7 d’abril, dia Mundial de la Salut: bones pràctiques sobre empresa saludable

    • Amb motiu del Dia Mundial de la Salut, Respon.cat ha elaborat un monogràfic amb bones pràctiques d'organitzacions compromeses en l'àmbit de l'empresa saludable. 
    • L’agenda local definida pel Projecte Focus amb el Focus “Desenvolupament del capital humà” treballa de manera interrelacionada amb l‘agenda global, representada principalment per l'ODS3 i l'ODS8 dels  Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides.

 

 

 

 

Fundació Claror

La bona pràctica de Fundació Claror en l’àmbit de l’empresa saludable, té a veure amb la promoció d’un ambient físic de treball adequat i, sobretot, amb la promoció d’hàbits de vida saludables. La pràctica, que a més es considera fàcilment replicable, consisteix en promoure, entre els treballadors del Claror Marítim, la Setmana de la Salut. Com a part d’aquesta setmana es publiquen consells per a la salut bucal i ocular, es valora la condició física dels treballadors i se’ls proporciona assessorament dietètic (en uns horaris determinats), es realitzen tallers d’ergonomia, s’impulsa el programa “20 vegades més sa”, d’adquisició de l’hàbit de l’activitat física, i el programa “Desconnecta’t del tabac” i es posa a disposició dels treballadors un herbolari amb plantes per a l’insomni, la fatiga, la hiperglucèmia, el colesterol o la hipertensió.

 

Fundación Salud y Persona

Un seguit de pràctiques de la Fundación Salud y Persona es vinculen amb el concepte d’empresa saludable, en la mesura en la que repercuteixen positivament en l’ambient psicosocial de treball, mesures de gestió del temps per als treballadors o la promoció d’hàbits de vida saludable tant en els treballadors com entre la comunitat, en general.

Algunes d’aquestes pràctiques són:

  • Un servei d´atenció psicoemocional presencial (en consulta), així com atenció psicològica telefònica 24 hores per a tots els treballadors i les seves famílies.
  • Mesures de conciliació de la vida laboral i la vida familiar.
  • Promoció de bons hàbits alimentaris i una deguda gestió de les emocions.
  • Un feedback constant entre organització i plantilla.
  • Sessions de ioga per als treballadors.
  • Prestació de serveis gratuïts per a associacions sense ànim de lucre i col·laboradors.

Algunes d’aquestes pràctiques són més fàcilment replicables que d’altres, però totes són inspiradores sobre com promoure la salut com a part de la gestió empresarial.

 

Atenció Primària Vallcarca – Sant Gervasi

La bona pràctica que proposa Atenció Primària Vallcarca-Sant Gervasi consisteix en la realització d’un taller de Marxa Nòrdica per als treballadors i professionals de l’organització.  L’objectiu del taller és aprendre els fonaments de la marxa nòrdica, per tal de promoure’n la seva pràctica regular, com a hàbit saludable. Les sessions, d’una hora de duració, es realitzen els dimecres als migdies i han tingut tant d’èxit que s’han estès als usuaris del centre (d’entre 40 i 70 anys), ens dijous de 18h a 20h.

Per saber-ne més podeu clicar aquest enllaç.

Suez

Suez compta amb un programa d’Hàbits Saludables, el qual té l’objectiu d’estimular, a l’interior de l’empresa, el compromís amb la promoció dels hàbits de vida saludables i el benestar personal. El programa està a càrrec de la Direcció de l’empresa i està orientat a la totalitat dels treballadors. Més concretament, el programa cerca afavorir actituds positives, comportaments saludables, la realització d’accions solidàries, la participació familiar i el benestar al lloc de treball, així com millorar les relacions interpersonals a l’interior de l’empresa. Estructurat en 4 línies de treball (salut física, salut emocional, alimentació i hàbits saludables) es desplega en un ampli ventall d’activitats.

Us podria interessar també

Sense categoria

L’economia circular podria elevar el 30% la productivitat de les empreses

El Projecte Focus de l’RSE a Catalunya va determinar com una de les matèries rellevants l’economia circular per a contribuir a augmentar l’eficiència dels recursos i mitigar el canvi clomàtic.

Sense categoria

[ARTICLE] Responsabilitat social per a abordar reptes de país (sobre la Reforma Horària)

Fa uns dies es va presentar l’Anuari 2014 de la Iniciativa per a la Reforma Horària, amb la presència de diferents grups d’interès, govern, diputats, empreses, administració pública, societat civil,

Últimes notícies

[Entrevista] Toni Iruela: anem avançant en el govern democràtic amb la dificultat de l’equilibri de la participació, implicació i responsabilitat dels membres de l’equip amb la necessitat de poder garantir alhora agilitat

Recull d’entrevistes realitzades a empreses membres de Respon.cat en el el marc de col·laboració amb Corresponsables, media partner especialitzat en RSE i empresa membre de l’Associació. Aquestes entrevistes mostren algunes