“Hem de tenir un compromís amb el desenvolupament harmònic del nostre entorn”, segons Santacreu, convidat de la Fundació Gresol

“Hem de tenir un compromís amb el desenvolupament harmònic del nostre entorn”, segons Santacreu, convidat de la Fundació Gresol

  • Ha tingut lloc el dinar col·loqui de la Fundació Gresol amb el Dr. Josep Santacreu com a convidat.
  • El president de Respon.cat i conseller delegat de DKV Assegurances ha parlat del paper de l’empresa en un món més responsable.

La Fundació Gresol es va crear per formar i reforçar els vincles existents entre l’empresariat de la Catalunya Nova i constitueix un espai d’intercanvi d’idees. Avui s’ha consolidat com un excel·lent fòrum de trobada i debat dels temes d’actualitat amb major incidència en el món econòmic, empresarial, polític i social. Agrupa més de 150 empresaris i empresàries que representen les firmes més importants.
Santacreu ha presentat Respon.cat com l’organisme empresarial de referència en RSE a Catalunya i ha destacat la voluntat de tenir més presència al Camp de Tarragona. El president de Respon.cat ha interpel·lat els assistents fent referència a estudis que mostren que quan es pregunta sobre qui pot abordar millor els grans reptes actuals majoritàriament es respon que les empreses, però en canvi quan es pregunta si les empreses fan prou en aquest sentit, la resposta és negativa. Santacreu ha considerat aquest fet com un repte i una oportunitat.
Respecte a DKV Assegurances, ha explicat que una dimensió central de la seva responsabilitat social és que l’equip estigui compromès amb l’empresa. I ha afegit que cal mirar els processos empresarials i repensar la manera de seguir sent eficient alhora que també es crea valor per a altres, ja que les empreses hem de tenir un compromís amb el desenvolupament harmònic del nostre entorn.
En aquest sentit, el conseller delegat de DKV ha indicat que la creació de la Fundació Integràlia és una manera de mostrar que una empresa pot ser proactiva abordant els grans reptes de la societat. El projecte d’Integràlia va sorgir al 2000 amb 5 persones i ara ja són 500 treballant-hi i n’han format un total de 3.000. S’ha passat de donar resposta a una necessitat de centre de trucades a fer una iniciativa internacional de generació d’ocupació de persones amb discapacitats.
En resposta a una intervenció del col·loqui d’un directiu jubilat a qui una asseguradora li va apujar la pòlissa un 80%, Santacreu explica que l’RSE comença amb la gestió del cor del negoci ja que les expressions filantròpiques per elles mateixes poden ser merament un castell de focs si no hi ha més profunditat.
Els col·loqui de la Fundació Gresol són una de les activitats emblemàtiques i tenen lloc mensualment amb protagonistes de primer nivell. Els associats poden participar en una trobada en el qual predomina l’intercanvi d’opinions en un clima distès a través d’una conferència a càrrec de personalitats que aporten el seu punt de vista i transmeten coneixements i experiències en camps diversos que, més enllà de l’empres, abasten també la cultura, les finances, la política o la formació.
A través del clima de diàleg que s’estableix en aquestes trobades els membres de la Fundació Gresol entren en contacte amb opinions i punts de vista innovadors, enriquidors sens dubte tots ells. Anteriorment hi han participat personalitats rellevants com Baltasar Garzón, Artur Mas, Isidre Fainé, Jordi Pujol, Pedro Solbes, Lluís Bassat, Josep Piqué, Macià Alavedra, Luis del Olmo, Ferran Adrià, José Manuel Lara, Pasqual Maragall, Pedro Nueno, Albert Vilalta, o Mariano Rajoy, entre altres.

About author

Us podria interessar també

Últimes notícies

En el Dia internacional del voluntariat entrevistem Bernat Valls, director general d’Acció Cívica i Comunitària

Amb motiu del Dia internacional del voluntariat que se celebra cada 5 de desembre Respon.cat entrevista Bernat Valls, director general d’Acció Cívica i Comunitària. Valls declara que “podem afirmar que

Sense categoria

Oberta la convocatòria 2018 del programa RSE.Pime, un pla d’acció en RSE en 5 sessions

L’edició 2018 del programa RSE.Pime obre la convocatòria, fins al 23 de juliol es poden enviar solicituds de participació. L’RSE.Pime, el programa de referència en Responsabilitat Social per a les pimes catalanes, ofereix de

Sense categoria

Dilluns 15 presentarem 20 casos de bones pràctiques d’RSE

Els 20 casos de bones pràctiques de Responsabilitat Social recollits en una publicació corresponen a pimes i microempreses de sector i territoris diversos Es presentaran aquest dilluns 15 de desembre