exclusivament vinculada a l’economia circular, un volum que representa el 2% del total del PIB català.
El 91% de les empreses identificades són pimes (menors de 250 treballadors) i el 83% són empreses constituïdes abans de l’any 2007 (empreses de més de 10 anys de vida).
En termes de facturació, 6 grans operadors de residus concentren més d’una tercera part del volum de negoci total estimat en economia circular.
Residus i materials són els subsegments amb més massa crítica dins de l’oferta d’economia circular.
Barcelona és la província on es concentren més empreses (76%). La segueixen Girona (9%) i Lleida (6%).
El 52,2% de les empreses del segment són exportadores i el 12,2% tenen filial a l’estranger.
A Catalunya hi ha diverses iniciatives i entitats relacionades amb l’economia circular: administracions públiques que impulsen projectes i iniciatives, clústers organitzats, universitats, centres tecnològics i altres agents, fires i xarxes internacionals.
Dins de l’Smart City Expo World Congress, es duu a terme el Circular Economy European Summit.

Ves a la publicació

Font: www.accio.gencat.cat

About author

Us podria interessar també

Novetats

ATENCIÓ PIMES: llancem la nova edició de RSE.Pime, un pla d’acció en RSE en 10 sessions

Llancem l’RSE.Pime 2022-2023, el programa de referència en Responsabilitat Social per a les pimes catalanes. Una nova oportunitat per fer un salt qualitatiu de la gestió de la Responsabilitat Social

Sense categoria

Daniel Faura parla aquest dijous sobre frau i corrupció

El president del Col·legi de Censors Jurats de Comptes de Catalunya, membre del Consell Social de Respon.cat, parla sobre frau i corrupció aquest dijous a les 13h. Un dels Focus

Sense categoria

La Fundación Salud y Persona col·labora en la creació d’una app per a la detecció del ciberbullyng

La Fundación Salud y Persona, membre de Respon.cat, col·labora en la creació una app per a la detecció del ciberbullyng que es provarà en l’entorn escolar de Barcelona. La idea de