Aquesta tardor forma’t en Sostenibilitat i ESG: aplicació pràctica per a PIME i ONL. Perspectiva empresarial i de l’auditor

Formacio CCJCC

 • Respon.cat col·labora amb el Collegi de Censors Jurats de Comptes de Catalunya amb el programa formatiu “Sostenibilitat i ESG: aplicació pràctica per a PIME i ONL. Perspectiva empresarial i de l’auditor”.
 • El programa consta de 10 sessions impartides per professionals de referència i en cada una de les sessions es compartirà un enfocament pràctic del tema a tractar. 

El Col·legi de Censors Jurats de Comptes de Catalunya amb col·laboració de Respon.cat presenta aquest nou programa formatiu centrat en la sostenibilitat aplicada a PIME i ONL. El programa consta de 10 sessions impartides per professionals de referència i en cada una de les sessions es compartirà un enfocament pràctic del tema a tractar.

La sostenibilitat i ESG són elements interioritzats en l’estratègia de l’organització i constitueixen un element transformador. La responsabilitat social no només és un element fonamental per a les grans empreses sinó que també ho és per a les PIME i les ONL.

Integrar la responsabilitat social en l’estratègia de la teva organització genera externalitats positives en la societat en general i també en la pròpia organització atès que els seus stakeholders ho valoren de forma molt positiva (clients, proveïdors, treballadors, institucions financeres, etc.)

Aquest programa formatiu et permetrà tant determinar accions concretes en la teva organització com aprendre a comunicar la integració de la sostenibilitat i ESG a la teva organització per posar-ho en valor tant internament com externament.

En el cas dels auditors, aquest programa els hi proporcionarà coneixement imprescindible per abordar les auditories tant de les PIME com de les ONL en l’àmbit de la sostenibilitat i de les ESG.

A QUI VA DIRIGIT EL PROGRAMA

Aquest programa formatiu va dirigit especialment a dos col·lectius:professionals de PIME i ONL, auditors interns i externs

DIRECCIÓ DEL PROGRAMA: Josep Maria Canyelles i Pastó, coordinador a Respon.cat

 • 1a SESSIÓ / 27 de setembre: Sostenibilitat i ESG com a element transformador de l’estratègia de les organitzacions: Josep Maria Canyelles i Pastó, coordinador a Respon.cat i soci consultor a Vector5.
 • 2a SESSIÓ / 2 d’octubre: Vectors d’impacte de la sostenibilitat i els stakeholders de les organitzacions: els objectius de desenvolupament sostenible i altres iniciatives de referència. La cadena de valor: Xavier Carbonell, director de la Càtedra MANGO d’RSC.
 • 3a SESSIÓ / 4 d’octubre: Responsabilitat social de les organitzacions: empresa saludable, economia circular i reptes socials: Albert Huerta Molina, soci consultor de Vector5 | excel·lència i sostenibilitat SCCL.
 • 4a SESSIÓ / 9 d’octubre: Petjada de carboni: reptes, com mesurar-la i el seu reporting per part de l’organització: Laura Gómez, manager sostenibilitat, economia circular i canvi climàtic a Deloitte.
 • 5a SESSIÓ / 11 d’octubre: Equitat: reptes, com valorar-la i el seu reporting per part de l’organització: Marga de Rosselló, sòcia de sostenibilitat i canvi climàtic a PwC; Concepció Espinás, directora a PwC.
 • 6a SESSIÓ / 16 d’octubre: Integració de la sostenibilitat en l’estratègia de les organitzacions no lucratives: Maria Eugènia Bailach, sòcia a Auren
 • 7a SESSIÓ / 18 d’octubre: Com posar en valor les teves bones pràctiques en Sostenibilitat: eines de comunicació interna i externa de l’organització: Ester Benach, directora de responsabilitat social i comunicació interna a Fundació Claror. Carlota Galvan, Head of ESG a Hotelbeds.
 • 8a SESSIÓ / 23 d’octubre: Reporting de la informació no financera i la fiabilitat de les dades: Carlos Cerdán, director de l’àrea d’RSC i Sostenibilitat a RSM Spain.
 • 9a SESSIÓ / 25 d’octubre: Verificació externa de l’informe de sostenibilitat: Patricia Reverter, sòcia de sostenibilitat i bon govern KPMG Spain.
 • 10a SESSIÓ / 30 d’octubre: Verificació externa d’altres informes de sostenibilitat: ponent disponible en breu.

CERTIFICAT: Els alumnes rebran un certificat d’assistència del Col·legi de Censors un cop finalitzat el programa formatiu.

HOMOLOGACIÓ HORES: les hores homologades de tot el programa computaran per el període 2023-2024.

Font i més informacióInscripcions

About author

Us podria interessar també

Sense categoria

Proveïdors de Mercadona fan viral un vídeo per animar la ciutadania a no defallir #AixòPassarà #AixòNoPotParar

Davant l’ingent increment de la pandèmia del coronavirus sorgeixen centenars d’iniciatives per animar la població i no deixar-se abatre pel pessimisme. Persones que formen part de la cadena de proveïment de

Sense categoria

[Article] El voluntariat en l’entorn empresarial, per Jordi Balot

Amb motiu del Dia internacional del voluntariat que se celebra el 5 de desembre Respon.cat elabora un monogràfic amb contingut sobre el sentit que té en el món empresarial i bones

Últimes notícies

“L’estratègia empresarial ha de ser l’element determinant per dissenyar el pla d’acció en RSE”, a la 1a sessió de la formació en RSE amb Ramon Novell

Ramon Novell, gerent de Cafès Novell, a la primera sessió del curs de Formació en RSE per comprendre el sentit empresarial de la responsabilitat social.  El Programa de formació en