Ametller Origen comparteix el seu sentit de propòsit amb altres empreses catalanes d’alt compromís

  • El passat divendres vam celebrar el dinar col·loqui amb 1rs/res executives d’empreses membres de Respon.cat a l’Ametller Mercat d’autors.
  • Una cinquantena d’empreses vam debatre sobre els reptes que es plantegen en matèria de sostenibilitat i compromís amb Josep Ametller, cofundador d’Ametller origen.

Volem canviar el món venent bledes” afirma Josep Ametller, cofundador d’Ametller Origen, en el dinar col·loqui anual de primers i primeres executives d’empreses membres de Respon.cat que s’ha celebrat a l’espai Ametller Mercat d’autors.

Una cinquantena de primers executius i executives d’empreses catalanes han assistit al dinar col·loqui que celebra anualment Respon.cat per generar espais de debat sobre com s’estan abordant els reptes empresarials des de la sostenibilitat i la responsabilitat social.

Des dels seus orígens, ara fa 20 anys, Ametller Origen s’ha mantingut fidel al seu propòsit: promoure un estil de vida més saludable i sostenible facilitant l’accés a una alimentació més nutritiva, plaent i neta, amb un ferm compromís amb la societat i el medi ambient.

En aquesta línia, Josep Ametller ha exposat el projecte revolucionari que estan engegant i que vol ser el punt de trobada de l’agricultura sostenible del sud d’Europa: l’Agroparc. A Ametller li brillen els ulls quan explica el que anomenen el primer “districte agroindustrial d’energia positiva i CO2 negatiu”, una gran àrea de producció circular que generarà més de 3.000 llocs de treball directes, indirectes i induïts.

Les bones pràctiques que ha explicat i la manera com pretén abordar els reptes de futur han deixat una sensació d’empresa exemplar davant els reptes de sostenibilitat. A més, el cofundador l’Ametller Origen ha evidenciat el seu caràcter emprenedor davant la pregunta de si Ametller Origen té previst créixer, indicant que segur que estan oberts a poder exportar el seu model de negoci en el futur, sempre adaptant-lo a la proximitat de cada territori.

La presidenta de Respon.cat, Mercè Mullor, consellera delegada de Mullor Services, posa en valor les “empreses amb propòsit” que cada vegada estan més presents en el teixit empresarial i que són la resposta, allò que ha de servir d’inspiració i que no s’ha de confondre amb els objectius estratègics. Mullor reconeix que “es pensa erròniament que les empreses només existeixen per guanyar diners, però cal aprofundir perquè hi ha més d’una veritable raó d’existir”.

Les empreses presents al dinar col·loqui son empreses compromeses, innovadores, atrevides, empreses que en moment de pandèmia i malgrat la complexitat del context han gestionat aquest escenari advers des de la responsabilitat social, cercant solucions i fórmules pensant en les persones, han fet bandera del seu propòsit. Són algunes de les moltes empreses que se sumen a la revolució de les empreses amb propòsit.

About author

Us podria interessar també

Últimes notícies

Auren proposa 17 relats amb consciència social en el marc del projecte Auren Altaveu 17 ODS

Auren, empresa membre de Respon.cat, proposa 17 relats amb consciència social en el marc del projecte Auren Altaveu 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Amb motiu del St. Jordi 2021

Sense categoria

[Entrevista] Marc Brugueras: volem crear un model de gestió ètica viu, pensat per evolucionar amb l’organització

Recull d’entrevistes realitzades a empreses membres de Respon.cat en el el marc de col·laboració amb Corresponsables, media partner especialitzat en RSE i empresa membre de l’Associació. Aquestes entrevistes mostren algunes

Últimes notícies

Marketplace virtual Respon.cat: activem les relacions d’empreses compromeses amb la sostenibilitat

· Us convidem a participar al primer Marketplace virtual per a empreses membres de Respon.cat, on també hi estan convidades altres empreses compromeses. · Aquesta serà una gran oportunitat per