[Article #TSR] Com una empresa pot ajudar a fer canvis i crear noves cultures tant dins el sector com en les relacions laborals?

TSR_capçalera_blog_Respon.cat
Joana_Amat_AmatJoana Amat
Codirectora general d’Amat Immobiliaris

A Amat Immobiliaris hem estat persones inquietes i socialment compromeses, en especial perquè sempre hem considerat l’habitatge com un tema molt sensible, estem parlant de famílies i no d’un codi dins un fitxer, famílies que si no renovem un contracte o fem un desnonament els pot afectar a nivell personal, escolar, relacional, etc.

En el cas dels desnonaments en especial, hem treballat per aportar, amb imaginació i constància, solucions que evitessin el més dramàtic, que és el llançament d’una família al carrer. No vol dir que ho hàgim aconseguit el 100% però si que estem sobre la mitjana del 80% de desnonaments evitats i, sobretot, el més important és que és tot un equip que treballa per aconseguir que no baixi aquest rati.

Però el mateix podríem dir pel que fa a previsió, que tampoc hagin de passar per aquest tràngol possibles compradors amb operacions impossibles financerament: que siguem coneixedors, cap de les nostres vendes, fossin del segment que fossin, han acabat aquests darrers anys amb un problema de desnonament, senzillament perquè quan ha fet falta, hem recomanat a un client que no seguís endavant perquè no veiem clara la seva capacitat de devolució dels crèdits. Una operació perduda per nosaltres i un client fidelitzat per sempre.

Una característica de la nostra empresa va ser també decidir tenir dones i només dones fins l’any 2008, que amb motiu dels 60 anys vam passar a ser mixtes.

Tenir dones tenia molts avantatges pel que fa al bon servei, però també tenia els seus problemes i no ens va fer por, tot al contrari, buscar en cada moment la solució per tal de retenir el talent: des de calendaris laborals ja fa 30 anys adaptats al calendari escolar, a Teletreball des del moment  que ho  va permetre la tecnologia, a avui que fem la maternitat a la carta (cada dona pot dissenyar la seva baixa maternal i lactància  amb còmput d’hores al llarg de tot un any).

Podem demostrar que, amb una bona entesa entre empresari i treballadora, ningú té perquè renunciar a la seva carrera professional pel fet de ser mare, tot al contrari, tenen més força i se senten més empoderades que mai. Per l’empresa és bona aquesta força i per la mare és bo saber que té marge per poder gaudir de la maternitat i de la feina, involucrant sempre els equips de treball i en especial als clients que ho accepten de molt bon grat.

A la nostra empresa la bretxa salarial no existeix, com vam poder demostrar finalment al 2008, doncs una típica visió que havíem hagut de suportar de molts competidors nostres és que només teníem dones perquè eren més econòmiques!!

M’encantaria participar amb vosaltres a Respon.cat, doncs segurament és un dels millors llocs per poder ampliar aquestes inquietuds.

-

 

Amat Immobiliaris és una empresa creada fa 70 anys que volem ser una empresa diferent, en qualitat, en atenció al client, en tecnologia etc. es basa sobre 3 grans eixos: Patrimonial administrant més de 24.000 departaments; Comercial, especialitstes en obra nova, luxury i venda o lloguer estàndar; i Consultoria, amb desenvolupament de plans urbanístics, sòl i vendes patrimonials. Amb tres oficines i quasi 100 persones de plantilla.

L'RSE de l’empresa està basada en funció de les necessitats detectades dels diferents grups d'interès -treballadors, clients, proveïdors, competència sector i societat- com ara la conciliació amb calendaris laborals adaptats a vacances escolars, maternitat a la carta, flexibilitat horària, transparència interna i externa, suport a activitats culturals i socials (Càncer, F. Aprenem, Taula escriptors de Sant Cugat)

 

TSR+10Algunes persones i organitzacions participants al Seminari TSR+10, que tindrà lloc el 8 de juny a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer de Vilanova i la Geltrú, han volgut compartir amb els altres participants i de manera oberta a totes les persones interessades en l’RSE i en el desenvolupament de Territoris Socialment Responsables, una reflexió sintètica sobre el seu punt de vista, sobre alguna acció que porten a terme, sobre alguna proposta… Aquest espai d’aportacions està obert a altres organitzacions que, encara que no participin al Seminari, vulguin contribuir a publicar alguna reflexió vinculada de manera molt sintètica.

TSR_agrupats_Respon.cat

About author

Us podria interessar també

Novetats

El proper 30 de juny Carlota Pi amb “RSE i Pimes, marcar la diferència” a l’acte RSE.Pime

Carlota Pi, cofundadora i directora executiva d’Holaluz, parlarà sobre “RSE i Pimes, marcar la diferència“, a l’acte RSE.Pime el proper 30 de juny a les 16.00h en streaming. Durant l’acte