- Aigües de Barcelona, empresa membre de Respon.cat, entén l'economia circular i el desenvolupament sostenible com a eixos estratègics de la seva activitat.
- L'economia circular és un dels elements clau del projecte Focus de l'RSE a Catalunya, l'agenda local de la responsabilitat social al nostre país.
L'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat i Aigües de Barcelona, juntament amb el seu centre tecnològic Cetaqua, han signat un conveni de col·laboració per impulsar projectes d'economia circular en aquest municipi del Baix Llobregat.
La iniciativa pretén desenvolupar, en els pròxims mesos, una metodologia d'economia circular basada en la relació entre aigua, energia i residus, que permetrà dur a terme diferents accions per reduir, reutilitzar i reciclar els recursos del municipi.
El projecte estudiarà els recursos del nucli urbà, el cicle urbà de l'aigua, el polígon industrial i el parc agrícola de Sant Feliu de Llobregat, per identificar potencials col·laboratius entre ells. La metodologia d'estudi, que serà aplicable a altres municipis, també servirà de base per a la preparació d'una proposta europea conjunta al voltant de l'economia circular que s'espera presentar a les properes convocatòries de finançament públic comunitària.
A l'acte de signatura del conveni, Jordi San José, alcalde de la població, ha destacat que "la gestió sostenible de l'aigua és un dels reptes més importants del segle XXI, tenint en compte el canvi climàtic".
Per la seva banda, Ignacio Escudero, director general d'Aigües de Barcelona, ha remarcat "l'aposta d'Aigües de Barcelona per l'economia circular i el desenvolupament sostenible com a eixos fonamentals de la seva estratègia". Finalment, Carlos Montero, director general d'Cetaqua, ha manifestat que "aquest és un primer pilot, esperem que aviat molts altres municipis es sumin a l'estratègia de l'economia circular"
L'economia circular, una aposta estratègica
Aigües de Barcelona entén l'economia circular i el desenvolupament sostenible com a eixos estratègics de la seva activitat. Aquesta aposta es reflecteix en iniciatives concretes que la companyia ja està duent a terme en la gestió del cicle integral de l'aigua, com la valorització de residus per donar-los un nou ús que permeti l'autosuficiència energètica de tots els processos del cicle integral de l'aigua. Al municipi de Sant Feliu de Llobregat, la planta depuradora que gestiona Aigües de Barcelona contribueix a la recuperació mediambiental del tram baix del riu Llobregat, gràcies a la línia de tractament que permet la regeneració i reutilització de l'aigua tractada.
La signatura d'aquest conveni permetrà aprofundir en la implementació d'accions d'economia circular en el municipi, un pas més en la voluntat d'Aigües de Barcelona i l'Ajuntament de Sant Feliu d'aplicar solucions innovadores en la gestió del cicle integral de l'aigua i dels recursos de la ciutat que permetin assegurar el desenvolupament sostenible del municipi en tots els seus vessants: mediambiental, econòmica i social.
Font: www.iagua.es