La sardina, en situació desesperada

ODS_Objectius_Desenvolupament_Sostenible_Respon.cat_SDG_Icons_CAT-01-14
Compromis_TerritoriFocus_Respon.cat

La sobreexplotació pesquera i el canvi climàtic -amb efectes com l’escalfament de l’aigua o la disminució de les aportacions de nutrients dels grans rius que ha alterat el plàncton- han deixat les sardines en estat de desesperació. Així ho explica un reportatge publicat avui a La Vanguardia, sota el títol més que explícit d’Adéu a la sardina.
El mar s’està quedant sense sardines i el problema afecta tota la Mediterrània, encara que a la costa de Tarragona i Castelló la situació és més que crítica. A més, les sardines són més petites i tenen menys greix... i s’enganxen a la paella!. “La situació desesperada dels pescadors és el reflex en terra ferma d’un problema de magnituds dramàtiques sota l’aigua”, diu el reportatge.
Alguns tècnics són partidaris d’aplicar una moratòria, i donar temps a la sardina a recuperar-se. Una operació semblant ja es va fer el 2005 al Cantàbric, quan es van deixar de pescar anxoves durant cinc anys.
Font: www.naciodigital.com

Us podria interessar també

Oberta la convocatòria dels Premis EMAS Catalunya 2018

Fins al 20 de setembre de 2018 està obert el període de presentació de candidatures als Premis EMAS Catalunya 2018. Els premis s’adrecen a organitzacions EMAS que tinguin com a

Article de Josep M. Canyelles a la Vanguardia "RSE: Per a quan la velocitat de creuer?"

Josep Maria Canyelles, coordinador de Respon.cat, és l’autor de l’article publicat ahir a la Vanguardia en el monogràfic dedicat a l’RSE. El monogràfic mostra alguns models de gestió socialment responsable,

Enquesta de DIRSE sobre la funció de la responsabilitat social

L’Associació Espanyola de Directius de Responsabilitat Social (DIRSE) i la Càtedra MANGO d’RSC d’ESCI-UPF estan realitzant un estudi sobre la funció de la Responsabilitat Social a l’empresa espanyola. Si la