Contra el malbaratament alimentari: Menjar samarità

ODS_Objectius_Desenvolupament_Sostenible_Respon.cat_SDG_Icons_CAT-01-02
Cohesio_Social_Focus_Respon.cat

 

[Article] Menjar samarità

de Carina Farreras
La paradoxa que es dóna en els nostres temps és la següent: persones que passen gana d’una banda; menjar que es llença, de l’altra. Quan passa el camió de les escombra­ries per recollir els desaprofitaments que ha deixat l’escola, els alumnes han arribat ja a casa. Un de cada quatre viu en llars pobres, amb pares preocupats perquè no saben si aconseguiran menjar per a aquesta –i cada– nit. Amb les escombraries escolars se’n va el sobrant del dinar que no ha estat consumit aquell dia. Pasta, ver­dura, llegum, pollastre, carn, peix... etcètera. Racions d’aliments cuinats, saborosos, nutritius, equilibrats, reaprofitables a un cost energètic mínim per l’usuari final.
Totes les escoles cuinen per sobre del que acaben menjant els seus comensals: per si una safata cau, per si hi ha més repeticions, per si s’hi apunta algun professor no previst inesperadament, per si ve inspecció... Resultaria temerari donar un xifra de l’excedent global a les escoles de Catalunya. Aquesta xifra depèn de variables com l’eficiència de la cuina o la mida del menjador. S’estima que a petites escoles d’un centenar d’alumnes podrien quedar per consumir entre dues i cinc ra­cions diàries de mitjana. Si el centre augmenta a 200 nens, podria arribar a 5 o 7 racions. En escoles que tenen més d’un miler de nens estaríem parlant de 30 o 40 ra­cions al dia. Es tracta de mitjanes, i en alguns centres l’excedent és més gran que en d’altres. Hi cal afegir els testimonis, les mostres obligatòries que exigeix la inspecció per fer anàlisi. Però no hi ha dades generals sobre les escoles, i com que no n’hi ha, no existeixen, i resulta difícil actuar sobre el que no existeix.[llegir més]
Font: www.lavanguardia.com

Us podria interessar també

Col·loqui “Inquietuds del DIRSE”

Una vintena de directors i directores d’RSE comparteixen inquietuds i reptes de futur en el Col·loqui “Inquietuds del DIRSE” organitzat per DIRSE i Respon.cat El col·loqui, presidit per Antoni Ballabriga

Acte de reconeixement de Bones Pràctiques de Responsabilitat Social Empresarial · 15 de desembre 18’30h

Respon.cat organitza un acte de reconeixement de bones pràctiques de Responsabilitat Social que tindrà lloc el 15 de desembre a les 18h30 a la Llotja de Mar de Barcelona. L’acte servirà

Respon.cat obre un nucli a Lleida per impulsar la Responsabilitat Social Empresarial

Les micro-empreses i les pimes rebran suport gratuït per fer un pla d’acció d’RSE L’RSE ha d’esdevenir un compromís de gestió que posicionarà les empreses i donarà confiança al consumidor