Els germans Roca rebran el Reconeixement personal en els Premis Respon.cat 2024
- Els germans Roca són Ambaixadors de Bona Voluntat per al Programa de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides, que integra accions clares alineades amb els ODS.
- S’obren les inscripcions de l’esdeveniment, que enguany tindrà lloc a Mataró.
- 📅 Dia: dimecres 12 de febrer de 2025
- ⏰ Hora: 17:00 a 18:15h i després hi haurà un còctel
- 📍 Lloc: Ateneu Centre Cultural de la Fundació Iluro (entrada pel Carrer Bonaire, 3, Mataró)
- 💶 Entrada lliure amb inscripció prèvia
- ➡️ Inscripcions: https://respon.cat/acte-lliurament-premis-respon-cat-2024/
Els germans Roca, Joan, Josep i Jordi, destaquen en el seu lideratge en projectes sostenibles i el seu paper com a referents culturals. Són Ambaixadors de Bona Voluntat per al Programa de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides, que integra accions clares alineades amb els ODS. Els germans Roca defensen els productors locals, usen pràctiques alimentàries que protegeixen el medi ambient i promouen una dieta saludable. En paraules de Joan Roca: “Hem d’assegurar una cadena empresarial alimentària que sigui mediambientalment sostenible, socialment justa i econòmicament inclusiva, que asseguri l’accés al menjar per a tothom”. Com diu Josep Roca: “El que mengem afecta la nostra salut, afecta la nostra economia i afecta el nostre planeta” i “Volem ser actius i promotors del canvi de rumb que necessita la nostra societat: la investigació culinària al servei de la pobresa”.
També duen a terme accions educatives i de sensibilització. La generosa vocació formadora de Joan Roca l’ha portat a ensenyar cuina com a docent durant més de 20 anys, ser reconegut com a doctor honoris causa per la Universitat de Girona i a col·laborar en diferents programes universitaris com el curs Science & Cooking de Harvard. Josep Roca fa conferències internacionals, dirigeix a la Universitat de Girona un Curs d’Especialització per a sommeliers i imparteix algunes assignatures en el Grau de Turisme i Enologia de la mateixa universitat. I els tres germans van ser nomenats Acadèmics d’Honor de la Reial Acadèmia Europea de Doctors.
Joan Roca dirigeix el restaurant El Celler de Can Roca, millor restaurant del món per The World’s 50 Best Restaurants i 3 estrelles Michelin, i ha sigut nomenat el millor cuiner del món per The Best Chef Awards.
Josep Roca és el sommelier del Celler i ha rebut el Premi de l’Acadèmia Internacional de Gastronomia al Millor Sommelier de l’Any i a la millor carta de vins.
Jordi Roca és el xef de postres i pastisseria del Celler i ha estat nomenat millor pastisser del món, World’s Best Pastry Chef Award, per The World’s 50 Best Awards.
Sobre els Premis Respon.cat 2024
En aquest acte veurem com diferents organitzacions de Catalunya desenvolupen la seva responsabilitat social en els àmbits de trajectòria en RSE d’empreses grans i pimes, ambiental, reforma horària i conciliació, voluntariat i territori socialment responsable. Els altres premiats, cinc empreses i un territori, es faran públics en el mateix esdeveniment.
Aquesta entrega de premis, que organitzem anualment, és un dels actes més importants de Respon.cat, una gran celebració i espai de trobada de les empreses i organitzacions més compromeses. Us convidem a participar en aquest destacat esdeveniment!
Inscriviu-vos als Premis!Us podria interessar també
Clara Navarro ens parla de “Col·laboració i innovació oberta per generar valor compartit” a la Jornada de Transferència de Respon.cat
El proper 2 de març Clara Navarro ens parlarà de “Col·laboració i innovació oberta per generar valor compartit” a la jornada virtual de Transferència de Bones Pràctiques de les empreses
Oberta la convocatòria dels XI Premis Corresponsables
Corresponsables, empresa membre de Respon.cat, presenta la XI edició dels Premis Corresponsables. Els premis inclouen una categoria especial dedicada a les empreses que han tingut pràctiques responsables davant la crisi
10 d’octubre: Dia Mundial de la Salut Mental
Amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental Respon.cat ha preparat un monogràfic per mostrar com algunes organitzacions estan abordant aquest problema des d’una òptica inclusiva i desestigmatitzadora. A