Els nous models de lideratge dediquen un 80% del temps a la gestió de persones, afirma Sandra Masoliver a la trobada de líders empresarials de Respon.cat

  • Una quarantena de 1s directius i directives de Respon.cat debaten sobre nous models de lideratge al dinar col·loqui que l’associació celebra cada any.
  • Masoliver, empresària i presidenta del Fòrum Carlemany, ha alertat que calen nous models de lideratge en una ponència inspiradora.

El dinar col·loqui ha aplegat directius i directives d’empreses membres de Respon.cat que han compartit un espai de debat sobre nous models de lideratge amb la presidenta del Forum Carlemany i CEO del GrupMasoliver, Sandra Masoliver Oliva.

Davant d’un auditori amb representants de quaranta empreses membres, tan grans com pimes, Masoliver ha compartit reflexions sobre els nous models de lideratge i cap on mira el món empresarial del futur. L’empresària garrotxina ha declarat convençuda que “les empreses que no tinguin propòsit no tindran futur” ja que tant la clientela com el talent ho reclamen cada cop més.

Ha afegit que “som a l’era de l’aprenentatge i la capacitat d’innovar ens permetrà adaptar-nos als nous reptes que haurem d’afrontar”, especialment en un context en què totes les principals forces disruptives tenen a veure amb la tecnologia, com la IA i l’automatització.

El rol dels lideratges està canviant, ja no es porta el lideratge de donar ordres. Les persones líders hauran de ser properes, tenir capacitat d’adaptació als canvis i capacitat de gestionar les emocions, un dels grans reptes dels nous lideratges.

Dinar de 1s executius/ves

Masoliver està convençuda que, després de la generació Z, en 10 anys les empreses necessitaran incorporar directius i directives Alfa, que no s’orientaran pels guanys de l’empresa sinó pel propòsit empresarial, amb equips que aportin valor perquè moltes de les tasques que avui fem les persones es desenvoluparan amb IA. “El lideratge ètic cada cop és més important i els nous negocis ja es pensen perquè siguin sostenibles des de l’arrel”.

Rafel Oncins Pujol, president de Respon.cat i responsable d’RSC de Plusfresc Supermercats, ha destacat que aquest espai de trobada reforça el lideratge de Respon.cat i la creació de la xarxa d’empreses.

Mercè Mullor Boix, consellera delegada Grup Mullor Facility Services i expresidenta de Respon.cat, ha aprofitat aquest espai per anunciar que el 27 de juny a les 17h es presentarà a la Casa Llotja de Mar el Manifest per una economia amb propòsit, una iniciativa promoguda transversalment per les diverses organitzacions empresarials de Catalunya.

Embotits Mallart dinar de 1s executius/vesLa trobada ha tingut lloc al restaurant “la Fourchette” de  l’INOUT HOSTEL, una iniciativa social sense ànim de lucre que té com a objectiu proporcionar suport i oportunitats per al progrés personal, social i laboral dels nens i adults amb discapacitat intel·lectual. A més, s’ha pogut degustar fuet Mallart, un obrador social de la Fundació Mas Albornà, organització membre de Respon.cat que insereix persones amb discapacitat, trastorn mental i risc d’exclusió de l’Alt Penedès.

Respon.cat, iniciativa empresarial per al desenvolupament de la responsabilitat social a Catalunya, és una associació que agrupa més d’un centenar d’empreses compromeses amb el progrés de la seva RSE i que pretén fer de Catalunya un territori socialment responsable. Va néixer el 2014 com a organisme empresarial de referència en RSE a Catalunya, i disposa d’un Consell social amb les principals organitzacions empresarials de Catalunya. Funciona amb grups de treball, espais d’aprenentatge i de cocreació per a les empreses membres, i organitza anualment els Premis Respon.cat i el programa d’acompanyament RSE.Pime.

About author

Us podria interessar també

Sense categoria

Participació de Respon.cat al Marketplace i al Congrés Iberoamericà de Voluntariat Corporatiu

Aquest dilluns 20 i dimarts 21 d’octubre Respon.cat ha participat amb gran implicació en dos esdeveniments importants sobre Voluntariat d’Empresa. Aportem els enllaços a les entrades que hem publicat explicant

Sense categoria

Diàleg a fons a la Jornada de transferència dels Premis Respon.cat

Aquest matí s’ha celebrat la Jornada de transferència de les iniciatives premiades als Premis Respon.cat 2015. Josep Santacreu, president de Respon.cat, ha posat de relleu l’oportunitat d’aprenentatge que suposa aquesta

newsletter

[Vídeo] La Unió Catalana d’Hospitals ens movem per les persones

Amb la voluntat de mostrar com responen les empreses compromeses davant la crisi del coronavirus, Respon.cat ha elaborat un recull de vídeos amb propostes, bones pràctiques, crides o altres iniciatives