La sardina, en situació desesperada

ODS_Objectius_Desenvolupament_Sostenible_Respon.cat_SDG_Icons_CAT-01-14
Compromis_TerritoriFocus_Respon.cat

La sobreexplotació pesquera i el canvi climàtic -amb efectes com l’escalfament de l’aigua o la disminució de les aportacions de nutrients dels grans rius que ha alterat el plàncton- han deixat les sardines en estat de desesperació. Així ho explica un reportatge publicat avui a La Vanguardia, sota el títol més que explícit d’Adéu a la sardina.
El mar s’està quedant sense sardines i el problema afecta tota la Mediterrània, encara que a la costa de Tarragona i Castelló la situació és més que crítica. A més, les sardines són més petites i tenen menys greix... i s’enganxen a la paella!. “La situació desesperada dels pescadors és el reflex en terra ferma d’un problema de magnituds dramàtiques sota l’aigua”, diu el reportatge.
Alguns tècnics són partidaris d’aplicar una moratòria, i donar temps a la sardina a recuperar-se. Una operació semblant ja es va fer el 2005 al Cantàbric, quan es van deixar de pescar anxoves durant cinc anys.
Font: www.naciodigital.com

Us podria interessar també

Santacreu: “avui fem un pas rellevant en la trajectòria de l’RSE a Catalunya” #responcat

Tuits en ordre invers: respon.cat ‏@respon_cat  4 h Santacreu: #responcat no és de grans empreses. També obert a pimes, perquè l’RSE ha de ser transversal a totes les empreses i sectors Expandir

Entrevista a Josep M. Canyelles, coordinador de Respon.cat: “L’RSE és un estil de gestió i de lideratge”

La Vanguardia publica avui una entrevista a Josep Maria Canyelles, expert en RSE i coordinador de Respon.cat, en un suplement especial dedicat a la Responsabilitat Social Empresarial, titulat “RSE: responsabilitat

Es regularan les Empreses Socials a Catalunya

El Departament de Treball, Afers socials i Famílies, a través de la Direcció General d’Economia Social, del Tercer Sector, les Cooperatives i l’Autoempresa, està preparant un Decret regulador de les