[Entrevista] Pilar Abelló: en aquesta situació la gestió responsable i el bon govern són vitals

Recull d'entrevistes realitzades a empreses membres de Respon.cat en el el marc de col·laboració amb Corresponsables, media partner especialitzat en RSE i empresa membre de l’Associació.
Aquestes entrevistes mostren algunes bones pràctiques en matèria de Responsabilitat Social d’empreses compromeses amb la gestió responsable com a element competitiu i amb visió de futur.
Tot el material ha estat publicat en un especial de Corresponsables on es posa el focus en l’objectiu comú d’aquestes organitzacions de contribuir a fer un món millor i promoure la consciència ciutadana i organitzacional des d’un plantejament empresarial.

PILAR ABELLO FERRER, administradora d'N2a EXPRESS, SL

Com està apostant per la gestió socialment responsable la vostra organització? Ens podeu explicar breument la seva evolució fins a l’actualitat?

El nostre compromís amb l'RSE ens ve de força temps enrere, quan el producte que s'ofereix a l'empresa és sostenible, integrar l'RSE a l'organització, és molt més fàcil, ve pràcticament de la mà.

Podeu especificar algunes bones pràctiques o iniciatives concretes que estigueu desenvolupant i quins són els seus objectius?

Són moments econòmicament complicats. Oferim a empreses i autònoms que puguin vendre els nostres productes amb el seu marge de distribuïdor, ajudant en tot el procés i donant el suport necessari.

Creem nous canals de distribució buscant productes reutilitzables, de lloguer, més econòmics i que donin el servei amb les normatives que es plantegen davant la nova situació. Busquem manera de crear llocs de treball per als més desfavorits.

Quina és la situació actual de la gestió responsable i el govern corporatiu i les seves principals barreres i obstacles?

És una situació on la gestió responsable i el govern corporatiu és vital. Per sortir o intentar pal·liar una mica els efectes de la crisi, la corporació en economies socials és l'única solució. Necessitem crear empreses i activitats amb gran valor ètic, pensant en els més desafortunats. Hi ha molt valor desaprofitat que cal incorporar al mercat laboral. És el moment de crear mà d'obra, i repartir oportunitats.

Les barreres i obstacles son que ha de sortir de el sector privat, no hi ha consciència d'aquesta necessitat en àmbit polítics.

Quins són els altres reptes i desafiaments de la vostra organització en matèria d’RSE, sostenibilitat i ODS?

Apliquem els ODS al màxim en la nostra vida quotidiana aportant el nostre granet de sorra. A nivell empresarial, el que més posem en pràctica és el 17, el de les aliances. És moment de sumar esforços, no hi ha competència en el mercat, hi ha suma de coneixement, suma d'esforços, i suma de sinergies.

Quina importància té per a vosaltres formar part de Respon.cat?

És de màxima importància envoltar-te de gent que busca els teus mateixos objectius per ajudar-nos mútuament. La unió fa la força, cada un, en funció de la seva mida, coneixement i activitat, suma en els objectius marcats. A través de Respon.cat és més fàcil fer el camí, i arribar molt més lluny. És una suma potencial de coneixement, energia.

About author

Us podria interessar també

Sense categoria

21 de maig, Dia Mundial de la Diversitat Cultural pel Diàleg i el Desenvolupament: bones pràctiques en la gestió de la diversitat d’orígen

Amb motiu del Dia Mundial de la Diversitat Cultural pel Diàleg i el Desenvolupament, Respon.cat ha elaborat un monogràfic amb bones pràctiques d’organitzacions compromeses en la gestió de la diversitat d’origen.  L’agenda

Sense categoria

Atenció pimes: ja es pot demanar informació per a la nova edició d’RSE.Pime

En les properes setmanes s’obrirà la convocatòria per participar en el programa RSE.Pime 2017 dirigit a pimes catalanes. Des d’ara ja es pot demanar informació RSE.Pime és un programa pràctic i

Sense categoria

Entrevista a Joan Piñol: Per cada euro invertit en programes de salut, hi ha un retorn mínim per a l’empresa del doble

  Amb motiu del Dia Mundial de la Salut, Respon.cat ha elaborat un monogràfic sobre salut i empresa on podem llegir l’entrevista a Joan Piñol, director general de la Fundación