Diàleg a fons a la Jornada de transferència dels Premis Respon.cat

Aquest matí s’ha celebrat la Jornada de transferència de les iniciatives premiades als Premis Respon.cat 2015.

Josep Santacreu, president de Respon.cat, ha posat de relleu l’oportunitat d’aprenentatge que suposa aquesta jornada de transferència de Bones Pràctiques, declarant que “atorgar un premi ha de servir per a reconèixer la feina feta en termes reputacionals però també per posar el coneixement al servei d’altres.”
Santacreu ha aprofitat l'acte per anunciar el llançament de la 2a edició dels Premis Respon.cat i ha desvelat que aquest 2016 s’incorpora un nou reconeixement a lesbones pràctiques empresarials en integració de la immigració. [més informació]
El president de Respon.cat i conseller delegat de DKV Assegurances ha estat acompanyat de Narcís Bosch, director gerent del Consell de Cambres de Comerç, i del coordinador de l'associació Josep Maria Canyelles, qui tot seguit ha moderat el panel de presentació dels casos.
Representants de les cinc iniciatives premiades en la convocatòria 2015 han exposat les seves pràctiques de gestió responsable, les motivacions i l’impacte.
GAES, premi Respon.cat a la trajectòria en RSE per a empresa gran
Mª José Gassó, directora de Gaes Solidària, ha exposat diferents accions de col·laboració amb projectes socials i de salut que l’empresa porta a terme, Acció social mitjançant teaming (implicant, des de 2007, a més de 900 persones), així com l’aposta per cuidar l’equip de l’empresa.
KH Lloreda, premi Respon.cat a la trajectòria en RSE per a pime
Xavier Carruesco, director del sistema integrat de gestió i de recursos humans, ha compartit les pràctiques de responsabilitat social, amb un enfocament clau en la cura del seu equip, mitjançant polítiques de conciliació de la vida laboral i familiar.
També ha explicat com treballen per a la integració laboral de les persones amb discapacitat, amb un enclavament laboral a l’empresa, així com algunes de les accions de col·laboració activa amb el seu entorn.
HP Barcelona, reconeixement Programa empresarial de voluntariat
Eva Blanco, directora de comunicació i relacions públiques, ha compartit com la motivació dels treballadors i treballadores és la base de la cultura empresarial de la companyia en totes les seves dimensions.
HP Barcelona, amb una plantilla de 1.600 persones, amb 61 nacionalitats diferents, centra la seva activitat en la comunitat en quatre àrees: educació i emprenedoria, contribucions a la comunitat, cura de la salut i l’HP Barcelona Charity Week.
Cementiri Roques Blanques, reconeixement Programa empresarial ambiental
Alfonso Galdo, director de manteniment i medi ambient d’Àltima, ha explicat l’aposta de la companyia per la sostenibilitat i els valors ambientals des dels seus inicis i com les iniciatives posades en marxa neixen de necessitats detectades a les quals s’ha donat resposta des de la col·laboració amb organitzacions expertes.
Comarca de la Garrotxa, reconeixement Territori Socialment Responsable
Jordi Terrades, gerent d’ADRI-NOC, ha exposat els orígens d’aquesta iniciativa que aposta per la sostenibilitat a nivell de Comarca, implicant a tots els sectors i activitats del territori, vehiculant ajuts públics a les empreses que es comprometessin amb la gestió responsable.
També s’ha destacat la participació en projectes europeus que han permès desenvolupar metodologies i eines pròpies (com el segell Garrotxa sostenible o el Codi de gestió sostenible, per exemple) per ajudar les empreses en el desenvolupament del seu compromís i acreditant i reconeixent les pràctiques d’empreses que han aplicat aquestes metodologies.
Per últim, s’han portat a terme els cinc tallers simultanis a les dependències de l'edifici de la Cambra de Comerç de Barcelona, que han permès conèixer en profunditat les bones pràctiques i iniciatives premiades. Aquests tallers han estat dinamitzats per representants de cada organització guanyadora i ha estat un espai on  s’ha pogut, des del diàleg en proximitat, aprofundir en les bones pràctiques i la gestió de l’RSE de cada cas.
En els tallers s’ha proporcionat els assistents les fitxes impreses que descriuen les pràctiques de les empreses reconegudes amb els Premis Respon.cat 2015. Us podeu descarregar les fitxes en aquests enllaços:

  • GAES, premi Respon.cat 2015 a la trajectòria en RSE per a empresa gran
  • KH Lloredapremi Respon.cat 2015 a la trajectòria en RSE per a pime
  • HP Barcelonareconeixement al Programa empresarial de voluntariat dins els premis Respon.cat 2015 
  • Cementiri Roques Blanquesreconeixement al Programa empresarial ambiental dins els premis Respon.cat 2015
  • La Comarca de la Garrotxa, reconeixement a Territori Socialment Responsable dins els premis Respon.cat 2015

   Anar a Premis Respon.cat 2015

About author

Us podria interessar també

Últimes notícies

Jornada Gestionar i comunicar els ODS: propostes per a l’empresa

El proper 16 de juliol se celebra la Jornada “Gestionar i comunicar els ODS: propostes per a l’empresa” coorganitzada conjuntament amb la UOC, empresa  membre de Respon.cat. Aquesta jornada neix de

Sense categoria

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus apel·la el model d’economia circular

Del 18 al 16 de novembre ha tingut lloc la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, una iniciativa europea per a la sensibilització sobre la prevenció de residus. Amb el

Sense categoria

Fundació AMPANS, serveis a la indústria

La secció de Serveis a la Indústria forma part del Centre Especial de Treball de la Fundació AMPANS. Oferim la realització de qualsevol part del procés productiu que suposi una