Marcos Gonzàlez

Marcos González - Respon.cat

Trajectòria professional: Marcos Gonzàlez

Amb estudis de doctorat sobre Comunicació Interna i la Responsabilitat Social a la Universitat Ramon Llull, postgrau d'RSE a la Universitat Castilla la Mancha i amb el Programa Responsabilitat Corporativa a IE Business School, Marcos González és fundador, periodista, president editor dels mitjans de comunicació Corresponsables, de la Fundació Corresponsables i d'Observarse, l'organització líder a Espanya i a Amèrica Llatina en periodisme i comunicació responsable que celebra el 2020 el seu 15è aniversari i que té com a missió posar en valor les activitats responsables i sostenibles de tota mena d'organitzacions per construir entre tots un món millor.

El 2021 acaba d'estrenar la seva faceta d'escriptor en publicar la seva primera novel·la titulada: Fill de Malinche. Conquerit per les Amèriques”.
Marcos González ha participat en més de 500 esdeveniments i fòrums a Iberoamèrica, escrit en diversos llibres i és professor habitual a diverses universitats i escoles de negoci.

És membre de la Junta Directiva i dels Comitès d'RSE de diverses organitzacions com Forètica, Dircom, AECA, Col·legi Censors Jurats i Comptes, Aedipe, i és també jurat de nombrosos reconeixements com el de Merco, Fundacom, Respon.cat, Fenin, Cargol de Plata…

La tasca de Marcos González ha estat reconeguda diverses vegades tant en la seva faceta d'emprenedor, de periodista i d'acadèmic, amb guardons com el Premi Economia Solidària, el II Premi del Centre d'Estudis Financers i el Premi Alares, entre d'altres, a més de quedar com a finalista al Premi Jove Empresari de l'any. També Corresponsables ha obtingut un gran nombre de reconeixements nacionals i internacionals i és una BCorp (millor empreses per al món) des del 2017.