Nova convocatòria del Màster universitari en Responsabilitat Social on line a la UOC

Nova convocatòria del Màster universitari en Responsabilitat Social on line a la UOC

RSC.UOC

  • La Universitat Oberta de Catalunya convoca de nou el Màster universitari en Responsabilitat Social que s’impartirà on line, en català i castellà.
  • En el marc del conveni amb Respon.cat, s’han establert col·laboracions per al desenvolupament de l’RSE, que permetrà que bones pràctiques d’empreses catalanes hi siguin estudiades.
  • Es pretèn formar professionals capaços d’abordar imaginativament les necessitats i demandes individuals i organitzatives en relació amb la sostenibilitat i la responsabilitat social, i de respondre-hi satisfactòriament.

 

Crèdits 60 ETCS

Inici 16 de març de 2016

Títol Responsabilitat social corporativa

Idioma multilingüe

 

Presentació

El Màster en Responsabilitat social corporativa (RSC) respon a la necessitat de formar professionals capaços de posar en pràctica projectes i sistemes de gestió de l’RSC en les seves organitzacions, transformant-les des de l’òptica de la responsabilitat, amb la finalitat que siguin a mitjà i llarg termini des d’una perspectiva econòmica, però també ambiental i social.

El Màster en Responsabilitat Social Corporativa de la UOC s’imparteix amb acords de col·laboració amb entitats i associacions de professionals experts que porten directament a l’aula les seves experiències.

L’orientació del Màster és professionalitzadora, però també respon a la orientació acadèmica i investigadora d’alguns estudiants. El programa aborda diferents aspectes relacionats amb les principals qüestions i els principals temes actuals entorn de l’RSC. En aquest sentit, l’estructura del Màster ofereix un conjunt d’assignatures obligatòries que incideixen en els eixos principals de la transformació en l’empresa vinculada a l’RSC, des de la conceptualització, el disseny i la implantació en el context de governança de les organitzacions, fins al detall de la transformació de les principals àrees de valor i/o de suport i especialment dels elements que conformen la cadena de valor. Per la seva banda, l’optativitat permet triar entre tres especialitats que responen a diferents perfils de formació i que profunditzen en aspectes com les Habilitats Directives per a la RSC, El Medi ambient i el Territori i els vincles entre l’empresa, l Economia social i els Drets Humans, a més d’oferir eines metodològiques vinculades a l’investigació en aquest àmbit.

El programa també inclou la possibilitat de fer pràctiques en empreses, lligades a la responsabilitat, i s’acaba amb l’elaboració d’un Treball Final de Màster que es relaciona amb la comunicació d’aquests aspectes.

El Màster està dissenyat tant per a estudiants amb formació prèvia en administració i direcció d’empreses i àrees afins, com per a estudiants procedents d’altres àmbits que vulgueu aprofundir en el coneixement i aplicació de l’RSC, i que tant vulgueu ocupar càrrecs de direcció general o direcció de departaments relacionats amb la responsabilitat com dirigir projectes emprenedors. Una vegada acabat el programa, haureu adquirit diferents competències, entre les quals podem esmentar, de manera resumida, el lideratge, disseny i implementació de projectes corporatiu de responsabilitat social, la gestió de les relacions entre totes les parts interessades, la interpretació i aplicació dels aspectes normatius que serveixen de base a l’estratègia responsable, l’aplicació de la responsabilitat en els elements de la cadena de valor de l’organització, la gestió dels principals impactes de l’organització en el medi ambient i el territori o el desenvolupament de tasques d’investigació i/o assessorament en l’àmbit.

Trobaràs tota la informació en aquest enllaç

Descarrega’t el fulletó informatiu del programa

Entrevista a Josep Maria Canyelles
(Contingut en llengua espanyola)

Font: UOC

Us podria interessar també

Sense categoria

Només les empreses que adoptin un rol conscient de transformació social sobreviuran, afirma Ferran Rodés davant les empreses membres de Respon.cat

Ferran Rodés ha defensat que l’empresariat s’ha de preocupar molt per les desigualtats creixents, tant per raons ètiques com per a la sostenibilitat econòmica i social. Ha participat en un

Sense categoria

Jornada de transferència de bones pràctiques de les empreses guanyadores en els Premis Respon.cat 2017

El proper 20 de febrer se celebrarà la Jornada de Transferència de Bones Pràctiques de les empreses guanyadores dels Premis Respon.cat 2017 a ESCI-UPF La jornada servirà per a conèixer en profunditat les Bones Pràctiques

Sense categoria

La reforma horària

Article de Josep Maria Canyelles, coordinador de Respon.cat, publicat al diari econòmic Expansión (20-07-15) abordant el repte social i empresarial de la reforma horària. L’article se suma a la Setmana