Nova convocatòria del Màster universitari en Responsabilitat Social Corporativa online a la UOC

  • RSC.UOCLa Universitat Oberta de Catalunya va llançar durant el curs 2014-15 el primer màster oficial que es fa a Catalunya sobre Responsabilitat Social Corporativa, i ara se'n convoca una nova edició
  • Es farà en català i en castellà, i el fet de ser online permetrà arribar al públic català, espanyol i llatinoamericà.
  • S'han establert col·laboracions amb la iniciativa empresarial Respon.cat per al desenvolupament de l'RSE, que permetrà que bones pràctiques d'empreses catalanes hi siguin estudiades.
  • També hi han col·laborat experts com Josep Maria Canyelles, Albert Huerta i José Antonio Lavado, entre d'altres.
  • Pretén formar professionals capaços d'abordar imaginativament les necessitats i demandes individuals i organitzatives en relació amb la sostenibilitat i la responsabilitat social, i de respondre-hi satisfactòriament.

Presentació

El màster de Responsabilitat social corporativa (RSC) respon a la necessitat de formar professionals capaços de posar en pràctica projectes i sistemes de gestió de l'RSC en les seves organitzacions, transformant-les des de l'òptica de la responsabilitat, amb la finalitat que siguin a mitjà i llarg termini des d'una perspectiva econòmica, però també ambiental i social.

  • Crèdits 60 ECTS
  • Inici 18 març 2015
  • Títol Responsabilitat social corporativa
  • Idioma castellà, català

L'orientació del màster és professionalitzadora, però també respon a la orientació acadèmica i investigadora d'alguns estudiants. El programa aborda diferents aspectes relacionats amb les principals qüestions i els principals temes actuals entorn de l'RSC. En aquest sentit, l'estructura del màster ofereix un conjunt d'assignatures obligatòries que incideixen en els eixos principals de la transformació en l'empresa vinculada a l'RSC, des de la conceptualització, el disseny i la implantació en el context de governança de les organitzacions, fins al detall de la transformació de les principals àrees de valor i/o de suport i especialment dels elements que conformen la cadena de valor. Per la seva banda, l'optativitat permet triar entre tres especialitats que responen a diferents perfils de formació i que profunditzen en aspectes com les Habilitats Directives per a la RSC, El Medi ambient i el Territori i els vincles entre l'empresa, l Economia social i els Drets Humans, a més d'oferir eines metodològiques vinculades a l'investigació en aquest àmbit.

El programa també inclou la possibilitat de fer pràctiques en empreses, lligades a la responsabilitat, i s'acaba amb l'elaboració d'un Treball Final de Màster que es relaciona amb la comunicació d'aquests aspectes.

El màster està dissenyat tant per a estudiants amb formació prèvia en administració i direcció d'empreses i àrees afins, com per a estudiants procedents d'altres àmbits que vulgueu aprofundir en el coneixement i aplicació de l'RSC, i que tant vulgueu ocupar càrrecs de direcció general o direcció de departaments relacionats amb la responsabilitat com dirigir projectes emprenedors. Una vegada acabat el programa, haureu adquirit diferents competències, entre les quals podem esmentar, de manera resumida, el lideratge, disseny i implementació de projectes corporatiu de responsabilitat social, la gestió de les relacions entre totes les parts interessades, la interpretació i aplicació dels aspectes normatius que serveixen de base a l'estratègia responsable, l'aplicació de la responsabilitat en els elements de la cadena de valor de l'organització, la gestió dels principals impactes de l'organització en el medi ambient i el territori o el desenvolupament de tasques d'investigació i/o assessorament en l' àmbit.

Us podria interessar també

Dia Mundial de l’Aigua: Infografia del cicle de l’aigua

Amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua, que es commemora avui, dia 22 de març, el Centre de Terminologia TERMCAT publica la infografia El cicle de l’aigua Respon.cat amb el

Pimes i microempreses evidencien que el voluntariat no és exclusiu de les empreses grans

La taula rodona ha estat organitzada per Respon.cat, en el marc de la col·laboració en el I Congrés Iberoamericà del Voluntariat Corporatiu. La sessió ha permès mostrar que les empreses

El nou paradigma col·laboratiu

Un dels projectes de referència de l’Institut Cerdà és ll Servei de Suport a la gestió de Crisis (SSgC). Es tracta d’una iniciativa pionera a nivell mundial, a través de