Entrevista al president de Respon.cat a La Mañana amb motiu de l’Acte de lliurament dels Premis Respon.cat 2016

Entrevista_Dr.Santacreu_Premis_Respon.cat

  • El diari La Mañana ha publicat l'entrevista del Dr. Santacreu amb motiu de l'Acte dels Premis Respon.cat 2016
  • Sis empreses i un territori exhibiran els seus compromisos en responsabilitat social en l'acte que se celebrarà dilluns 21 a la Seu Vella [inscripcions obertes]
"Moltes empreses de Lleida han superat els problemes de localització"

Lleida acull el proper dilluns l'acte de entregade dels Premis Respon. cat, que reconeix a diverses empreses catalanes per la responsabilitat social.

Respon.cat és un organisme que vol implicar les empreses i les organitzacions empresarials per tal de promoure un salta qualitatiu i quantitatiu en la responsabilitat social a Catalunya. Josep Santacreu, president de Respon.cat, explica els detalls de la filosofia que vol transmetre l'organisme.
P. Els premis Respon.cat volen reconèixer a les empreses per la seva responsabilitat social. Quins valors es tenen en compte a l'hora d'escollir a les millors empreses?
R. Nosaltres, les organitzacions assumim el repte de servir a la societat d'on formem part i la nostra sostenibilitat empresarial comença per l'ètica i el bon govern, amb compromís social. En aquest sentit volem anima les empreses a millorar el seu entorn fent alguna cosa més que complir les lleis i crear ocupació. El nostre objectiu és promoure l'ètica, el compromís, la transparència i la igualtat d'oportunitats.
P. Aquest any s'han afegit dues categories en els premis, un fa referència a la gestió de la diversitat d'origen ...
R. Sí, la integració de les persones immigrants és encara un repte en què s'ha de seguir avançant tant per part dels governs com des de les empreses. I moltes han donat molts passos positius en el reconeixement de la diversitat d'origen.
P. Un altre dels reconeixements es refereix a la reforma horària ... Creu que finalment la nostra societat pot conciliar la vida laboral i familiar?
R. Necessitem un canvi d'horari adaptat al format europeu per millorar la competitivitat del país i la conciliació.
Aquest és un tema que abasta la societat en general i aquí les empreses poden fer molt, ES poden fer moltes combinacions com reduir la pausa per dinar en els casos que es pugui. Les empreses grans i les multinacionals són les que més estan incidint en aquesta qüestió, i confio que poc a poc arribarem a uns horaris més flexibles.
P. Molts informes asseguren que hauran de passar molts anys fins a aconseguir una igualtat entre homes i dones a nivell laboral. Com es pot revertir aquesta situació?
R. S'han de fomentar polítiques per evitar que la maternitat estigui tan penalitzada. És un tema que s'ha d'abordar d'una manera més franca i hi ha un ventall d'opcions com oferir ajudes per a guarderies, o igualar els permisos de maternitat i de paternitat. S'ha de sortir d'aquest immobilisme.
P. Quines potencialitats li veu a les empreses i pime de Lleida?
R. Hem pogut veure que moltes empreses de la demarcació han superat obstacles com la manca de recursos o els problemes de localització geogràfica. És qüestió de posar esforç i imaginació. La meva recomanació és innovar i posar la mirada en la internacionalització.
P. Quins consells donaria a les empreses lleidatanes per millorar en responsabilitat social?
R. He de dir que pot ser que el dilluns alguna empresa de Lleida rebi un reconeixement en aquest sentit. El meu consell és potenciar els valors socials i atrevir-se a repensar el paper de les empreses i les pràctiques en benefici de la pròpia signatura i el seu entorn.

Font: Diari La Mañana
Enllaç directe al pdf
Entrades relacionades

About author

Us podria interessar també

Sense categoria

[Microvídeo] Gràcies a Vector 5 · Excel·lència i Sostenibilitat per fer possible Respon.cat

Gràcies a Vector 5 · Excel·lència i Sostenibilitat per fer possible Respon.cat, juntament amb les altres 36 empreses membres que en formen part. Microvídeo a càrrec d’Albert Huerta, soci de Vector

Sense categoria

CreaRSA, serveis de comunicació responsable

La Responsabilitat Social Audiovisual o RSA entén el fet audiovisual, i en conseqüència l’utilitza, en el conjunt de la seva cadena de valor, com una eina per a la creació

Sense categoria

Taller d’aprofundiment "Temps de treball i conciliació" organitzat per RSCat

Primer Taller que s’organitza en el marc del II Cicle formatiu RSCat durant el mes de novembre. En aquest primer taller s’abordarà el “Temps de treball i la concicliació” Obert