Valoracions excel·lents del primer dia del seminari sobre Voluntariat d’empresa

Valoracions excel·lents del primer dia del seminari sobre Voluntariat d’empresa

 

Torre Agbar

  • Dimecres passat va tenir lloc a la Torre Agbar la primera de les tres jornades del Seminari "Progressar en el Voluntariat d'empresa" amb unes valoracions excel·lents dels assistents.
  • El seminari està obert per a les altres dues jornades restants els dies 27 de maig i 17 de juny. Les empreses membres de Respon.cat i també de la Factor Humà hi estan convidades [inscripció]
  • El segon dia tindrà lloc al Raval per a conèixer com treballen les entitats especialitzades i com donar resposta a demandes socials. El tercer dia ens tancarem de nou per a aprendre a fer un pla de voluntariat.

En la primera jornada, celebrada dimecres passat a la Torre Agbar amb la coorganització de la Fundació Factor Humà, es van mostrar diverses experiències d'empreses en programes de Voluntariat d'Empresa, amb la participació de 33 persones en nom de 23 empreses.

"Respon.cat té el propòsit de fer progressar el voluntariat d'empresa a Catalunya" Josep Maria Canyelles, coordinador de Respon.cat

citaVdEJMCAnna Fornés, directora de Factor Humà, va destacar el caràcter innovador que suposen els programes de Voluntariat Corporatiu, i va destacar l'oportunitat de coorganitzar aquest seminari en col·laboració amb Respon.cat. Per la seva banda, Josep Maria Canyelles, coordinador de Respon.cat, va destacar el Voluntariat d'Empresa com una de les grans bones pràctiques de referència en el camp de la Responsabilitat Social, ja que té capacitat per a crear valor per a diversos grups d'interès alhora, tant per als col·lectius socials destinataris com per als treballadors, i tant per a la pròpia empresa com per a l'organització social amb qui es col·labori.

2015-06-05_Raul_Casas_TMB_Respon.cat.JPG

 

Raül Casas, de TMB Barcelona, empresa membre de Respon.cat, va presentar el model com una manera de donar resposta a reptes socials, constatant que, tot i no ser l'objectiu principal, el retorn a nivell de l'equip de treball és molt positiu.

 

 

Maria Mateu, Hospital ClínicMaria Mateu, de l'Hospital Clínic, va explicar alguns dels programes de voluntariat que estan desenvolupant, destacant els programes de cooperació internacional, cosa que posa de manifest l'abast que poden tenir les accions que duen a terme. També es va subratllar el doble objectiu que s'aconsegueix amb el voluntariat d'empresa, l'impacte social a què estan dirigits i la millora substancial del clima laboral.

 

Jaume Alujas, de Penguin Random House

Jaume Alujas, de Penguin Random House, va posar l'accent en el voluntariat com una manera de transmetre els valors de l'empresa i va posar ènfasi en mostrar-los com una filosofia d'empresa, una cultura interna fonamentada en la participació i la implicació de totes les parts.

 

 

Al final de la Jornada es va obrir un torn d'intervencions dels assistents en què es van plantejar dubtes queCitaVdE1 sorgeixen a l'hora de fer les primeres passes en estructurar programes de Voluntariat d'empresa i es van expressar algunes reflexions molt interessants.

Les valoracions que s'han són molt positives i us en mostrem algunesCitaVdE. Com a síntesi podem dir que hem percebut molt d'interès per aquest tema i voluntat de disposar de més temps por poder entrar més en detall. També s'han posat en valor les experiències que s'han mostrat ja que han aportat aspectes de l'operativa interna que no sempre són coneguts i visibles i que resulten mot útils per a la posada en marxa d'un programa de Voluntariat d'empresa.

 

 

Us podria interessar també

Any ADEPG 2015: ”L’ètica en els negocis, els seus límits”

Associació d’Empresaris de l’Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf (ADEPG) promou aquest 2015 l’Any de l’Ètica, amb el lema ”L’ètica en els negocis, els seus límits”. Amb aquest

Es presenta el Tercer informe sobre el canvi climàtic a Catalunya

El Tercer informe sobre canvi climàtic a Catalunya apunta un increment d’1º en els propers decennis Respon.cat incorpora el canvi climàtic com un dels aspectes clau de l’agenda local de

Oberta la convocatòria 2018 del programa RSE.Pime, un pla d’acció en RSE en 5 sessions

L’edició 2018 del programa RSE.Pime obre la convocatòria, fins al 23 de juliol es poden enviar solicituds de participació. L’RSE.Pime, el programa de referència en Responsabilitat Social per a les pimes catalanes, ofereix de