La sardina, en situació desesperada

ODS_Objectius_Desenvolupament_Sostenible_Respon.cat_SDG_Icons_CAT-01-14
Compromis_TerritoriFocus_Respon.cat

La sobreexplotació pesquera i el canvi climàtic -amb efectes com l’escalfament de l’aigua o la disminució de les aportacions de nutrients dels grans rius que ha alterat el plàncton- han deixat les sardines en estat de desesperació. Així ho explica un reportatge publicat avui a La Vanguardia, sota el títol més que explícit d’Adéu a la sardina.
El mar s’està quedant sense sardines i el problema afecta tota la Mediterrània, encara que a la costa de Tarragona i Castelló la situació és més que crítica. A més, les sardines són més petites i tenen menys greix... i s’enganxen a la paella!. “La situació desesperada dels pescadors és el reflex en terra ferma d’un problema de magnituds dramàtiques sota l’aigua”, diu el reportatge.
Alguns tècnics són partidaris d’aplicar una moratòria, i donar temps a la sardina a recuperar-se. Una operació semblant ja es va fer el 2005 al Cantàbric, quan es van deixar de pescar anxoves durant cinc anys.
Font: www.naciodigital.com

Us podria interessar també

Viver Bell-lloc, jardineria, manipulats i envasats

A Viver de Bell-lloc portem molts anys oferint serveis de qualitat i totalment professionalitzats per empreses i administracions que generen oportunitats laborals per a persones amb discapacitat. Estem especialitzats en

Respon.cat i el conseller Josep Rull exploren vies de col·laboració per fer de Catalunya un Territori Socialment Responsable

Avui el conseller de territori i sostenibilitat, Josep Rull, s’ha reunit amb una representació de la Junta directiva de Respon.cat . El president de Respon.cat, Josep Santacreu, ha mostrat la voluntat

La gestió del temps a l’empresa saludable, un àmbit clau de la Responsabilitat Social

El taller sobre gestió del temps inaugura el cicle de tallers pràctics sobre empresa saludable que organitza Respon.cat. Representants de diverses empreses i organitzacions van compartir experiències i bones pràctiques,