Contra el malbaratament alimentari: Menjar samarità

ODS_Objectius_Desenvolupament_Sostenible_Respon.cat_SDG_Icons_CAT-01-02
Cohesio_Social_Focus_Respon.cat

 

[Article] Menjar samarità

de Carina Farreras
La paradoxa que es dóna en els nostres temps és la següent: persones que passen gana d’una banda; menjar que es llença, de l’altra. Quan passa el camió de les escombra­ries per recollir els desaprofitaments que ha deixat l’escola, els alumnes han arribat ja a casa. Un de cada quatre viu en llars pobres, amb pares preocupats perquè no saben si aconseguiran menjar per a aquesta –i cada– nit. Amb les escombraries escolars se’n va el sobrant del dinar que no ha estat consumit aquell dia. Pasta, ver­dura, llegum, pollastre, carn, peix... etcètera. Racions d’aliments cuinats, saborosos, nutritius, equilibrats, reaprofitables a un cost energètic mínim per l’usuari final.
Totes les escoles cuinen per sobre del que acaben menjant els seus comensals: per si una safata cau, per si hi ha més repeticions, per si s’hi apunta algun professor no previst inesperadament, per si ve inspecció... Resultaria temerari donar un xifra de l’excedent global a les escoles de Catalunya. Aquesta xifra depèn de variables com l’eficiència de la cuina o la mida del menjador. S’estima que a petites escoles d’un centenar d’alumnes podrien quedar per consumir entre dues i cinc ra­cions diàries de mitjana. Si el centre augmenta a 200 nens, podria arribar a 5 o 7 racions. En escoles que tenen més d’un miler de nens estaríem parlant de 30 o 40 ra­cions al dia. Es tracta de mitjanes, i en alguns centres l’excedent és més gran que en d’altres. Hi cal afegir els testimonis, les mostres obligatòries que exigeix la inspecció per fer anàlisi. Però no hi ha dades generals sobre les escoles, i com que no n’hi ha, no existeixen, i resulta difícil actuar sobre el que no existeix.[llegir més]
Font: www.lavanguardia.com

About author

Us podria interessar també

Sense categoria

Ja estan disponibles les fitxes de bones pràctiques de les empreses participants al programa RSE.Pime 2015

Ja estan disponibles els casos de Bones Pràctiques de Responsabilitat Social de les empreses que van participar en el programa RSE.Pime 2015. L’RSE.Pime és un programa pràctic d’implantació de l’RSE a les

Sense categoria

Bona pràctica: enquesta a pimes “antigues participants” en programes d’RSE

Sovint l’avaluació dels programes es limita als resultats immediats sense atendre l’impacte en el llarg termini. Fer un esforç per analitzar aquest impacte hauria de ser una bona pràctica rellevant,

Sense categoria

Cafès Novell, promovem el producte sostenible

Les gamma Residu 0 de Cafès Novell es presenta com una solució per retre més responsable el plaer de degustar un bon cafè. Es tracta d’una línia de càpsules i