Hem contribuït a inspirar els participants a l’Imagine mSocial @imaginecc @msocialcatCOM

2016-05-11_Josep_Maria_Canyelles_Respon.cat_mSocialRespon.cat ha col·laborat avui amb una xerrada inspiradora per a un grup de dreamers que estan durant un mes participant en el projecte Imagine mSocial.

Durant un mes, 12 dreamers amb esperit emprenedor estan vivint una experiència que canviarà la seva vida. Acompanyats d’un equip de mentors, i amb la col·laboració de les administracions, les entitats socials i el món privat, els participants treballaran en el prototipatge de quatre productes tecnològics que suposaran un gran pas endavant en la vida de centenars de barcelonins i barcelonines. A sota podeu veure el vídeo de l'acte de presentació del projecte.

2016-05-11_Josep_Maria_Canyelles_Respon.cat_mSocial2Josep Maria Canyelles, coordinador de la iniciativa empresarial, ha intervingut al llarg d'una hora per a aportar idees sobre l'RSE. La intenció és portar persones que aportin elements inspiradors en el camp social per a facilitar que els participants deixin anar la imaginació. Amb la intervenció sobre l'RSE s'ha mirat de transmetre el sentit empresarial d'aquesta pràctica, amb algunes notes sobre què vol dir gestionar una organització amb aquest enfocament de gestió. Finalment s'ha pogut debatre a partir de les qüestions plantejades pels participants.
Imagine_mSocialAl capdavant del projecte hi el Jordi Tolrà i Xavier Verdaguer, dos noms que ja suggereixen que el projecte segur que ha de ser interessant, potent, i innovador. I també volem destacar els quatre partners principals, entre els quals dues empreses membres de Respon.cat.
Suara planteja el repte de com millorar l'atenció social i l'autonomia personal de les persones dependents, i especialment millorant la qualitat de vida de les persones cuidadores.
Suez (Agbar) proposa un repte per a aquells barris on hi ha pobresa energètica, però anant més enllà d'aquesta problemàtica i pensant què podríem fer per ajudar-los a regenerar-se i proporcionar ocupació.
Les altres organitzacions que han proposat reptes són la Fundació ONCE, amb un repte sobre l'empoderament de les persones amb discapacitats, i la Diputació de Barcelona, amb un repte sobre com millorar l'eficiència dels serveis socials que faciliten els ajuntaments fent, per exemple, que els usuaris coneguin millor els serveis.
2016-05-11_Josep_Maria_Canyelles_FocusRSECat_mSocialEntre les idees abordades, hem parlat de com una empresa decideix quines són les matèries que prenen importància i que haurien d'incorporar a la gestió de la seva responsabilitat social. A més dels elements metodològics, hem pogut explicar alguns marcs que poden ser útils, com ara les agendes locals i globals. En aquest cas hem explicat els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i els Focus de l'RSE a Catalunya, promoguts per Respon.cat.
Canyelles ha acabat la intervenció deixant-los un exemplar de l'Ideari Respon.cat de la Responsabilitat Social, en tant que cartell que vol ser inspirador dels valors que han d'incorporar les empreses i organitzacions responsables, ètiques i sostenibles.
IMAGINE mSOCIAL 
El potencial transformador de la tecnologia digital és extraordinàriament fort per millorar la qualitat de vida de les persones, promoure la igualtat d’oportunitats i el dret a una vida independent dels col·lectius més vulnerables i en risc d’exclusió social. Aquesta afirmació és el motor de l’Imagine mSocial 2016, el primer programa d’innovació desenvolupat en català i focalitzat íntegrament en la cerca de solucions tangibles als reptes socials més urgents de la ciutat de Barcelona.

Presentació Imagine mSocial2016 from Imagine on Vimeo.

Us podria interessar també

Convocatòria oberta a la 30a edició dels Premis Pimes

  Pimec celebra el 30 aniversari dels Premis Pimes, en què es podran presentar les candidatures fins al 28 d’abril. Els Premis reconeixeran els valors d’empresa i la Qualitat lingüística

Respon.cat celebra l’assemblea general el proper 9 de juny

El proper 9 de juny a les 16.20 h tindrà lloc l’Assemblea general de Respon.cat en el Saló Daurat de la Casa Llotja de Mar de Barcelona A continuació de

Quatre pimes membres de Respon.cat mostren el seu lideratge responsable al BizBarcelona

Respon.cat ha celebrat la sessió “Líders empresarials de pimes amb models de negoci socialment responsables” al BizBarcelona. Hi han intervingut Cafès Novell, Tarannà Viatges amb Sentit, Fundació Claror i Mina Pública