La sardina, en situació desesperada

ODS_Objectius_Desenvolupament_Sostenible_Respon.cat_SDG_Icons_CAT-01-14
Compromis_TerritoriFocus_Respon.cat

La sobreexplotació pesquera i el canvi climàtic -amb efectes com l’escalfament de l’aigua o la disminució de les aportacions de nutrients dels grans rius que ha alterat el plàncton- han deixat les sardines en estat de desesperació. Així ho explica un reportatge publicat avui a La Vanguardia, sota el títol més que explícit d’Adéu a la sardina.
El mar s’està quedant sense sardines i el problema afecta tota la Mediterrània, encara que a la costa de Tarragona i Castelló la situació és més que crítica. A més, les sardines són més petites i tenen menys greix... i s’enganxen a la paella!. “La situació desesperada dels pescadors és el reflex en terra ferma d’un problema de magnituds dramàtiques sota l’aigua”, diu el reportatge.
Alguns tècnics són partidaris d’aplicar una moratòria, i donar temps a la sardina a recuperar-se. Una operació semblant ja es va fer el 2005 al Cantàbric, quan es van deixar de pescar anxoves durant cinc anys.
Font: www.naciodigital.com

About author

Us podria interessar també

Sense categoria

Bones Pràctiques de Responsabilitat Social Empresarial

Una de les finalitats de Respon.cat és contribuir a generar, compartir, i divulgar coneixement sobre la responsabilitat social de les empreses, i una les maneres de fer-ho és compartint casos

Últimes notícies

Aportacions de la campanya #IgualtatÉsUrgent8M @odeecambra

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona, l’Observatori Dona, Empresa i Economia (ODEE) de la Cambra de Comerç de Barcelona va proposar fer sentir la veu per a la

newsletter

Grup Alba i l’Olivera, lots gastronòmics

Des de l’obrador de galetes El Rosal del Grup Alba i L’Olivera Cooperativa portem 14 anys fent lots gastronòmics elaborats amb productes de qualitat fets per empreses d’economia social i