Ampliem el termini d’inscripció de l’RSE.Pime fins al 15 de juliol

Ampliem el termini d’inscripció de l’RSE.Pime fins al 15 de juliol

  • La convocatòria per sol·licitar de participar en el programa RSE.Pime està oberta fins al 15 de juliol.
  • L'RSE.Pime és una oportunitat perquè les pimes avancin en la gestió de les responsabilitat social en cinc sessions presencials i dues tutories personalitzades.

  Més informació sobre l'RSE.Pime   Sol·licitud d'inscripció a l'RSE.Pime FINS AL 15 de juliol

Presentació de l'RSE.Pime

 L'RSE.Pime l'organitza Respon.cat ambel suport de la Generalitat de Catalunya i la col·laboració del Consell de Cambres de Comerç.

RSE.Pime és un programa pràctic d’implantació de l’RSE a les pimes catalanes organitzat per Respon.cat que compta amb el suport del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya i la col·laboració del Consell de Cambres de Catalunya.

RSE.Pime ha de servir per a què les empreses participants acabin disposant d’un Pla d’acció d’RSE que hagi estat elaborat per elles mateixes, seguint la metodologia proposada i comptant amb l’acompanyament expert i espais de trobada amb les altres empreses participants.

A QUI S´ADREÇA?


El programa s’adreça a persones del nivell directiu de pimes i microempreses que durant mig any es reuniran un cop al mes per aprofundir en el sentit empresarial de l’RSE i desenvolupar el propi Pla d’acció. Rebran eines i procediments de millora en la gestió econòmica, social i ambiental  a partir de la implantació dels valors d’RSE a la cultura empresarial de l’organització.

La força d’RSE.Pime és que ofereix a les empreses de manera àgil un programa complet d’aprenentatge sobre l’RSE amb 5 tallers directius en grups reduïts, més dues sessió de consultoria a l’empresa, i una darrera trobada general per avaluar, tot orientat a l’acció.
COM S´ESTRUCTURA


RSE.Pime s’estructura com una xarxa d’aprenentatge de Responsabilitat Social que pretén la integració de la sostenibilitat en les 15 pimes seleccionades com a participants.

Després d’una introducció al marc conceptual i una autoavaluació, una anàlisi de la sostenibilitat segueix en què cada empresa reflexiona sobre l’impacte social de la seva activitat principal i busca solucions que poden tenir un efecte positiu en les persones, el medi ambient i la comunitat. El resultat és un pla d’acció que es discuteix amb altres gestors que participen a la xarxa d’aprenentatge. Al final del programa, els participants han comprès què significa la sostenibilitat per als seus negocis, han tingut l’oportunitat d’experimentar i han conformat un pla d’acció.

  • Disposar d’un Pla d’acció elaborat per la pròpia empresa per mitjà d’un procés àgil i pràctic.
  • Començar immediatament a gestionar la pròpia RSE mitjançant un programa adaptat a les característiques de les pimes.
  • Disposar d’un acompanyament expert i la possibilitat de compartir els progressos amb altres directius de pimes, creant sinergies.
  • Participar d’una xarxa de coneixement més enllà del període inicial. Gaudir de visibilitat del compromís i del reconeixement d’haver participat en el programa (logo acreditatiu)

Els cinc tallers presencials es realitzen al Consell de Cambres de Barcelona (Av Diagonal 452-454, Barcelona), i les dates fixades són les següents (sempre en dimarts i de 9.00-13.00h):

  • • 17 de setembre
  • • 8 d'octubre
  • • 29 d'octubre
  • • 19 de novembre
  • • 3 de desembre

Us podria interessar també

Participeu en les Jornades de Transferència 2023

Sobre les Jornades de Transferència. Es tracta d’un seguit de jornades que consten de: Sessió plenària + taller d’empresa gran (presencial) 5 tallers, un per cada categoria dels premis i

“Les empreses que no incorporin el compromís social en els seus valors i propòsit quedaran excloses d’un consens social creixent, cada cop més sòlid”, segons el president de La Unió

En el marc del Manifest per una Economia amb Propòsit us oferim una sèrie d’entrevistes quinzenals a les seves organitzacions empresarials promotores. Aquest cop hem entrevistat a Joan Maria Adserà, president

Debat sobre reinserció laboral i càncer de mama

La FECEC, Junta contra el càncer, organitza el proper 22 d’octubre al Paranimf de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona, el debat sobre ‘Reinserció laboral i el càncer de mama’ L’objectiu de