Vols que el català no mori? Descobrim com utilitzar-lo habitualment amb el Taller d’Assertivitat Lingüística
- Aquest taller aprofundeix en estratègies per a parlar en català en contextos bilingües, sense canviar al castellà.
- Aplicar els coneixements d’aquest taller té un impacte social i en el desenvolupament personal i professional.
- El taller el porta a terme Consultoria d’Estratègies Lingüístiques – Tallers per la Llengua, que és empresa membre de Respon.cat.
Els equips de Respon.cat i Vector 5 hem participat en aquest Taller d’Assertivitat Lingüística de quatre hores, repartides en dues sessions de dues hores cadascuna, i hi hem sortit altament motivats i havent après molts recursos per fer ús del català de manera habitual. Ara sabem com podem mantenir-nos parlant en català quan ens diuen coses com “no parlo català”, “no t’entenc” o “podries parlar-me en castellà?”. El taller va ser dinamitzat per Ferran Suay i Lerma i Àstrid Bierge Soto, de Consultoria d’Estratègies Lingüístiques – Tallers per la Llengua.
La vostra empresa també pot sol·licitar aquest taller!
Per què participar-hi?
- Desenvolupament personal: Aprendreu recursos cognitius i comunicatius que us ajudaran a sentir-vos més còmodes i segurs parlant en català, fins i tot en situacions on tradicionalment es tendeix a canviar al castellà.
- Millora professional: L’assertivitat lingüística no només és un benefici per a la nostra llengua, sinó que també enforteix les nostres habilitats comunicatives. Ser capaços de mantenir una comunicació clara i assertiva us permetrà oferir un servei més sòlid i confiat als clients, proveïdors i, en general, a les persones amb les que esteu en relació en el vostre dia a dia.
- Impacte social: Participar en aquest taller us permetrà contribuir a la preservació i promoció de l’ús social del català, part fonamental de la nostra identitat cultural i garantia de cohesió social.
Què us oferirà el taller?
- Entendre els hàbits lingüístics: Coneixereu les raons per les quals moltes vegades canviem de llengua i com això afecta la salut social del català i el risc de no afavorir la integració de les persones nouvingudes.
- Pràctica d’eines útils: Adquirireu i practicareu recursos per mantenir el català amb comoditat, incloent estratègies de comunicació no ideològiques.
- Metodologia participativa: El taller combina blocs teòrics amb activitats pràctiques, treballs en grup i dramatitzacions que us ajudaran a consolidar els nous coneixements.
Us podria interessar també
[Vídeo] Aigües de Barcelona: l’aigua és un servei essencial i clau per a la solució del problema
Amb la voluntat de mostrar com responen les empreses compromeses davant la crisi del coronavirus, Respon.cat ha elaborat un recull de vídeos amb propostes, bones pràctiques, crides o altres iniciatives
Cafès Novell aposta per l’economia circular amb l’ecodisseny
Les set vides de l’economia circular: La meta és ser més eficient en l’ús de recursos i generar menys residus. L’ecodisseny és una de les opcions que es proposa des
Els consells assessors europeus de desenvolupament sostenible recomana escurçar les cadenes de valor com a aprenentatge de la crisi sanitaria
El Consell Assessor de Desenvolupament Sostenible (CADS), dirigit per Arnau Queralt, membre del Consell Acadèmic de Respon.cat, fa una crida a superar els efectes de la COVID-19 mitjançant les polítiques de sostenibilitat. La