10 d’octubre: Dia Mundial de la Salut Mental

10 d’octubre: Dia Mundial de la Salut Mental

  • Amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental Respon.cat ha preparat un monogràfic per mostrar com algunes organitzacions estan abordant aquest problema des d'una òptica inclusiva i desestigmatitzadora.
  • A continuació podem conèixer algunes bones pràctiques d'Ampans, Associació Alba i Apunts, tres empreses membres de Respon.cat, que són organitzacions de referència en la inclusió sociolaboral de persones amb diversitat funcional i problemes de salut mental.

Aquestes tres organitzacions destaquen per disposar d’una àmplia cartera de serveis orientada no només a les persones amb discapacitat intel·lectual o un problema de salut mental i les seves famílies, sinó també a les empreses. Tant Ampans com l’Associació Alba realitzen formacions a aquelles empreses que vulguin anar més enllà de les obligacions legals i crear un entorn saludable, que faciliti la inclusió de persones amb problemes de salut mental. L’Associació Alba, a més, està organitzant un Cicle de 3 dinars per a empresaris i professionals de la salut mental, orientat a reflexionar sobre la relació entre salut mental i empresa.

Ampans

Ampans és una entitat de referència en l’àmbit de la inclusió sociolaboral de les persones amb discapacitat intel·lectual i malaltia mental. Entre els molts serveis que presten, compten amb un servei prelaboral d’acompanyament a persones amb malaltia mental amb l’objectiu que recuperin les habilitats sociolaborals. Juntament amb la Fundació Althaia, seran els organitzadors del 12è Congrés Europeu de Salut Mental en la Discapacitat Intel·lectual, que es durà a terme a Barcelona durant el 2019 i cerca posa al centre les persones i les seves famílies per a millorar el seu benestar, així com els serveis i suports que requereixen.

Més informció:

Associació Alba

L’Associació Alba és una entitat d’iniciativa social que té per objectiu oferir una atenció integral a totes aquelles persones amb qualsevol tipus de discapacitat, col·lectius de joves i infants, gent gran, així com altres col·lectius en risc d’exclusió, partint de les seves necessitats i interessos, i els de les seves famílies, amb la finalitat de promoure la seva inclusió social. Per d’acomplir amb aquesta missió ambiciosa disposen d’una àmplia cartera de serveis, entre els quals un servei ocupacional d’inserció i un servei prelaboral. Aquest últim té per objectiu treballar un pla individual d'inserció laboral per tal d'aconseguir que la persona adquireixi, recuperi i mantingui capacitats suficients que li permetin la inserció en una activitat, ja sigui al Centre Especial de Treball o a l'empresa ordinària. El pla s’elabora conjuntament amb la persona usuària i es treballa de manera activa, participativa i individualitzada, incidint tant en les seves característiques com en el seu entorn familiar, social i laboral. El programa d’activitats del servei es divideix en tres blocs: competències bàsiques per a desenvolupar una ocupació, orientació laboral i formació específica, i estimulació cognitiva.

Més informació:

Apunts

Apunts és l’empresa d’economia social de Fundació Joia dedicada a les arts gràfiques i la missatgeria a través de la seva cadena de valor social i sota els paràmetres de l’RSE. Del seu equip de més de 80 persones, un 80% són persones amb Certificat de Discapacitat per trastorns de salut mental. Totes aquestes persones disposen d’un Pla de Formació Personal que les permet assolir els coneixements i actituds, així com el desenvolupament d’habilitats i destreses requerides en cada àrea laboral. Addicionalment, la Fundació Joia compta amb un servei prelaboral per a persones amb problemes de salut mental, que cerca la seva capacitació i habilitació per iniciar un itinerari d’inserció laboral. Aquest intinerari es dissenya i gestiona conjuntament amb la persona usuària.

Més informació:

[Llegir més]

About author

Us podria interessar també

Sense categoria

Apunts, impressió digital i gran format

Al centre especial de treball Apunts disposem d’una línia d’impressió digital i de gran format, gràcies a la qual podem produir els materials que s’encarreguin, ja siguin corporatius o per

Sense categoria

CaixaBank emet una targeta i una polsera solidàries amb AMPANS

La Fundació Ampans i Caixabank han arribat a un acord pel qual l’entitat financera emetrà una targeta i una polsera solidàries. La targeta i la polsera solidàries permetran als usuaris,