La sardina, en situació desesperada

ODS_Objectius_Desenvolupament_Sostenible_Respon.cat_SDG_Icons_CAT-01-14
Compromis_TerritoriFocus_Respon.cat

La sobreexplotació pesquera i el canvi climàtic -amb efectes com l’escalfament de l’aigua o la disminució de les aportacions de nutrients dels grans rius que ha alterat el plàncton- han deixat les sardines en estat de desesperació. Així ho explica un reportatge publicat avui a La Vanguardia, sota el títol més que explícit d’Adéu a la sardina.
El mar s’està quedant sense sardines i el problema afecta tota la Mediterrània, encara que a la costa de Tarragona i Castelló la situació és més que crítica. A més, les sardines són més petites i tenen menys greix... i s’enganxen a la paella!. “La situació desesperada dels pescadors és el reflex en terra ferma d’un problema de magnituds dramàtiques sota l’aigua”, diu el reportatge.
Alguns tècnics són partidaris d’aplicar una moratòria, i donar temps a la sardina a recuperar-se. Una operació semblant ja es va fer el 2005 al Cantàbric, quan es van deixar de pescar anxoves durant cinc anys.
Font: www.naciodigital.com

Us podria interessar també

Principis del Pacte Mundial de Nacions Unides

L’any 1999, Nacions Unides va crear el Pacte Mundial -Global Compact en anglès-, una iniciativa internacional proposada pel secretari general Kofi Annan amb la finalitat de fomentar la ciutadania corporativa.

Entrevista al recent nombrat president del COAMB, Ricard Vizcarra

Amb motiu del dia Internacional de la Terra, entrevistem el recent nombrat president del Col·legi d’Ambientòlegs, Ricard Vizcarra. Vizcarra afirma que “les empreses milloren la seva competitivitat a través del seu

Ha començat l’RSE.Pime amb 16 empreses compromeses en la millora de la seva gestió responsable

El passat 18 de setembre va tenir lloc la primera sessió de l’RSE.Pime al Consell de Cambres de Catalunya amb 16 organitzacions catalanes compromeses en la millora de la gestió