Aquesta tardor forma’t en Sostenibilitat i ESG: aplicació pràctica per a PIME i ONL. Perspectiva empresarial i de l’auditor

Formacio CCJCC

 • Respon.cat col·labora amb el Collegi de Censors Jurats de Comptes de Catalunya amb el programa formatiu “Sostenibilitat i ESG: aplicació pràctica per a PIME i ONL. Perspectiva empresarial i de l’auditor”.
 • El programa consta de 10 sessions impartides per professionals de referència i en cada una de les sessions es compartirà un enfocament pràctic del tema a tractar. 

El Col·legi de Censors Jurats de Comptes de Catalunya amb col·laboració de Respon.cat presenta aquest nou programa formatiu centrat en la sostenibilitat aplicada a PIME i ONL. El programa consta de 10 sessions impartides per professionals de referència i en cada una de les sessions es compartirà un enfocament pràctic del tema a tractar.

La sostenibilitat i ESG són elements interioritzats en l’estratègia de l’organització i constitueixen un element transformador. La responsabilitat social no només és un element fonamental per a les grans empreses sinó que també ho és per a les PIME i les ONL.

Integrar la responsabilitat social en l’estratègia de la teva organització genera externalitats positives en la societat en general i també en la pròpia organització atès que els seus stakeholders ho valoren de forma molt positiva (clients, proveïdors, treballadors, institucions financeres, etc.)

Aquest programa formatiu et permetrà tant determinar accions concretes en la teva organització com aprendre a comunicar la integració de la sostenibilitat i ESG a la teva organització per posar-ho en valor tant internament com externament.

En el cas dels auditors, aquest programa els hi proporcionarà coneixement imprescindible per abordar les auditories tant de les PIME com de les ONL en l’àmbit de la sostenibilitat i de les ESG.

A QUI VA DIRIGIT EL PROGRAMA

Aquest programa formatiu va dirigit especialment a dos col·lectius:professionals de PIME i ONL, auditors interns i externs

DIRECCIÓ DEL PROGRAMA: Josep Maria Canyelles i Pastó, coordinador a Respon.cat

 • 1a SESSIÓ / 27 de setembre: Sostenibilitat i ESG com a element transformador de l’estratègia de les organitzacions: Josep Maria Canyelles i Pastó, coordinador a Respon.cat i soci consultor a Vector5.
 • 2a SESSIÓ / 2 d’octubre: Vectors d’impacte de la sostenibilitat i els stakeholders de les organitzacions: els objectius de desenvolupament sostenible i altres iniciatives de referència. La cadena de valor: Xavier Carbonell, director de la Càtedra MANGO d’RSC.
 • 3a SESSIÓ / 4 d’octubre: Responsabilitat social de les organitzacions: empresa saludable, economia circular i reptes socials: Albert Huerta Molina, soci consultor de Vector5 | excel·lència i sostenibilitat SCCL.
 • 4a SESSIÓ / 9 d’octubre: Petjada de carboni: reptes, com mesurar-la i el seu reporting per part de l’organització: Laura Gómez, manager sostenibilitat, economia circular i canvi climàtic a Deloitte.
 • 5a SESSIÓ / 11 d’octubre: Equitat: reptes, com valorar-la i el seu reporting per part de l’organització: Marga de Rosselló, sòcia de sostenibilitat i canvi climàtic a PwC; Concepció Espinás, directora a PwC.
 • 6a SESSIÓ / 16 d’octubre: Integració de la sostenibilitat en l’estratègia de les organitzacions no lucratives: Maria Eugènia Bailach, sòcia a Auren
 • 7a SESSIÓ / 18 d’octubre: Com posar en valor les teves bones pràctiques en Sostenibilitat: eines de comunicació interna i externa de l’organització: Ester Benach, directora de responsabilitat social i comunicació interna a Fundació Claror. Carlota Galvan, Head of ESG a Hotelbeds.
 • 8a SESSIÓ / 23 d’octubre: Reporting de la informació no financera i la fiabilitat de les dades: Carlos Cerdán, director de l’àrea d’RSC i Sostenibilitat a RSM Spain.
 • 9a SESSIÓ / 25 d’octubre: Verificació externa de l’informe de sostenibilitat: Patricia Reverter, sòcia de sostenibilitat i bon govern KPMG Spain.
 • 10a SESSIÓ / 30 d’octubre: Verificació externa d’altres informes de sostenibilitat: ponent disponible en breu.

CERTIFICAT: Els alumnes rebran un certificat d’assistència del Col·legi de Censors un cop finalitzat el programa formatiu.

HOMOLOGACIÓ HORES: les hores homologades de tot el programa computaran per el període 2023-2024.

Font i més informacióInscripcions

Us podria interessar també

[Jornada] La transversalitat dels ODS en la gestió empresarial

Respon.cat i DIRSE organitzen, en col·laboració amb SUEZ,  la jornada “La transversalitat dels ODS en la gestió empresarial” Respon.cat pretén obrir vies de relació amb les diferents funcions dins de les empreses per

Dia mundial de l’Aigua

En el Dia Mundial de l’Aigua Respon.cat ha preparat un recull d’algunes bones pràctiques que estan desenvolupant empreses membres de l’associació: Aigües de Barceloan i Mina Terrassa  Aquest 2019 el

[Entrevista] Bernat Morales: el propòsit de Mercadona és la prosperitat compartida amb l’objectu de ser una empresa de la qual els nostres grups d’interès se sentin orgullosos

Recull d’entrevistes realitzades a empreses membres de Respon.cat en el el marc de col·laboració amb Corresponsables, media partner especialitzat en RSE i empresa membre de l’Associació. Aquestes entrevistes mostren algunes